meisje-in-witte-communiekleding-naast-een-boom

De perfecte uitnodiging of bedankkaart begint bij de foto die je ervoor gebruikt, en zo’n foto trekken is niet altijd even eenvoudig. Daarom geven wij je zes tips mee om de jonge communicant te fotograferen. Uiteraard zijn deze tips ook nuttig voor tijdens het feest, zo heb je een heleboel materiaal om een leuk fotoboek te maken achteraf!

Tip 1: Fotografeer op ooghoogte

De beste foto’s van kinderen trek je op ooghoogte. Op deze manier moet je kind niet naar boven kijken, maar kan je via oogcontact een mooie blik vastleggen. Een tweede voordeel is dat het lichaam van je kind zo in verhouding blijft. Wanneer je van bovenaf een foto trekt, zal het hoofd in proportie te groot worden en de voeten te klein. Door op ooghoogte te fotograferen blijft je kleine spruit ook in verhouding met de omgeving.

Tip 2: Toon persoonlijkheid

Een kinderfoto moet allesbehalve formeel zijn, probeer daarom wat persoonlijkheid te tonen, dit kan door de foto leuk in te kleden met enkele attributen. Door leuke attributen toe te voegen aan de foto zal het kind zich ook sneller vrolijk opstellen en dat is zeker een pluspunt.

Attributen kunnen heel verschillend zijn, gaande van een bal voor een fervent voetballertje tot een ijsje voor een ijsjesliefhebber of zelfs een kroontje voor een meisje dat zich graag als prinses verkleedt.

Tip 3: Kies voor een spontaan portret vanop afstand

Kinderen voelen zich al snel ongemakkelijk bij het poseren voor een foto. Dit zorgt er soms voor dat het spontane en vrolijke uit de foto verdwijnt.

Tip: fotografeer niet van te dichtbij, maar laat je kind in zijn of haar vertrouwde omgeving spelen. Wat schommelen, tegen een bal stampen of met de hond ravotten terwijl jij vanop afstand onopgemerkt de meest spontane foto’s trekt.

Tip 4: Kies voor een close-up portret

Een spontante foto vanop afstand gebruiken is origineel maar voor wie het liever iets traditioneler heeft is het maken van een close-up portret de perfecte optie. Creëer een mooie close-up van het feestbeest waarbij de focus op het gezicht ligt. Vertel misschien iets leuks om een spontane lach te verkrijgen. Het kaartje krijgt meteen een persoonlijker gevoel door gebruik te maken van een close-up portret.

Tip 5: Gebruik frisse kleuren en leuke effecten

Een foto voor een communie of lentefeest moet blijheid en plezier uitstralen. Dergelijke sfeer kan je makkelijk creëren door kleur in de foto te brengen. De juiste outfit zorgt daar zeker voor. Geef het feestvarkentje bijvoorbeeld ook enkele gekleurde ballonnen om de foto op te fleuren of laat ze door een in bloei staand veld huppelen. Ook confetti of bellenblaas vrolijken de foto op!

Tip 6: Maak gebruik van belichting

Als je besluit buiten een foto te maken, kan belichting heel belangrijk zijn. Wanneer je buiten een close-up portret maakt moet je ervoor zorgen dat er geen direct zonlicht op het gezicht van de communicant valt. Het kan nuttig zijn bijvoorbeeld onder de schaduw van een boom te gaan staan. Een portret krijgt een nog professionelere look wanneer de achtergrond wel belicht is.

Het perfecte communiekaartje

Met deze tips trek je gegarandeerd de perfecte communie- of lentefeestfoto! Pronk er dus gerust mee op de uitnodigingen en bedankkaartjes. Giet dit unieke plaatje in een van onze vele nieuwe designs en verras zo familie en vrienden!

Ben je al klaar met je fotoshoot? Dan kan je meteen aan de slag met het maken van communiekaartjes.

Communiekaartjes maken

Reacties