Een jongen op een surfplank in de zee die water naar de camera schopt.

De zomer kan lastig zijn als je kinderen in huis hebt. De dagen zijn lang en het is niet altijd eenvoudig om hen bezig te houden. Wij hebben daarom 7 van onze favoriete activiteiten voor je opgesomd. Deze activiteiten zouden je kinderen bezig moeten houden en zouden jou de gelegenheid moeten geven om enkele leuke foto’s te maken – vergeet ook niet dat je die daarna onderweg al om kan toveren tot leuke fotoproducten met de albelli app.

Themaparken

Themaparken zijn altijd leuk, zelfs als je er enkele uren voor moet reizen. Hier kan je vast heel wat leuke foto’s maken die je daarna om kan toveren tot wanddecoratie – bijvoorbeeld een foto van je kinderen op de achtbaan of met een ijsje en hun favoriete personnages. Je zou er bijvoorbeeld ook een lang weekend van kunnen maken. Als je kleine kinderen meeneemt, kan je er zeker van zijn dat ze snel naar bed zullen gaan aan het einde van de dag.

Een vrouw en twee jonge kinderen op een achtbaan

Een dagje naar het strand

Zonnige dagen breng je het best aan het water door, dit is trouwens ook de perfecte plek om zomerse foto’s te maken. Zelfs als je niet in de buurt van de zee, een meer of een openluchtzwembad woont, is het nog steeds de perfecte manier om wat zon op te nemen.

Een paar benen op het strand met uitzicht op zee, met sneakers op de voorgrond.

Iets nieuws leren

Met zoveel vrije tijd is het nu eindelijk de perfecte kans om een nieuwe hobby of vaardigheid te leren. Er zijn heel wat dingen om uit te kiezen – je kan bijvoorbeeld enkele zinnen in een andere taal leren met een app zoals Duolingo, je kan weer gaan hiken of je kan kiezen voor een zomerse sportieve activiteit zoals surfen of volleyball. Het is zelfs nog leuker als je het als gezin gaat doen. Bovendien kan je op die manier heel wat materiaal voor je zomers fotoboek verzamelen.

Een oudere man op een surfplank in de zee.

Fietstochtjes

Of je nu in de stad, in een buitenwijk of op het platteland woont, fietsen is altijd leuk! Het is de perfecte manier om je regio te ontdekken en tegelijkertijd gezond te blijven. Plan je trip alvast vooraf en zorg ervoor dat je wat tijd hebt om van het uitzicht en lekkere snacks – van een lokale culinaire hotspot of je eigen picknick – te genieten. Natuurlijk mag je ook zeker je camera niet vergeten om leuke foto’s voor op je volgende kalender mee te maken.

Een jong koppel in het park met fietsen en een klein jongetje achterop met een zonnebril.

Fruit plukken

Fruit gaan plukken is een fantastische manier om de natuur in te gaan en heerlijke snacks mee naar huis te nemen. Kleine kinderen ontdekken zo waar hun favoriete fruit vandaan komt en het is ook nog eens leuk om te doen op een zonnige zondagmiddag.

Een jonge vrouw in het bos met een kom vol vers geplukt fruit.

Lokale bezienswaardigheden ontdekken

Elke stad en dorp heeft wel enkele lokale bezienswaardigheden die de moeite waard zijn – en als je net zoals ons bent, woon je er al jarenlang in de buurt zonder er ook maar één keer naartoe te zijn geweest. Maak van de kans gebruik om je regio te ontdekken en kom wat meer over de geschiedenis erachter te weten. Als je hier klaar mee bent kan je een fotoboeken maken met daarin al je ontdekkingen zodat je het door kan geven aan de volgende generaties.

Een jong meisje op de kantelen van een oud kasteel onder een helderblauwe lucht.

Kamperen

Kamperen is al vele generaties lang een leuke zomeractiviteit. Dat is vandaag de dag niet anders. Pak de auto in voor het weekend en ga genieten van de natuur – het is de perfecte manier om enkele extra zomeractiviteiten te ondernemen, en in tegenstelling tot een reis naar het buitenland is het ook nog eens niet al te schadelijk voor je portemonnee. Neem ook zeker de tijd om enkele mooie natuurfoto’s te maken – een Boomerang van je kampvuur doet het altijd goed.

Moeder en dochter in een tent voor een kampvuur

We hopen dat we je hiermee hebben kunnen helpen om je kalender wat te vullen en dat je nu voldoende ideetjes hebt om de kinderen bezig te houden. Vergeet zeker geen foto’s te maken – voor je het weet is het weer herfst!

Deel je creaties met de albelli community op Facebook en Instagram met #shareyoursummer.

Reacties