Experimenteren met de foto’s van je smartphone is heel leuk! Daarom hebben we een lijst samengesteld met apps die de fotokwaliteit helpen verbeteren. Ze zijn gesorteerd op moeilijkheidsgraad. Dus heb je nog geen ervaring met dit soort apps, dan kan je makkelijk beginnen en steeds een stapje verder gaan!

Voor Android

YWAMP_Extra_Posts_Mobile_Apps_Android

1. Voor beginners: Camera MX (GRATIS)
Deze eenvoudige, leuke app is makkelijk te gebruiken en perfect voor beginners. Het heeft de basisbewerkingsmogelijkheden zoals bijsnijden, helderheid en contrast en de bekende functies zoals een zoom en een zelfontspanner.
De app bevat heel veel filters voor al je foto’s. Een groot voordeel is dat Camera MX je realtime de filters laat zien. Je ziet dus meteen welk effect het heeft voordat je de foto maakt!
Naast de bewerkingsmogelijkheden voegt de app locaties toe aan de foto’s. Met deze GPS-informatie geeft het heel precies aan waar je foto’s zijn gemaakt. Je kan een diashow maken met mooie overgangen en fotofilters, je favoriete muziek erop zetten en je kan je foto’s heel eenvoudig delen op Facebook, Instagram, Flickr etc. Héél veel opties dus, maar ook heel gemakkelijk te gebruiken gelukkig!

2. Voor gevorderden: Camera Zoom FX Premium (€ 1,99)
Een camerastabilisator met controlelampje? Check! De sluiter op volledig scherm, zodat je overal kan tikken voor autofocus? Check! Dat betekent: weg met wazige foto’s, want vanaf nu maak je alleen nog maar foto’s van goede kwaliteit!
Deze app heeft ook slimme stembesturing, zodat je foto’s kan maken door iets hardop tegen de camera te zeggen (of zelfs door te fluiten)! Dat is gemakkelijk voor de groupfies en wanneer je eigenlijk net niet bij het knopje kan komen. 😉
Een andere functie is de burstmodus. Daarmee maak je tien foto’s in één seconde. Perfect om actiefoto’s te maken.
Je kan naar hartenlust experimenteren met ruim 40 leuke filters, effecten, lijsten en kleuren. Je kan ook spelen met een verslavende functie (ja echt waar), die willekeurige effecten toepast op je foto’s. Pas op, want als je hiermee begint, dan blijf je gegarandeerd tikken…

3. Voor professionals: Camera 360 Ultimate (GRATIS)
Een app voor gebruikers die alles tegelijk willen! Hij heeft een scala aan geweldige effecten en functies waardoor het altijd lijkt alsof de foto’s door een professional zijn gemaakt.
Speciaal voor selfie-verslaafden heeft Camera 360 Ultimate een vernieuwde modus; de Magic Skin. Deze bevat filters om rimpels mee te vervagen, donkere kringen onder ogen te verwijderen en je lippen roder te maken, zodat je er nog beter uitziet op je zelfportret.
Met deze app worden al je foto’s op een cloudplatform opgeslagen en bewaard zodat je ze vanaf één plek kan beheren, bewerken en delen! Je favoriete cameramodus en filters sla je na gebruik op zodat je ze de volgende keer gemakkelijk terug kan vinden.

Voor iOS

YWAMP_Extra_Posts_Mobile_Apps_ios

1. Voor beginners: Camera+ (€ 2,99)
De populaire app Camera+ kan je zien als een upgrade van je standaardcamera waarmee je de belichting en de focus kunt instellen en vergrendelen. Daarbij heeft de app een stabilisator en anti-trilinstelling zodat je foto’s altijd scherp zijn.
De functie “Clarity” werkt als HDR en haalt details uit je foto’s naar voren zodat de kwaliteit nog beter wordt. Je kan deze functie gebruiken voor onderbelichte en overbelichte foto’s, zoals die foto op die ene zonnige dag waarbij jij in de schaduw stond.
Ook deze app heeft een cloudfunctie, de zogenaamde Lightbox die helemaal los staat van je filmrol. Tijdens het maken van de foto’s komen ze op de Lightbox, waar je ze makkelijk kan bewerken, delen en opslaan. Als je de foto’s opslaat, dan komen ze op je filmrol te staan. Zo heb je alleen de beste foto’s in je album staan.

2. Voor gevorderden: VSCO Cam (GRATIS)
Als je populaire fotografen op Instagram volgt, dan is de kans groot dat ze VSCO Cam gebruiken. En daar zijn heel veel redenen voor. Als je eenmaal gewend bent aan de minimalistische interface, kan je verbluffende foto’s maken in slechts enkele stappen.
VSO Cam heeft een geavanceerde besturing die je veel creatieve vrijheid geeft. Er zitten vooraf ingestelde filters bij voor je foto’s en natuurlijk kan je die helemaal afstemmen naar jouw voorkeuren.
Met de moersleutelknop ga je naar de traditionele fotobewerkingsopties, zoals bijsnijden, verzadiging, belichting etc. Eenmaal klaar met bewerken kan je de foto’s in het fotoalbum op je smartphone bewaren of delen op social media. Met de speciale synchronisatietool van VSCO worden alle foto’s eenvoudig gesynchroniseerd op al je apparaten.

3. Voor professionals: ProCamera (€ 3,99)
Deze app heet niet voor niets ProCamera. Hij heeft als het ware een paar functies van de digitale spiegelreflexcamera’s omgezet en overgenomen. Hierbij krijgt je een duidelijke handleiding zodat je precies weet hoe je de functies moet gebruiken.
Staan je foto’s er niet altijd helemaal recht op? Dan heeft deze app een “3D-scheefheidsmeter” die ervoor zorgt dat je foto’s altijd recht staan. De bediening is ontzettend gedetailleerd, met een optie voor de nachtelijke fotografiesessies en een HDR-functie zodat je bewegende beelden ook scherp kan vastleggen.
Deze app biedt meer dan 70 vooraf ingestelde filters en effecten, gesorteerd in categorieën zodat ze makkelijk terug te vinden zijn. Ook deze app slaat de foto’s op in de cloud, de Lightbox (zoals bij de Camera+ app voor beginners).

Blog_Post_Better_Quality-Images

We hopen dat je door deze lijst enthousiast bent geworden over de eindeloze mogelijkheden voor de foto’s van je smartphone! Dus begin maar met downloaden, dan een paar keer tikken en een paar keer vegen over je scherm en je hebt foto’s van topkwaliteit. En van de mooist vastgelegde herinneringen maak je natuurlijk een prachtig aandenken. 😉

YWAMP_Blog_Posts_Multi_BE

Reacties