best-photo-wall-art

Wanddecoratie kan een kamer een heel nieuwe ziel en persoonlijkheid geven en daarom is het zo belangrijk om het goed te doen. Wanneer je je favoriete foto’s print om ze in je huis op te hangen, wil je dat ze er perfect uitzien. Het kiezen van de beste indeling, maat of het beste materiaal kan het verschil zijn tussen een goede wanddecoratie en een geweldige wanddecoratie.

Kiezen welke wanddecoratie te maken en welk materiaal te gebruiken kan een moeilijke beslissing zijn, daarom hebben we deze onmisbare gids samengesteld zodat je foto’s er op hun best uitzien.

Welk materiaal voor welke foto?

Sommige van onze materialen voor wanddecoratie zijn beter geschikt voor de ene foto dan voor de andere. Dit is wat wij aanbevelen…

Een foto op canvas is een fantastische verrijking van de omgeving en de rijke textuur en 3D-afbeelding gaan op in de decoratie van een kamer. Kleine foutjes in kleur en focus vallen ook veel minder op. Dus als je een foto hebt die misschien niet van de beste kwaliteit is, werkt een print op canvas goed.

best-photo-wall-art-material

Aluminium, forex en plexiglas zijn perfect voor het goed uit laten komen van afbeeldingen met veel contrast, of met rijke kleurvariaties en intense kleuren. Ze laten details en scherpe hoeken opvallen. We gebruiken deze materialen graag voor landschapsfoto’s of foto’s van stedelijke architectuur.

De indeling is belangrijk

Je kunt kiezen tussen vierkant, liggend of staand voor je wanddecoratie, dus houd rekening met het type foto voordat je kiest.

Vierkante indelingen zijn perfect voor macro-opnames of om de aandacht te vestigen op een specifiek detail.

Voor grotere en meer artistieke wanddecoratie gebruiken we graag de liggende indeling. In deze indeling zien foto’s van landschappen of architectuur er echt prachtig uit.

Foto’s nemen van mensen is echte kunst en de beste verdienen het om aan je muur te hangen. Kies voor een staande wanddecoratie om ze er op hun best uit te laten zien.

Houd rekening met de stijl van je foto

Wanneer je de foto hebt gekozen die je wilt gebruiken, zijn er enkele dingen die je kunt doen om de foto nog mooier te maken.

Gebruik intense kleuren en contrasten om de aandacht naar je foto te trekken, of zachtere tinten om hem op te laten gaan in de stijl van je interieur.

Speel met textuur: probeer de textuur in je foto’s overeen te laten komen met het afdrukmedium dat je kiest. Foto’s op glanzend papier voor een berg die weerkaatst in kalm water bijvoorbeeld, of canvas voor een foto van je hond in een warm deken.

Verklein de foto om hem aan te passen aan de indeling. Laat de toren nog hoger lijken door de overtollige delen af te snijden en de foto in portretindeling te printen.

Gebruik zwart en wit, of filters, om je prints een bepaalde uitstraling te geven. Gebruik zwart en wit of een hoge verzadiging op canvas om een cartoon of pop art te laten leven op je muur. Of zwart en wit of gedempte kleuren op aluminium om een mooi kunstwerk te laten schitteren als in een galerij.

Laat je creativiteit spelen met indelingen

Met onze collagefunctie kun je meerdere foto’s bij elkaar op je wanddecoratie plaatsen en kun je kiezen hoeveel foto’s je gebruikt en hoe je ze wilt plaatsen.  Door de marges aan te passen, kun je zelfs randen maken tussen je foto’s. Voeg kleur toe met onze ruime collectie van achtergronden.

Met onze nieuwe mozaïekindeling kun je tot 81 foto’s printen op één wanddecoratie. Perfect voor het afdrukken van je sociale mediafoto’s (met name die van Instagram). Gebruik onze mozaïekindeling om foto’s met dezelfde kleuren of thema’s te groeperen. Bijvoorbeeld een wanddecoratietuin, als je veel foto’s van bloemen en planten hebt, of een wanddecoratie van stenen, als je van architectuur en textuur houdt.

ga aan de slag

Gebruik je fantasie en pas onze tips toe op jouw smaak en wensen. Wanneer je een wanddecoratie maakt, is het tijd om een artiest te worden en je beste momenten te laten schitteren. Wanneer je je wanddecoratie hebt gemaakt, kun je onze tips lezen over hoe de decoratie op te hangen.

Laat ons je wanddecoratie die je hebt gemaakt zien door hem met ons te delen op Instagram met de hashtag #mijnalbelli. Je kunt deze blog ook delen met vrienden en familie door de onderstaande knoppen te gebruiken en hen aan te moedigen ook een wanddecoratie te maken.

Reacties