We kunnen ons goed voorstellen dat je alle belangrijke momenten uit 2019 nooit meer wil vergeten. Je kan daarom een album maken met al je favoriete familiemomenten, een selectie leuke foto’s van de kinderen of je kan er zelfs voor kiezen om een professioneel portfolio met daarin je beste werk te maken. Wij hebben heel wat ideetjes die je kunnen inspireren – neem even een kijkje tussen onze 11 creatieve jaarboekthema’s.

1. Maak het eerste jaarboek voor je baby

Als je in 2019 gezegend werd met een baby dan kan je ervoor kiezen om een schattig babyboek te maken. Je kan hierin al hun mijlpalen in de kijker zetten: van de dag van hun geboorte tot hun eerste kerst. Zo’n herinneringenboek van het eerste levensjaar van je baby, kan het begin zijn van een schattige collectie waar je elk jaar een nieuw boek aan toe kan voegen. We hebben een heleboel schattige en vooraf ontworpen fotoboeken die je ook kan gebruiken als je er niet van houdt om je boek helemaal vanaf nul te maken.

2. Maak een reisboek

Als je het hele jaar bezig bent geweest met het nemen van prachtige landschapfoto’s en leuke stadsfoto’s, dan wil je hier uiteraard mee uit kunnen pakken. Deze unieke foto’s zijn perfect voor in een jaarboek zodat je vrienden of familie er tijdens een gezellige avond doorheen kunnen bladeren. Je kan daarnaast ook metrokaartjes, vliegtickets of andere leuke herinneringen toevoegen om zo het hele verhaal van je reis te vertellen.

3. Begin een familiealbum

Het is altijd leuk om terug te kijken naar oude familiefoto’s – van leuke familiereünies tot beschamende momenten van toen je nog wat jonger was. Als je dit jaar zelf een gezin gesticht hebt, kan het leuk zijn om je eigen collectie familiealbums te starten. En zelfs als je kinderen al uit huis zijn, kan je een nieuwe traditie starten door elk jaar een fotoboek te maken. Voeg je favoriete foto’s van leuke familiefeestjes en mooie herinneringen van rustige dagen met de kinderen toe. Met dit fotoboek kan je heerlijk terugkijken naar een fantastisch jaar samen.

4. Maak een verhuisboek

Verhuizen is altijd een belangrijk moment, het maakt niet uit of je naar een ander appartement of naar een koophuis verhuist. Als je foto’s hebt zitten nemen vanaf het moment dat je ging verhuizen en tijdelijk omsingeld werd door verhuisdozen tot het moment dat je je eerste kerst in je nieuwe plekje kan vieren, dan kan je deze vooruitgang weergeven in een leuk jaarboek. Het is ook leuk om stukjes behangpapier en kleine decoraties toe te voegen zodat je je voor altijd kan herinneren hoeveel werk je in je verhuis gestoken hebt.

5. Maak een jaarboek vol recepten

Heb je dit jaar heel wat culinaire ontdekkingen gedaan? Je kan zelf een jaarboek maken met daarin alle recepten die je de voorbije 12 maanden uitgeprobeerd hebt. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde chef of slechts een beginner bent, je kan alle leuke Instagram shots van je geslaagde (en minder geslaagde) gerechten toevoegen om zo je eigen collectie kookboeken te starten.

6. Maak een fotoboek met de vooruitgang van de kinderen in

Als je een kleine muzikant, een sportlegende of een jonge wetenschapper in de familie hebt, kan je hen tonen wat voor geweldig jaar ze gehad hebben met een jaarboek met daarin al hun prestaties. Dit is fantastische manier om hen te laten zien wat voor vooruitgang ze dit jaar op school of met hun hobby geboekt hebben. En wanneer ze later afstuderen of voor uitverkochte zalen optreden, dan kan je hen laten zien hoe het allemaal begonnen is.

7. Verzamel alle kunstwerkjes van je kinderen

Je koelkast is uiteraard veel te klein om alle kunstwerkjes van je (b)engeltje op te kunnen hangen. Als je echt geen plaats meer hebt, kan je ze inscannen en er een leuk boek mee maken. Met zo’n jaarboek kan je hun kunstwerkjes veilig en netjes bewaren en dat uiteraard jarenlang. Op die manier hoef je je hele huis ook niet vol te zetten met dozen vol tekeningen erin!

8. Maak een boek van je favoriete hobby

Ben je dit jaar beginnen breien, ben je je weer gaan verdiepen in fotografie of heb je het eindelijk aangedurfd om met die ene extreme sport te starten? Begin dan nu met het documenteren van je favoriete hobby in een jaarboek. Je kan werkelijk alles hierin stoppen: van leuke DIY-projectjes tot nieuwe fototechnieken of klimwedstrijden. Bovendien kan je dit elk jaar opnieuw doen om zo je vooruitgang te kunnen zien!

9. Geef een speciaal iemand een jaarboek cadeau

Herinneringen zijn het leukst als ze gedeeld worden. Het is dan ook leuk om je vrienden een jaarboek cadeau te doen. Verzamel alle fantastische momenten van het voorbije jaar zoals de korte vakanties samen of al die avondjes uit en maak iets wat ze voor altijd willen bewaren.

10. Geef je portfolio een professionele look

Als 2019 een belangrijk creatief jaar voor jou was, dan kan je je fotoboek als portfolio gebruiken. Kies voor een XL fotoboek om je beste werk te tonen. Je kan ook kiezen voor platliggend premium zodat je mooiste foto’s over een dubbele pagina weergegeven worden. Je kan het vullen met alles wat je wil, van je fotohighlights tot voorbeelden van je teksten en bovendien kan je dit alles volledig naar wens aanpassen.

11. Verzamel de schattigste foto’s van je huisdier in een jaarboek

Een close-up foto van een zwart-witte hond die op een bank onder een deken ligt.

Ben jij zo iemand die een Instagram account voor zijn huisdier maakt? Zelfs als je hond of kat al een groot succes is op social media, kan je nog steeds de leukste foto’s van 2019 verzamelen en er een album mee maken. Vul het jaarboek van je huisdier met foto’s van leuke wandelingen in het bos en heerlijke verwensessies bij het trimsalon. Je kan alles ook personaliseren met schattige clipart voor een boek dat net zo schattig is als je huisdier zelf.

Het maakt niet uit of je een reisboek of een portfolio van je huisdier maakt, je kan altijd gebruik maken van onze bewerkprogramma’s om je albelli jaarboek volledig uniek te maken. Download ons fotoprogramma om creatief aan de slag te gaan en 2019 in stijl te vieren.

Als je graag wat extra hulp wil bij het maken van je fotoboek, kan je gebruik maken van onze Smart Assistant. Het selecteert automatisch je beste foto’s en maakt een indeling voor je, zodat je zelf heel wat tijd bespaart en je je helemaal kan concentreren op het leuke creatieve aspect.

Heb je enkele jaarboeken gezien die je wel leuk vindt? Deel deze blog op sociale media door op de icoontjes hieronder te klikken.

Reacties