Vertel ons wat meer over jezelf

Ik ben Alexandra. Ik kom uit Portugal en werk sinds vijf jaar als designer bij albelli.

Aan wie wil je dit boek cadeau geven?

Het is een cadeau voor mijn man. Het is een reisboek van onze eerste reis die we maakten naar Zuidoost-Azië. We bezochten toen Vietnam en Cambodja.

Wat was de inspiratie voor dit boek?

Ik krijg altijd inspiratie als ik terug kom van mijn reizen door Azië. Ik hou van de levendige kleuren en de symboliek ervan, zoals rood dat de kleur is van het geluk. Ik hou ook van het vakmanschap dat je kunt zien in de gedetailleerde architectuur en de smaken van de lokale gerechten. Het zijn allemaal ontdekkingen en bronnen van inspiratie die ik in mijn werk probeer te vast te leggen. Dit boek bevat al die kleine details die mijn man en ik gefotografeerd hebben. We vinden het heel leuk om foto’s te bekijken van onze reizen en bladeren door onze foto’s in een fotoboek vinden we de beste manier hiervoor.

Aan welke regel moet je altijd voldoen als je een fotoboek maakt?

Symmetrie en evenwicht. Ik hou van lay-outs met structuur en streef ernaar om twee of drie verschillende pagina-indelingen te hebben die ik herhaal in het volledige boek voor een coherent ontwerp.

Ga aan de slag met je volgende fotoboek

Reacties