Huwelijksfeesten, geboortes of belangrijke verjaardagen – het leven zit boordevol fantastische gebeurtenissen. Als je wat speciaals wil vieren, hoort daar natuurlijk ook een fotoboek bij. Deze gids geeft je enkele eenvoudige tips voor het maken van een albelli fotoboek waarin je een belangrijke mijlpaal in de kijker kunt zetten. We geven je zelfs tips over hoe het boek deel uit kan maken van het evenement zelf. 

Kies voor een fotoboek dat past bij het thema van je evenement

Zet het thema van je evenement verder in je fotoboek. Voor een trouwboek kan je het kleurenpalet terug laten komen in de achtergrond en clipart. Je zou bijvoorbeeld je bloemen of de jurken van je bruidsmeisjes kunnen gebruiken als inspiratie. Voor een babyboek kan je je kleuren baseren op de kamer van je baby of op de baby shower. 

Daarnaast moet je ook rekening houden met de stijl van je babyfoto’s of de stijl van je trouwfoto’s als je het design gaat bepalen. Het is trouwens ook belangrijk om na te denken over de toon van je speciale evenement wanneer je bezig bent met het maken van je fotoboek. Voor een traditioneel huwelijk bijvoorbeeld, kan je kiezen voor een leren kaft en geschreven lettertypes voor de titels en bijschriften. Als je grote dag wat meer casual was en eigenlijk één groot feest was, kan je dat in je fotoboek door laten schijnen met leuke kleuren en designs. 

Snelle tip: wees consistent met je design. Zodra je een bepaalde stijl gekozen hebt, is het belangrijk dat je die ook aanhoudt. In deze gids vind je nog meer tips van onze designers. 

Maak je fotoboek interactief

Een fotoboek hoeft niet altijd pas achteraf toegevoegd te worden, je kan er ook voor kiezen om het deel uit te laten maken van de dag. Voor een huwelijksreceptie bijvoorbeeld kan het leuk zijn om vooraf al een gastenboek te ontwerpen. Vul het boek met foto’s van jou en je partner en laat enkele pagina’s blanco. Je kan het boek dan tijdens de receptie op een tafel leggen zodat de gasten enkele lieve woorden erin kunnen schrijven.

Je kan bijvoorbeeld ook een verjaardagsboek maken waarin gasten kunnen schrijven, of een boek voor je baby shower waarin ze leuk tekstjes kunnen schrijven die je kind later terug kan lezen. 

Snelle tips: door de afwerking van onze pagina’s, kies je er best voor om met viltstiften aan de slag te gaan. Hou er rekening mee dat balpennen niet gemakkelijk op de pagina’s schrijven.

Maak kopies van je fotoboek als cadeau

Dit is een fantastisch idee voor trouwboeken en babyboeken. Je kan je gasten een fotoboek cadeau doen als bedankje voor hun aanwezigheid. En de grootouders zullen ongetwijfeld erg blij zijn met een kopie van het babyboek van hun kleinkind.

Jaarboeken doen het ook goed als cadeau. Wanneer het nieuwe jaar aanbreekt, kan je kopies maken voor al je vrienden die jouw jaar onvergetelijk hebben gemaakt.

Snelle tip: begin je trouwboek of jaarboek met een kort dankwoord. En in een babyboek kan je bijvoorbeeld een kort tekstje van je kind voor de grootouders schrijven. 

Voeg tekst toe aan je fotoboek

Door titels en bijschriften aan je fotoboeken toe te voegen, kan je meer over je verhaal vertellen. Zodra je dus een indeling voor je foto’s hebt gekozen, kan je tekst eraan toe beginnen voegen. 

Voor een trouwboek kan je bijvoorbeeld bij enkele foto’s beschrijven hoe jullie je op dat moment voelden. Je kan belangrijke statistieken of mijlpalen aan een babyboek toevoegen, zoals bijvoorbeeld de datum en tijd waarop ze geboren zijn en hun geboortegewicht. Als je een jaarboek maakt, kan je het vullen met al je goede voornemens waaraan je je dit jaar gehouden hebt. En je kan er alvast nieuwe schrijven voor het volgend jaar. 

Snelle tip: als je niet zo goed weet wat je in de bijschriften kan schrijven, kan je bijvoorbeeld quotes of liedjes gebruiken. Ze zijn perfect voor in een trouwboek omdat je er bijvoorbeeld je geloftes, korte stukjes uit jullie speech of de tekst van jullie openingsdans aan toe kan voegen.  

Maak een fotoboek in de stijl van Instagram

Als je op zoek bent naar een eenvoudig jaarboek, kan je ervoor kiezen om je Instagram feed te reproduceren in een fotoboek. Door je feed als referentie te gebruiken, ben je er in ieder geval zeker van dat al je favoriete foto’s in je jaarboek zullen staan. En dat zelfs in chronologische volgorde.

Je kan ook een trouwalbum maken met een beetje hulp van je gasten. Voor de grote dag kan je hen allemaal een hashtag geven die ze kunnen gebruiken wanneer ze een foto van jullie huwelijk op hun Instagram posten. Als je klaar bent om je fotoboek te maken, hoef je alleen maar op Instagram naar die hashtag te zoeken en je favoriete foto’s ertussen uit te kiezen.  

Snelle tip: Instagram kan je afbeeldingsbestanden comprimeren, als je ze dus direct vanuit iemands feed gebruikt, kan je ze het beste niet in je fotoboek vergroten. Het vergroten van kleinere foto’s kan de kwaliteit aantasten. Als de kans groot is dat je foto niet mooi geprint zal kunnen worden, zal je een waarschuwing in ons bewerkprogramma zien. Om dit te vermijden, kan je een raster met afbeeldingen op een kleinere schaal maken.

Of je nu wil pronken met schattige foto’s van je kleintje, belangrijke verjaardagen of foto’s van je huwelijk, wij hebben alvast verschillende ideetjes om met je albelli fotoboek aan de slag te gaan. 

Als je op zoek bent naar extra ideetjes voor je volgend project, kan je onze laatste handleidingen even bekijken. Je vindt er allerlei tips, van het uitkiezen van designs tot het vertellen van een verhaal.

Om tijd te besparen tijdens het maken van je fotoboek, kan je ervoor kiezen om één van onze vooraf ontworpen fotoboeken te personaliseren. Je vindt hier wat voor elke gelegenheid, van trouwboeken tot babyboeken en jaarboeken. 

BE

Creëer nu

Reacties