Het ontwerpen van je eigen gepersonaliseerde fotoboek klinkt misschien als een uitdaging, maar met albelli is het echt kinderspel. Geef zeker één van onze fantastische vooraf ontworpen fotoboek een kans, zij kunnen je helpen om snel aan de slag te gaan. We weten dat je vooral tijd wil spenderen aan het leuke gedeelte zoals bepalen waar je je foto’s gaat plaatsen en daarom hebben we het hele proces zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Er zijn heel wat verschillende albelli thema’s die je allemaal volledig aan je eigen smaak kan aanpassen.

Het gebruik van de vooraf ontworpen indelingen is een geweldige manier om wat quality time door te brengen, waarbij je momenten uit het verleden opnieuw kan beleven terwijl je je favoriete foto’s aan elke pagina toevoegt. Fotoboeken zijn perfecte cadeaus voor vrienden en familie. Je zal zelf kunnen zien dat we elk soort boek in ons assortiment hebben. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een babyboek, een stijlvol trouwalbum of een moderne manier om je laatste reisavonturen weer te geven, je vindt het allemaal hier. Bekijk onze handleiding over vooraf ontworpen fotoboeken en kijk zelf hoe makkelijk het ontwerpen eigenlijk is.

Stap 1. Kies een ontwerp en formaat uit

Ga naar onze pagina met vooraf ontworpen fotoboeken. Hier kan je kiezen uit onze meest gekozen indelingen of je kan alles per thema sorteren, onder andere jaarboek, trouw, baby en reizen. Klik op het ontwerp dat je wil personaliseren en selecteer daarna het formaat. De meeste van onze vooraf ontworpen boeken beginnen vanaf medium en gaan tot extra large. Hieronder vind je een lijst van de afmetingen van onze vooraf ontworpen boeken zodat je het formaat kan vinden dat het best bij jou past.

• Medium 20 x 15 cm
• Large 28 x 21 cm
• Extra large 39 x 29 cm

Als je tevreden bent met het formaat en de stijl van je boek, klik je op ‘kies dit thema’ om verder te gaan naar ons fotoprogramma.

Stap 2. Sorteer je foto’s in volgorde en per thema

Zorg ervoor dat je foto’s al in de juiste volgorde staan om het maken van je fotoboek nog eenvoudiger te maken. Als je een jaarboek maakt, raden we je aan om je afbeeldingen chronologisch te ordenen. Bij een trouw- of babyboek kan je er dan weer voor kiezen om alle gewenste foto’s per thema te sorteren. We hebben enkele tips om je te helpen bij het uploaden, scannen en sorteren van je foto’s als je een beetje overweldigd bent.

Step 3. Upload je foto’s

Als je foto’s netjes geordend zijn en je klaar bent om met je fotoboek aan de slag te gaan, kan je terug gaan naar het fotoprogramma en op ‘foto’s uploaden’ klikken. Klik op het bestand dat je nodig hebt, markeer de foto’s die je wil en klik dan op ‘openen’.

Wanneer je foto’s geüpload zijn, zie je ze onderaan je boek, naast onze bewerkopties. Omdat onze vooraf ontworpen fotoboeken automatisch met aanbevolen indelingen komen, hoef je de gewenste foto alleen maar naar één van de lege fotokaders te slepen. Het formaat van de afbeelding wordt automatisch aangepast aan de kader, maar je kan de grootte handmatig aanpassen door op de foto te klikken als je dat zou willen.

Stap 4. Bewerk je achtergronden

Als je het vooraf ontworpen fotoboek als leidraad gebruik en je er je eigen stempel op wil drukken, kan je nog steeds de achtergronden wijzigen zoals je dat zou doen met een blanco fotoboek. Je kan een kleur toevoegen of een patroon zoeken dat bij de stijl van je vooraf ontworpen boek past.

Stap 5. Personaliseer je fotoboek met opschriften

Onze vooraf ontworpen indelingen geven ook weer waar je het best je tekst zou kunnen plaatsen. Klik gewoon ergens op ‘tekst’ of ‘voer je tekst in’ en begin met typen. Als de plaats van het tekstvak je niet bevalt, kan je het nog steeds verwijderen of van plaats veranderen.

Stap 6. Ga creatief aan de slag met clipart, sjablonen en kaders

Er zijn heel wat creatieve extra’s die je kan gebruiken om je fotoboek uniek te maken. Je kan bijvoorbeeld clipart, sjablonen en kaders toevoegen. Als je een themaboek maakt, bijvoorbeeld een babyboek of een jaarboek, kan je de verschillende ontworpen per categorie sorteren zodat je gemakkelijk een stijl kan vinden die bij je past.

Stap 7. Voeg extra pagina’s aan je fotoboek toe

Heb je niet meer genoeg plaats om foto’s aan je vooraf ontworpen boek toe te voegen? Dan kan je zoveel extra pagina’s als je zelf wil toevoegen. Klik op het kleine plusteken in de horizontale balk onderaan je fotoboek om pagina’s toe te voegen waar jij dat wil. Hou er rekening mee dat de extra pagina’s die je toevoegt wel blanco zijn. Maar je kan op deze extra pagina’s een gelijkaardige look creëren door clipart, achtergronden en kaders uit te kiezen die bij je thema passen.

Stap 8. Verwijder pagina’s die je niet nodig hebt

Als je teveel extra pagina’s toegevoegd hebt, kan je makkelijk de pagina’s die je niet nodig hebt weer verwijderen. Klik onderaan in de horizontale balk onder je ontwerp op de pagina die je niet meer nodig hebt. Je zal dan een kleine prullenbak in de hoek zien verschijnen. Klik op het kleine icoon waarna de pagina verwijderd zal worden.

Stap 9. Klaar om je vooraf ontworpen fotoboek te bestellen?

Tevreden met je fotoboek? Klik dan op ‘toevoegen aan winkelwagen’. Hier kan je nog de laatste details toevoegen zoals glanzende foto’s bijvoorbeeld om de kleuren in je afbeeldingen er echt uit te laten springen of een linnen of leren omslag. Je krijgt hier ook de optie om een tweede boek in een kleiner formaat te bestellen zodat je er eentje cadeau kan doen en je het andere zelf kan houden. Hierna ben je helemaal klaar om je bestelling te plaatsen en je gepersonaliseerd fotoboek aan huis te ontvangen

Een fantastische tip van ons: sla je werk steeds op

Vergeet zeker niet om regelmatig je werk eens op te slaan. Bovenaan links zie je een icoontje voor het ‘opslaan’ van je werk. Klik hier regelmatig eens op wanneer je je boek aan het personaliseren bent.

Het maken van gepersonaliseerde fotoboeken met onze vooraf ontworpen indelingen is eenvoudig. Probeer het dus zeker eens uit en volg deze stappen om je eigen albelli fotoboek te maken.

Ga aan de slag

Reacties