Je moet geen grafisch ontwerper zijn om het perfecte fotoboek te maken. Met de themaboeken van albelli krijg je een professionele afwerking zonder veel gedoe. Maak je keuze uit 211 ontwerpen met thema’s zoals baby- en trouwboeken. De themaboeken zijn ideaal voor de grote mijlpalen in het leven. Geef ze vooral ook eens cadeau. Maak iemand blij met een kookboek of reisboek. En wat dacht je van leuke fotoboeken van jouw kinderen hun verjaardagen?

Al onze sjablonen zijn gemakkelijk aan te passen. Sleep je favoriete foto’s ernaartoe en voeg je eigen tekst toe. Aangezien al het ontwerpwerk al voor je gedaan is, bekom je zonder al te veel moeite dat ene speciale cadeau waar normaal gezien uren hard werk inkruipt. En nu? Ontspannen en genieten van een verbluffend resultaat. Volg deze eenvoudige tips om aan de slag te gaan en het maximale uit onze themaboeken te halen.

Stap 1. Kies een themaboek en formaat

Ga naar onze pagina met themaboeken. Hier kan je kiezen uit onze meest populaire ontwerpen of zoeken op thema, zoals jaarboek, huwelijk, baby en reizen. Klik op het ontwerp dat je wilt gebruiken en selecteer vervolgens het formaat. De meeste van onze themaboeken beginnen bij medium en gaan tot extra large. Hier vind je een lijst met de afmetingen van onze themaboeken, zodat je het formaat kiest dat bij je past.

Staand en liggend:

• Medium 20 x 15 cm
• Large 28 x 21 cm
• Extra large 39 x 29 cm

Vierkant:

• Medium 14 x 14 cm
• Large 21 x 21 cm
• Extra large 30 x 30 cm

Wanneer je het formaat en de stijl van je boek hebt gekozen, klik je op ‘Begin nu’ om naar onze ontwerpsoftware te gaan.

Stap 2. Sorteer je foto’s chronologisch en op thema

Om het samenstellen van je fotoboek te vergemakkelijken, moet je ervoor zorgen dat je foto’s gesorteerd zijn voordat je begint. Orden foto’s in fotomappen en zet deze in chronologische volgorde als je een jaarboek gaat maken. Als je een trouwalbum of een babyboek maakt, sorteer dan alle foto’s die je nodig hebt op thema. We hebben een aantal tips om je te helpen bij het uploaden, scannen en sorteren uit de wirwar van foto’s.

Step 3. Upload je foto’s

Als al je foto’s gesorteerd zijn en je klaar bent om aan je fotoboek te beginnen, ga je terug naar onze ontwerpsoftware en klik je op ‘foto’s uploaden’. Klik op de map die je nodig hebt, selecteer de foto’s die je wilt gebruiken en klik vervolgens op ‘openen’.

Als je de foto’s hebt geüpload, zie je ze links van je fotoboek staan, naast onze bewerkingsopties. Omdat onze themaboeken zijn voorzien van voorgestelde lay-outs voor foto’s, sleep je gewoonweg de foto die je wilt gebruiken naar een van de lege fotovakken. Het formaat van de foto wordt automatisch aangepast, maar je kan het ook handmatig wijzigen door op de foto te klikken als je dat wilt.

Stap 4. Bewerk je achtergronden

Als je de themaboeken als leidraad gebruikt en er je eigen stempel op wilt drukken, kan je nog steeds achtergronden bewerken. Net als bij onze ‘zelf ontwerpen’ fotoboeken. Je kan een kleur toevoegen of een patroon zoeken dat past bij de stijl van je themaboek.

Stap 5. Personaliseer je fotoboek met bijschriften

Onze themaboeken bevatten ook suggesties over de beste plaatsen voor tekst op elke pagina, zo kan je bijschriften toevoegen die je leuk vindt. Klik gewoon op de plek waar ‘tekst’ of ‘voer tekst in’ staat en begin te typen. Als de positie van een tekstvak je niet bevalt, kan je het verwijderen of verplaatsen.

Stap 6. Ga creatief aan de slag met clipart, sjablonen en kaders

Er zijn tal van creatieve extra’s voor fotoboeken, waarmee je je album een persoonlijke touch geeft. Voeg bijvoorbeeld clipart, sjablonen en kaders toe. En als je een themaboek maakt, zoals een babyboek of een jaarboek, kan je de ontwerpen per categorie sorteren om een bijpassende stijl te vinden.

Stap 7. Voeg extra pagina’s toe aan je fotoboek

Passen er niet genoeg foto’s in je themaboek? Je kan zoveel extra pagina’s toevoegen als je wilt. Klik op het kleine plusteken in de horizontale balk onderaan je fotoboek om pagina’s toe te voegen waar je maar wilt. Je kan ook kiezen uit bijpassende lay-outs, zodat je nieuwe pagina’s naadloos in je fotoboek passen.

Stap 8. Verwijder de pagina’s die je niet nodig hebt

Als je te veel extra pagina’s hebt toegevoegd, is het makkelijk om de pagina’s die je niet nodig hebt te verwijderen. Klik in de horizontale balk onder je ontwerp op de pagina die je niet wilt. Je ziet dan een prullenbak in de hoek verschijnen. Klik op het icoontje en de pagina wordt verwijderd.

Stap 9. Ben je klaar om je themaboek te bestellen?

Helemaal tevreden over je fotoboek? Klik dan op ‘toevoegen aan winkelmandje’. Nu is het tijd om nog even de puntjes op de i te zetten. Kies bijvoorbeeld voor glanzend papier om de kleuren eruit te laten springen of een andere kaft als je voor een boek met een kaft van linnen of imitatieleer hebt gekozen. Je kan zelfs een tweede boek bestellen in een kleiner formaat, zodat je er één cadeau geeft en er één voor jezelf houdt. Plaats hierna eenvoudig je bestelling en je unieke fotoboek wordt bij je thuis bezorgd.

Supertip: sla je werk regelmatig op

Vergeet niet om je fotoboek af en toe op te slaan. Bovenaan links zie je een icoontje voor het opslaan van je werk. Klik hier regelmatig op als je jouw boek aan het personaliseren bent.

Als je een professioneel ogend fotoboek wilt zonder veel gedoe, kijk dan eens naar onze themaboeken. Als je je fotoboek helemaal zelf wilt maken met volledige creatieve vrijheid, dan is ‘Zelf ontwerpen‘ iets voor jou. Je kan dan alles zelf bepalen. En voor die projecten waarbij je over te veel foto’s en te weinig tijd beschikt om ze te sorteren voor je fotoboek, is er de Smart Assistant.

Lees ‘3 makkelijke manieren om je fotoboek te maken
‘ voor meer informatie over de opties van onze ontwerpsoftware en om de perfecte route voor je volgende project te kiezen.

Ga aan de slag

Reacties