Het lijkt inderdaad moeilijk om een galerij van foto’s te creëren. Alleen al het nadenken over de indeling en het creatieve gedeelte kan ervoor zorgen dat je helemaal vastloopt met al je ideetjes. Geen zorgen! Met albelli en een goede planning wordt het ontwerpen van een mooie galerij echt kinderspel.

  • Fantastische fotoproducten ontwerpen met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online te bestellen

Je galerijruimte plannen

Het eerste ding dat je moet doen, is natuurlijk bepalen in welke ruimte en tegen welke muur je verschillende wanddecoratie komt te hangen. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over hoe je kamer in het thema zal passen. De living, hal en trappenhal zijn perfecte locaties voor grote familiefoto’s, terwijl badkamers en eetkamers het vooral goed doen met kunstzinnige foto’s of reisfoto’s. Meer info over welke kamers bij welke stijlen passen, vind je hier.

Overweeg verschillende formaten

Als je een beetje energie wilt injecteren in je doe-het-zelf decor, dan kan je erover nadenken om foto’s in verschillende formaten te gebruiken. Onze foto-afdrukken en wanddecoratie zijn er in allerlei formaten en afwerkingen – bekijk de mogelijkheden met albelli – zodat het formaat van de foto’s niet het constante thema hoeft te zijn. Je zou je foto’s kunnen verbinden met een onderwerp of alles aan elkaar kunnen knopen door de manier waarop je de foto’s rangschikt rond een horizontale of verticale lijn. Neem een stap terug en zoek uit wat het beste werkt voor de grootte en de vorm van je muur.

Het geheim zit in de symmetrie


Als je houdt van een minimalistische en eigentijdse uitstraling, dan is het belangrijk dat de foto’s in je galerij allemaal even ver uit elkaar staan en een symmetrisch thema volgen. Door foto’s van hetzelfde formaat bij albelli te bestellen en ze vervolgens op een uniforme manier te rangschikken, krijg je de symmetrische en modieuze uitstraling die je zoekt. Als dit de stijl is die je wil, dan moet je fotogalerij de grootte en de vorm van je muur weerspiegelen. Dit betekent dus als je muur hoog en smal is, dat je best voor portretfoto’s kiest. Landschapsfoto’s passen dan weer beter op een brede muur, en als de kamer eerder vierkant is, dan kan je vierkante foto-afdrukken overwegen. Om het je gemakkelijk te maken, bieden wij alle drie de opties in verschillende maten aan.

Hoogte is belangrijk

Soms is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen en waar je je muurgalerij moet eindigen, maar gelukkig hoef je het getal van Fibonacci niet te gebruiken om je foto’s er goed uit te laten zien op je muur. Een goede tip is om ervoor te zorgen dat je foto’s niet lager dan 145 cm van de grond worden opgehangen. We hebben deze geweldige diepgaande gids voor je om de regels van de afstand tussen je wanddecoratie te bekijken.

Combineer verschillende materialen en voorwerpen

Je kan meer gebruiken voor je galerij dan alleen maar foto-afdrukken en wanddecoratie. Pak het wat creatiever aan met verschillende materialen en voorwerpen om je foto’s mee aan te vullen. Je kan er bijvoorbeeld een ingelijste tekst, tekeningen, voorwerpen die je tijdens je reizen hebt gevonden, beeldhouwwerken en 3D-kunst aan toevoegen om zo een unieke dimensie in je kamer te creëren. Je kan zelfs verschillende afwerkingen op je wanddecoratie uitproberen, van glanzend plexiglas tot het afdrukken van foto’s op canvas. Laat je creativiteit volledig de vrije loop.

Touw touw touw

Een van de gemakkelijkste, maar toch stijlvolle, galerijen die je kan maken is zo rechttoe rechtaan dat je er maar drie dingen nodig hebt: wat touwtjes, wat clips, en je foto’s. Zo eenvoudig is het. Knip het touw op de gewenste lengte af en bevestig het aan de muur. Maak je foto’s vervolgens eenvoudigweg aan het touwtje vast om een rustieke, eenvoudige en leuke look te creëren. Je kan zelfs retro foto-afdrukken gebruiken voor een old school effect. Bekijk onze verschillende opties voor het printen van foto’s hier.

Denk na over je thema

Een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken is natuurlijk het thema voor je galerij. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor iets heel eenvoudigs zoals familie en vrienden, een onvergetelijk huwelijk, of je vele reizen. Maar het hoeft natuurlijk niet zo specifiek te zijn, je kan ook kiezen voor een thema rond een bepaald seizoen of een bepaalde kleur. Of je kan ervoor kiezen om als thema alle foto’s die ooit door jou gemaakt zijn, te gebruiken.

Door het volgen van deze eenvoudige tips en tricks om inspiratie op te doen en je ruimte voor te bereiden, zal je merken dat het echt heel eenvoudig is om je eigen galerij aan de muur te maken.

1 – Kies je favoriete foto’s
2 – Bestel je wanddecoratie en foto-afdrukken
3 – Ontwerp een fantastische galerij

We hopen dat deze ideetjes je de nodige inspiratie en het nodige vertrouwen hebben gegeven om je eigen galerij te maken. Het is echt niet zo moeilijk als je eerst misschien dacht. We zouden het geweldig vinden als je je galerij met ons deelt op Facebook en Instagram zodra deze klaar is. Wij kunnen alvast niet wachten om het te bewonderen.

creëer nu

Reacties