Grootouders met kleinkinderen op een bankje

Het eerste fotoboek dat Stany (63) en Rien (62) maakte was van hun reis naar Indonesië. Sindsdien maken ze elke 2 jaar een verre reis en worden ook deze reizen gedocumenteerd in een fotoboek. Sinds de kleinkinderen in het spel zijn – Stany & Rien hebben drie kinderen en hebben intussen al 5 kleinkinderen, waaronder de 3 kleutertjes op de foto – brengen ze hun zomervakantie door in eigen land of in Nederland, dichtbij huis. Ze huren een groot huis zodat iedereen mee kan, al is het maar voor enkele dagen. Ze vinden het geweldig om zich bezig te houden met de kleinkinderen en de kleinkinderen vinden het geweldig om een middagje bij bompa en omi te gaan spelen of zelfs te mogen blijven slapen.

Elke reis van begin tot einde

Rien en Stany maken een boek van elke lange reis, alsook van familiemomenten en korte vakanties. De kleinkinderen vinden die boeken heerlijk. Zij kijken graag in de boeken vol herinneringen van Australië, Indonesië, Nieuw-Zeeland, Peru, Zuid-Afrika, Sevilla en Egypte.

Rien maakt de boeken. Ze maakt er het liefste documentaire-boeken van, van begin tot einde. Ze is er heel lang mee bezig, maar met enorm veel plezier. “Ik kan alleen niet goed kiezen tussen alle foto’s, dus ik zet er heel veel beelden in. Mijn man vindt ze eigenlijk wat druk, haha. Dat is het nadeel van digitale fotografie: je blijft maar foto’s nemen.”

Het grote dierenboek

“We hebben nooit de gewoonte gehad om souvenirs mee te nemen van verre reizen, hooguit een flesje olijfolie uit Italië of exotische kruiden uit verre landen. Maar meestal is de smaak toch niet hetzelfde he. Sinds de kleinkinderen er zijn, proberen we toch wat cadeautjes mee te nemen om hen te tonen waar we geweest zijn, zo hebben we bekertjes met dieren uit Zuid-Afrika meegenomen en typische Peruviaanse mutsen voor de winter. Ze vinden het geweldig om te horen waar omi en bompa geweest zijn en dat dat wel echt ‘heel ver is hoor’!

Van Zuid-Afrika maakte Rien ‘het grote dierenboek’. Elte vertelt erover: “wij kijken veel naar de foto’s van de dieren. Omi heeft een groot dierenboek gemaakt, na de reis van Zuid-Afrika. Ik vind het grappigste dier een lepelaar. Ze stonden niet in het boek, maar wel in de zoo!”

En het volgende boek?

Een nieuw boek ligt voorlopig niet in het vooruitzicht, helaas. Rien en Stany waren normaal gezien naar Amerika dit jaar, maar Corona heeft er een stokje voor gestoken. Dus nu twijfelen ze nog. Een volgend fotoboek laat nog even op zich wachten.

Zeker is dat voor de volgende reis er weer een mooi boek gemaakt zal worden. Want dat bevalt ze nog altijd goed. Stany: “In het boek van Nieuw-Zeeland was er een foutje geslopen en het goede van albelli is dat ze er zonder morren een nieuwe hebben gemaakt. Eentje voor ons en eentje voor de oom in Nieuw-Zeeland.”

Wil je ook een gepersonaliseerd fotoboek maken? albelli viert 10 jaar met een mooie verjaardagskorting van 25%. Ga nu naar albelli.be om direct aan de slag te gaan.

Reacties