Wie zegt dat je niet met één kleur je muur kunt decoreren? Soms is eenvoud gewoon het mooiste. Welke kleur je ook kiest, het is mogelijk om met slechts één kleur unieke, prachtige wanddecoratie te creëren. Alles draait om het kiezen van de juiste foto. Hieronder geven we je 3 ideeën!

En… mocht je nu niet die perfecte kleurcombinatie al ‘klaar voor gebruik’ op je camera hebben staan, dan kun je nog altijd naar buiten gaan en zelf die speciale kleurselectie fotograferen.

#1 – Ik zie, ik zie….

Groene foto's op plexiglas

Verzamel foto’s van verschillende onderwerpen in één kleur of kleurtint (hier: groen). Maak een collage met verschillende formaten plexiglas – qua kleur onze meest intense wanddecoratie – en benadruk hiermee de mooie kleurvariaties tussen je foto’s.

#2 – Klassieke monochrome kunst aan de muur

Zwart-witfoto's op aluminium

Technisch gezien is zwart (en wit) natuurlijk geen kleur, maar het is wel een prachtige kleur voor strakke kunst aan de muur. Het voordeel van zwart-wit? Je hoeft niet op zoek naar de perfecte foto, want elke foto kun je makkelijk zelf omzetten in zwart-wit in ons online programma!

Extra tip: zwart-witfoto’s doen het perfect als foto op aluminium.

#3 – Eén kleur, één onderwerp, een waanzinnig effect

Blauwe kleurenfoto's op canvas

Ga een stap verder in het ‘monochroom’- thema en ga voor een onderwerp in slechts een kleur (zoals de blauwe deuren hierboven). Misschien iets meer een uitdaging om de juiste foto’s te maken, maar het resultaat mag er dan ook zijn!

Extra tip: gebruik onze nieuwe collagefunctie waarmee op je op één stuk wanddecoratie meerdere foto’s kwijt kunt.

Moet je zelf de foto’s nog schieten? Check dan onze fotografietips voor je van start gaat!

Reacties