Gabriele (Photon.Captures) heeft zijn fotografie in de loop der jaren aangescherpt door verschillende camera’s, technieken en bewerkings-apps uit te proberen. Hieronder deelt hij een aantal technische tips met ons voor het maken van de mooiste foto’s wanneer je op vakantie bent. Daarnaast vertelt hij ook wat meer over zijn favoriete bestemmingen.

Vertel ons eens wat meer over jezelf

Mijn naam is Gabriele, ik kom uit Italië en ik ben Content Specialist bij albelli. Daarnaast ben ik ook concertfotograaf en neem ik foto’s voor bands en muzikanten.

Hoe zou je jouw fotografiestijl omschrijven?

Ik hou van foto’s met veel contrast en foto’s waarin ik de omgeving kan laten zien in paats van details. Bij fotografie draait het voor mij om het vastleggen van betekenisvolle momenten en de afbeelding moet kunnen overbrengen wat er zojuist is gebeurd en wat er nog gaat komen.

Waar neem je het liefste foto’s van en waarom?

Concerten en live muziek. Het is een geweldig gevoel om dichtbij de artiesten te komen, om contact met ze te hebben achter de schermen en om strakke tijdslimieten en moeilijke lichtomstandigheden te gebruiken om de beste momenten van de show vast te leggen.

Wat is de meest indrukwekkende plek die je ooit hebt bezocht?

Het is niet echt een plek, maar door Europa rijden is altijd een geweldig gevoel, doordat de landschappen zo snel en spectaculair veranderen.

Wat is je favoriete Europese stad en waarom?

Dat is een moeilijke keuze, maar op dit moment zou ik Praag zeggen. Daar is het net alsof er om elke hoek een verborgen en speciale plek verstopt ligt. De open ruimtes zijn altijd omringt met nauwe steegjes of oude slingerende straatjes. Dat contrast vind ik mooi.

Naar welke plek ga je vaak terug en waarom?

Mijn geboorteplaats Triëst. Vrienden en familie van mij wonen daar en het is leuk om terug te keren naar een plek die je zo goed kent. Om te ontdekken wat er is veranderd en wat nog steeds hetzelfde is gebleven.

Hoe kies je normaal gesproken je vakantie? (Bijv. eten, bezienswaardigheden, cultuur, weer, etc.)

Dat hangt van verschillende factoren af en het is meestal een mix van verschillende aspecten die me ertoe brengen ergens naartoe te willen. Ik ga graag op mijn eigen tempo op pad, dus als ik ergens fiets- of wandeltochten kan maken is dat een groot pluspunt.

Waarmee neem je foto’s en waarom?

Ik gebruik meestal mijn Pentax spiegelreflexcamera, maar ik neem ook steeds vaker snel even een foto met mijn smartphone. Met een spiegelreflexcamera heb je de volledige controle over de foto die je maakt. Hierdoor heb je meer creatieve vrijheid en kan je foto’s maken in moeilijke omstandigheden, maar een smartphone heb je altijd bij je. Het is een snelle, gemakkelijke manier om onderweg mooie foto’s te nemen.

Gebruik je bewerkings-apps of fotoprogramma’s?

De bewerking is een belangrijke stap in het proces van het maken van een goede foto. Ik gebruik Lightroom voor foto’s gemaakt met mijn spiegelreflexcamera. Voor mijn smartphonefoto’s vind ik het leuk om verschillende apps uit te proberen (Snapseed kan wonderen verrichten als je weet wat je nodig hebt).

Welke soort fotoproducten maak je een waarom?

Ik vind het heel bijzonder om je favoriete foto’s aan de muur te hebben hangen, of in een groter formaat dan je normaal gesproken zou gebruiken om foto’s af te drukken. Zo kan je echt in de afbeelding duiken, je ontdekt details die je anders niet zou zien. Daarom is wanddecoratie mijn favoriete fotoproduct.

Welk advies zou je geven aan degenen die hun fotografische vaardigheden willen verbeteren?

Er is enorm veel informatie te vinden online. Blijf op de hoogte en blijf leren, ook al kan het soms lastig zijn om contrasterende informatie te filteren. Spreek af met andere fotografen, maak vrienden en sta open voor kritiek, dat helpt je groeien. Probeer ook de automatische instellingen op je camera te vermijden, neem zelf de controle.

Reacties