Of je nu terugdenkt aan die eerste glimlach in een baby fotoboek, terugblikt op leuke momenten in een familie fotoboek of je avonturen laat zien in een reis fotoboek. Een jaarboek is dé perfecte manier om alle momenten te vieren die jouw jaar geweldig hebben gemaakt. We hebben heel wat ideeën om je op weg te helpen: bekijk onze top 11 fotoboek ideeën en laat je inspireren.

1. Baby fotoboek

Als je dit jaar een kleintje op de wereld hebt gezet, waarom maak je dan geen schattig baby fotoboek? Een jaarboek is een fantastische manier om al hun mijlpalen te bewaren: van de dag dat je ze thuisbracht tot hun eerste kerst. Blader door onze verschillende baby themaboeken of laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp je eigen baby fotoboek.

Tip: een herinneringsboek van het afgelopen jaar kan het begin zijn van een leuke verzameling albums die je elk jaar kan aanvullen. Het is een geweldige manier om alle speciale momenten vast te leggen én een perfect cadeau voor tantes, nonkels en grootouders!

2. Een fotoboek van 2023

Hoe was jouw 2023? Of je nu vooral geweldige momenten met je familie had of veel plezier en avontuur met je beste vriendinnen aan het beleven was: een fotoboek van 2023 is dé perfecte manier om de mooiste momenten van het jaar voor altijd vast te leggen. Voeg tekstjes van data, mensen en plaatsen toe en ontdek onze prachtige thema’s voor jouw fotoboek ontwerpideeën.

Tip: als je een extra stap wilt zetten met je fotoboek van 2023, voeg dan anekdotes en quotes toe aan je ontwerp.

3. Familie fotoboek

Een familie fotoboek heeft enorm veel mogelijkheden. Als je dit jaar een aantal belangrijke mijlpalen in je familie hebt gevierd zoals diploma-uitreikingen, jubilea, bruiloften of gezinsuitbreidingen: maak dan een fotoboek boordevol met de mooiste momenten uit 2023. Het is altijd leuk om oude familiefoto’s terug te kijken, van spontane foto’s van familiefeestjes thuis tot zonnige vakantiefoto’s en grappige jeugdfoto’s.

Tip: als je tijd hebt, maak dan een groter project van je fotoboek. Duik eens diep in de familiearchieven voor wat oude foto’s van de hele familie en geef een aantal onderdelen van het boek een ‘toen en nu oldschool’ look.

4. Verhuis fotoboek

Verhuizen is een grote stap, of je nu naar een nieuw appartement gaat of naar je nieuwe droomhuis. Als je vanaf de eerste verhuisdag foto’s hebt gemaakt, van het uitpakken van de dozen tot de eerste kerst thuis, dan kan je je voortgang vastleggen in een fotoboek.

Tip: scan stalen van behangpapier en decoraties in om stil te staan bij al het harde werk dat je er het hele jaar in hebt gestoken en geef je fotoboek een artistieke toets.

5. Recepten fotoboek

Had je een jaar vol culinaire hoogtepunten? Maak dan een recepten fotoboek met alle fantastische recepten die je de afgelopen 12 maanden hebt geprobeerd. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent, een thuisbakker van wereldklasse of net begint: je kan alle foto’s van je overwinningen (en mislukkingen!) in de keuken toevoegen om een reeks van je eigen kookboeken te beginnen.

Tip: ga een stap verder met je aangepaste kookboek en voeg de recepten toe naast een volledige foto van het eindresultaat.

6. Mijlpalen fotoboek voor kinderen

Een fotoboek voor kinderen heeft eindeloze mogelijkheden. Als je een muzikant in de familie hebt, een sportlegende in wording of een wetenschapper in spe, waarom laat je ze niet zien wat een geweldig jaar ze hebben gehad met een kinderfotoboek van hun prestaties? Het is een uitstekende manier om te zien hoe ver ze zijn gekomen op school of met hun favoriete hobby. En als ze in de toekomst hun doctoraat halen of stadions uitverkopen, kan je ze laten zien waar het allemaal begon.

7. Fotoboek met kindertekeningen

Er is nooit genoeg ruimte op de koelkast voor alle kunstwerkjes van je kleine Picasso, toch? Als de ruimte op is, kan je ze allemaal inscannen en een fotoboek met kindertekeningen voor je kind maken. Met een fotoboek vol krabbels kan je hun kunstwerken jarenlang netjes bewaren, waardoor er ook geen stapels dozen met tekeningen op zolder hoeven te staan.

Tip: als je geen traditionele scanner hebt, is het supermakkelijk om de tekeningen van je kind rechtstreeks vanaf je gsm in te scannen met een gratis fotoscanner app.

8. Hobby fotoboeken

Ben je dit jaar begonnen met breien, fotograferen of heb je jezelf uitgedaagd met een nieuwe sport? Begin met het vastleggen van je nieuwe favoriete bezigheid in een fotoboek. Je kan van alles laten zien: van knutselprojecten tot nieuwe fototechnieken of klimwedstrijden die van jouw jaar een onvergetelijk jaar hebben gemaakt. Vervolgens kan je elk jaar een nieuw fotoboek maken om al je successen te vieren.

9. Klassiek fotoboek cadeau

Verzamel je gelukkigste, grappigste en meest onvergetelijke momenten van het afgelopen jaar. Van dagen in het park tot alle verjaardagen die je hebt gevierd en het plezier dat je hebt gehad met de mensen om wie je geeft. Maak iets dat ze voor altijd zullen bewaren! Een fotoboek is het perfecte cadeau voor vrienden en familie die je een tijdje niet hebt kunnen zien.

Tip: wat de inhoud van je fotoboek ook is, herinneringen zijn nog mooier als je ze kan delen! Bestel meerdere exemplaren van je gepersonaliseerde fotoboek en geef ze cadeau aan het hele gezin of de hele vriendengroep.

10. Portfolio fotoboeken

Als 2023 een fantastisch creatief jaar voor je was, gebruik je fotoboek dan als portfolio. Met ons geweldige assortiment van themaboeken is het maken van een fotoboek heel eenvoudig. Je kan het boek vullen met de mooiste foto’s, voorbeelden van artikels of de beste ontwerpprojecten. Pas het vervolgens aan zoals jij het wilt.

Tip: voor een portfolio fotoboek: Ga voor een extra groot fotoboek om je beste werk te laten zien en voeg een platliggend premium binding toe zodat je meest indrukwekkende foto’s over een dubbele pagina vloeien.

11. Fotoboeken voor huisdieren

Ben jij het type huisdiereigenaar dat een Instagram account aanmaakt voor je favoriete viervoeter? Verzamel je schattigste huisdierfoto’s en stop ze in een fotoboek! Ook als je hond of kat geen social media ster is, kan je al hun knapste kiekjes uit 2023 verzamelen en een album maken. Vul het fotoboek van je huisdier met foto’s van alles: van knuffeldoekjes tot boswandelingen en van verwensessies tot wilde momenten.

Tip: Personaliseer je creatie met schattige clipart en prachtige illustraties uit onze bibliotheek en maak een boek op maat dat net zo schattig is als zijzelf.

Een gepersonaliseerd jaarboek is de perfecte manier om een onvergetelijk verhaal te vertellen. Je kan het opgroeien van je kind vastleggen in een kinder fotoboek, je liefdesverhaal vieren in een trouw fotoboek of een ode brengen aan je liefste viervoeter in een fotoalbum voor huisdieren.

Als je extra hulp nodig hebt bij het maken van een fotoboek, kan je onze Smart Assistant gebruiken. Deze selecteert automatisch je beste foto’s en maakt een fotoboek indeling voor je. Zo bespaar je tijd met het sorteren van alle foto’s en kan je je focussen op het creatieve gedeelte.

Heb je al leuke fotoboek ideeën gezien die je mooi vindt? Deel deze fotoboek ideeën op social media door op de onderstaande icoontjes te klikken!

Reacties