Was jouw 2022 memorabel? Herbeleef de leukste momenten met een knap gepersonaliseerd jaarboek! Met albelli zijn de mogelijkheden eindeloos. Maak een album met je favoriete familiemomenten, leg het groeiproces van je kleintje vast of maak een professioneel portfolio met jouw beste werk. We hebben tal van ideeën om je te helpen: ontdek onze 11 creatieve jaarboekthema’s en laat je inspireren.

1. Maak het eerste jaarboek van je kleintje

Mocht je dit jaar een kleintje verwelkomen? Waarom maak je dan geen schattig babyboek? Een jaarboek is een fantastische manier om hun mijlpalen vast te leggen, vanaf de geboorte tot de eerste Kerstmis. Ontdek onze selectie baby themaboeken of laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp je eigen baby jaarboek.

Onze top tip: een boek met herinneringen van het eerste jaar van je kindje is het begin van een leuke verzameling van albums die je elk jaar kan aanvullen. Het is een geweldige manier om alle speciale momenten, groot en klein, vast te leggen. En het is ook hét perfecte geschenk om aan de tantes, nonkels en grootouders te geven.

2. Kijk terug naar de beste momenten van 2022

Als je hoogtepunten van het jaar een uitgestelde reis of onverwachts avontuur was, dan ben je zeker niet alleen! Of het nu een weekendje weg was met het gezin naar de kust of een hele zomer op ontdekkingstocht met je beste vriendinnen: kijk terug op je beste reismomenten van 2022 met een gepersonaliseerd jaarboek. Voeg overal tekstjes toe met data en locaties, en als je in een heel creatieve bui bent, voeg dan wat grappige anekdotes toe van elke reis.

3. Maak een familiealbum

Een familiejaarboek heeft enorm veel mogelijkheden. Als je dit jaar een aantal belangrijke mijlpalen in je familie hebt gevierd, zoals diploma-uitreikingen, jubilea, huwelijken of nieuwkomers in de familie, maak dan een jaarboek met de mooiste momenten uit 2022.

Het is altijd leuk om oude familiefoto’s terug te bekijken, van gezellige foto’s van familiebijeenkomsten thuis tot zonnige vakantiefoto’s en grappige jeugdfoto’s. Als je tijd hebt, maak er dan een groter project van. Graaf diep in de familiearchieven voor wat vintage kiekjes van de hele familie, en kleed enkele pagina’s in met een ‘toen en nu’-gevoel. 

4. Maak een verhuisboek

Verhuizen is een belangrijke mijlpaal, of je nu naar een nieuw appartement trekt of naar je droomhuis verhuist. Als je sinds de verhuisdag foto’s hebt gemaakt, van het leven uit dozen tot de eerste kerst thuis, kan je je ervaringen vastleggen in een jaarboek.

Onze top tip: waarom geen staaltjes van behangpapier of decoratie verzamelen om terug te kijken op al het harde werk dat je het hele jaar gedaan hebt?

5. Maak een jaarboek met recepten

Heb je een jaar vol culinaire ontdekkingen gehad? Maak een jaarboek vol met recepten die je de afgelopen 12 maanden hebt uitgetest. Of je nu een doorwinterde kok bent, een thuisbakker van wereldklasse of pas aan de slag bent gegaan, je kan alle foto’s van je keukenoverwinningen (en mislukkingen) toevoegen. Dit kan de start zijn van een eigen collectie kookboeken. Doe net dat ietsje méér en voeg de recepten toe naast de foto’s van het eindresultaat.

6. Een dagboek vol met prestaties van de kinderen

Als je een mini muzikant in de familie hebt, een sportlegende in opleiding of een wetenschapper in de maak, waarom zou je hen dan niet verrassen met al hun prestaties in een jaarboek? Zo krijgen ze een overzicht van hun schoolcarrière of favoriete hobby. Wanneer ze dan afstuderen of topsporter worden, kan je ze laten zien waar het allemaal begon.

7. Verzamel de kunstwerken van je kinderen van het hele jaar

Er is nooit genoeg plek op de koelkast voor alle meesterwerken van je kleine Picasso, toch? Bespaar ruimte en scan ze allemaal in om een kunstboek voor je kind maken. Met een jaarboek vol krabbels kan je hun kunstwerken jarenlang veilig en netjes bewaren, zodat er ook geen stapel dozen met tekeningen op zolder hoeft te staan.

8. Maak een boek over je favoriete hobby

Ben je dit jaar gestart met breien, fotograferen of een nieuwe sport? Leg je nieuwe favoriete hobby vast in een jaarboek. Je kan van alles laten zien, van knutselprojecten tot nieuwe fototechnieken of klimwedstrijden die je jaar onvergetelijk hebben gemaakt. Vervolgens kan je elk jaar een gloednieuw fotoboek maken om je vooruitgang vast te leggen.

9. Een jaarboek is het perfecte geschenk

De leukste herinneringen? Die moet je delen! Geef dit jaar een jaarboek cadeau aan je vrienden! Verzamel je gelukkigste, grappigste en meest memorabele momenten van het afgelopen jaar: van dagen in het park, alle verjaardagsfeestjes en de dagelijkse fun. Maak iets dat ze voor altijd zullen bewaren! Een jaarboek kan het perfecte geschenk zijn voor die vrienden en familie die je dit jaar niet persoonlijk hebt kunnen zien.

10. Geef je portfolio een professionele uitstraling

Als 2022 een creatief jaar voor je was, gebruik dan je jaarboek als portfolio. Dankzij het grote assortiment van themajaarboeken, wordt het super makkelijk om een jaarboek te maken met albelli. Ga voor een extra groot fotoboek om je beste werk te laten zien. Je kan een platliggend premium binding toevoegen zodat je imposante beelden over een dubbele pagina kan laten voortvloeien. Vul het boek met fotografische hoogtepunten en zelfgemaakte gedichten. Zorg ook zeker voor een persoonlijke touch.

11. Verzamel de leukste foto’s van je huisdier in een jaarboek

Ben jij het type baasje dat een Instagram account heeft aangemaakt voor je favoriete viervoeter? Zelfs als je hond of kat al een sociale media sensatie is, kan je alle foto’s van 2022 bundelen en in een album gieten. Vul het jaarboek van je huisdier met foto’s van knuffels en dutjes tot wandelingen in het bos en verwensessies. Je kan het ook personaliseren met schattige clip art voor een gepersonaliseerd boek, even schattig als je huisdier zelf.

Wat je in 2022 ook hebt meegemaakt, en of je nu een reisboek of een huisdierenportfolio maakt, er zijn tal van geweldige ontwerptools die je kan verkennen om je albelli jaarboek uniek te maken. Download onze tool om meteen te beginnen en vier dit geweldige jaar in stijl.

En als je wat extra hulp nodig hebt om een jaarboek vanaf nul te maken, bekijk dan onze Smart Assistant. Het kiest automatisch je beste foto’s en maakt een fotoboek indeling voor je. Zo bespaar je tijd met het sorteren van een jaar aan foto’s en kan je je bezighouden met het leuke, creatieve gedeelte.

Heb je al ideeën voor je jaarboek? Deel deze blog op je sociale media door op de onderstaande icoontjes te klikken.

Reacties