Als je 2021 niet wil vergeten (en laten we eerlijk zijn, het was wel echt een uniek jaar), kan je ervoor kiezen om alle hoogtepunten te herbeleven in een jaarboek. Je kan daarom een album maken met al je favoriete familiemomenten, een selectie leuke foto’s van de kinderen of je kan er zelfs voor kiezen om een professioneel portfolio met daarin je beste werk te maken. Wij hebben heel wat ideeën die je kunnen inspireren – neem even een kijkje tussen onze 11 creatieve jaarboek thema’s. 

1. Maak het eerste jaarboek voor je baby

Als je dit jaar gezegend werd met een baby dan kan je ervoor kiezen om een schattig babyboek te maken. Je kan hierin al hun mijlpalen in de kijker zetten: van de dag van hun geboorte tot hun eerste hapjes. Zo’n herinneringenboek van het eerste levensjaar van je baby, kan het begin zijn van een schattige collectie waar je elk jaar een nieuw boek aan toe kan voegen. Het is een geweldige manier om alle bijzondere momenten, zowel groot als klein, vast te leggen. We hebben een heleboel schattige en vooraf ontworpen fotoboeken die je ook kan gebruiken als je er niet van houdt om je boek helemaal vanaf nul te maken.

2. Kijk terug op de mooiste momenten uit 2021

Als je dit jaar je eigen buurt bent gaan verkennen en mooie foto’s hebt gemaakt dan wil je er uiteraad graag mee pronken. Deze foto’s zijn perfect om een jaarboek mee te maken en om aan je vrienden te laten zien terwijl jullie samen terugdenken aan dit unieke jaar. Je kan er ook enkele grappige screenshots van jullie videosessies en andere leuke herinneringen aan toevoegen om je verhaal van 2021 te vertellen. 

3. Begin een familiealbum

Het is altijd leuk om terug te kijken naar oude familiefoto’s – van gezellige avonden met het gezin tot beschamende momenten van toen je nog wat jonger was. Als je dit jaar zelf een gezin gesticht hebt, kan het leuk zijn om je eigen collectie familiealbums te starten. En zelfs als je kinderen al uit huis zijn, kan je een nieuwe traditie starten door elk jaar een fotoboek te maken. Voeg je favoriete familiefoto’s toe, van leuke uitjes in het park tot rustige chilldagen thuis. Met dit fotoboek kan je heerlijk terugkijken naar een fantastisch jaar samen. 

4. Maak een verhuisboek

Verhuizen is altijd een belangrijk moment, het maakt niet uit of je naar een ander appartement of naar een koophuis verhuist. Als je foto’s hebt zitten nemen vanaf het moment dat je ging verhuizen en tijdelijk omsingeld werd door verhuisdozen tot het moment dat je je eerste kerst in je nieuwe plekje kan vieren, dan kan je deze vooruitgang weergeven in een leuk jaarboek. Het is ook leuk om stukjes behangpapier en kleine decoraties toe te voegen zodat je je voor altijd kan herinneren hoeveel werk je in je verhuis gestoken hebt. 

5. Maak een jaarboek vol recepten

Heb je dit jaar heel wat culinaire ontdekkingen gedaan? Je kan zelf een jaarboek maken met daarin alle recepten die je de voorbije 12 maanden uitgeprobeerd hebt. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde chef of slechts een beginner bent, je kan alle leuke Instagram shots van je geslaagde (en minder geslaagde) gerechten toevoegen om zo je eigen collectie kookboeken te starten. 

6. Leg alles wat je kinderen bereikt hebben vast

Als je een kleine muzikant, een sportlegende of een jonge wetenschapper in de familie hebt, kan je hen tonen wat voor geweldig jaar ze gehad hebben met een jaarboek met daarin al hun prestaties. Dit is fantastische manier om hen te laten zien wat voor vooruitgang ze dit jaar op school of met hun hobby geboekt hebben. En wanneer ze later afstuderen of voor uitverkochte zalen optreden, dan kan je hen laten zien hoe het allemaal begonnen is.

7. Begin een bibliotheek met de kunst van je kind

Je koelkast is uiteraard veel te klein om alle kunstwerkjes van je (b)engeltje op te kunnen hangen. Als je echt geen plaats meer hebt, kan je ze inscannen en er een leuk boek mee maken. Met zo’n jaarboek kan je hun kunstwerkjes veilig en netjes bewaren en dat uiteraard jarenlang. Op die manier hoef je je hele huis ook niet vol te zetten met dozen vol tekeningen erin! 

8. Maak een fotoboek van je favoriete hobby

Ben je dit jaar beginnen breien, ben je je weer gaan verdiepen in fotografie of heb je het eindelijk aangedurfd om een nieuwe sport te beginnen? 2021 was zeker een jaar waarin we allemaal nieuwe hobby’s hebben geprobeerd, begin dus zeker met het vastleggen van jouw favoriete tijdverdrijf in een jaarboek. Je kan werkelijk alles hierin stoppen: van leuke DIY-projectjes tot nieuwe fototechnieken of klimwedstrijden. Bovendien kan je dit elk jaar opnieuw doen om zo je vooruitgang te kunnen zien!

9. Een jaarboek is het perfecte geschenk

Herinneringen zijn het leukst als ze gedeeld worden. Wat dacht je ervan om je vrienden een jaarboek cadeau te doen? Verzamel al je gelukkigste, grappigste en meest uitzonderlijke momenten van het voorbije jaar, van een dagje in het park tot verjaardagsfeestjes thuis en plezier in eigen buurt. Maak iets wat ze voor altijd zullen willen bewaren. Een jaarboek is het perfecte cadeau voor vrienden en familie die je het voorbije jaar niet hebt kunnen zien.

10. Geef je portfolio een professionele look

Als 2021 een belangrijk creatief jaar voor jou was, dan kan je je fotoboek als portfolio gebruiken. Onze collectie vooraf ontworpen designs zorgen ervoor dat het maken van een jaarboek met albelli erg eenvoudig wordt. Kies voor een XL fotoboek om je beste werk te tonen. Je kan ook kiezen voor platliggend premium zodat je mooiste foto’s over een dubbele pagina weergegeven worden. Je kan het vullen met alles wat je wil, van je fotohighlights tot voorbeelden van je teksten en bovendien kan je dit alles volledig naar wens aanpassen.

11. Verzamel de schattigste foto’s van je huisdier in een jaarboek

Ben jij zo iemand die een Instagram account voor zijn huisdier maakt? Zelfs als je hond of kat al een groot succes is op social media, kan je nog steeds de leukste foto’s van 2021 verzamelen en er een album mee maken. Vul het jaarboek van je huisdier met foto’s van leuke wandelingen in het bos en heerlijke verwensessies. Je kan alles ook personaliseren met schattige clipart voor een boek dat net zo schattig is als je huisdier zelf.

Het maakt niet uit of je een reisboek of een portfolio van je huisdier maakt, je kan altijd gebruik maken van onze bewerkprogramma’s om je albelli jaarboek volledig uniek te maken. Download ons fotoprogramma om creatief aan de slag te gaan en 2021 in stijl te vieren.

Als je graag wat extra hulp wil bij het maken van je fotoboek, kan je gebruik maken van onze Smart Assistant. Het selecteert automatisch je beste foto’s en maakt een indeling voor je, zodat je zelf heel wat tijd bespaart en je je helemaal kan concentreren op het leuke creatieve aspect.

Heb je enkele jaarboeken gezien die je wel leuk vindt? Deel deze blog op sociale media door op de icoontjes hieronder te klikken.

Reacties