Van gepersonaliseerde fotoboeken tot kalenders, bij albelli hebben we een heel uitgebreid assortiment aan themaproducten. Daarom geven we je een overzicht van onze favorieten – oud en nieuw. Wil je een fotoboek maken, een kalender of een ‘ik mis je’-kaartje opsturen? Ons uitgebreid aanbod aan themaproducten maakt het je makkelijk. Kies het thema dat jij wil, sleep je foto’s in de software en pas het ontwerp aan tot het volledig jouw smaak is.

We gingen voor jou ten rade bij onze creatieve afdeling waar de albelli tekstschrijvers en ontwerpers aan het werk zijn. We vroegen hen om advies om met onze populairste themaproducten aan de slag te gaan. Ontdek de tips over de albelli themaproducten rechtstreeks van het team dat ze ontworpen heeft.

  • Maak knappe fotoproducten met albelli
  • 100% tevredenheid gegarandeerd
  • Snel en makkelijk online bestellen

1. Ontwerp een familieplanner

Heb je een groot gezin? Dan is het handig om een overzicht te houden van wie wanneer en waar moet zijn. Dat kan met onze gepersonaliseerde familieplanners. Die maken het enorm makkelijk om in één blik te zien waar alle gezinsleden mee bezig zijn.

Bekijk zeker ons kalenderontwerp ‘Geknutselde planner‘. Deze heeft een natuurlijke uitstraling en is de ideale keuze als je meerdere foto’s op één pagina wil toevoegen met onze ontwerpsoftware. Ons team van creatievelingen raadt aan om vooraf een thema te kiezen en je hieraan te houden. Als je dan je familieplanner begint vorm te geven, kan je soortgelijke ontwerpen blijven gebruiken. Je kan ze natuurlijk nog aanpassen naar je eigen smaak en dan passen alle pagina’s mooi bij elkaar.

2. Moderne kalenders personaliseren

Decoratieve kalenders met seizoensgebonden elementen erop zijn niet voor iedereen weggelegd. Ga voor je eigen smaak want hij hangt toch wel het hele jaar door aan je muur. Zoek je een stijlvol en modern ontwerp? Dan voeg je best minder foto’s toe wanneer je aan het personaliseren bent. Less is more. Laat de witruimte voor zich spreken (hierover later meer). Ga voor die minimalistische look en gebruik één grote foto per maand. Ongetwijfeld indrukwekkend! Eén van onze populairste kalenderontwerpen is ‘Schuingedrukte letters‘ – de ideale keuze voor in je hedendaags, modern interieur.

3. Gepersonaliseerde kaarten versturen


Wil je een postkaart versturen naar iemand die je nauw aan het hart ligt? Daarover is ons creatief team het unaniem eens: je houdt het best persoonlijk, leuk en luchtig. Durf voor een kleurrijk en gewaagd ontwerp te gaan om inside jokes naar je vrienden te sturen of vrolijke boodschappen naar familie. Is dat ook helemaal jouw smaak? Kijk dan zeker eens naar onze ‘Fel en mooi’ themakaarten. Ontdek het ontwerp hier. Je vindt ze in verschillende afwerkingen: mat, extra mat en zelfs extra glossy.

4. Schrijftips voor ‘ik mis je’-kaartjes

Het is altijd het ideale moment om iemand te laten weten dat je aan hen denkt. We vroegen onze tekstschrijvers voor tips wat je dan best op een kaartje schrijft. Volgens hen zou een simpele ‘ik denk aan je’ vaak al voldoende zijn. Schrijf je naar goede vrienden of familie? Hou het dan zo persoonlijk mogelijk.

Nog een extra tip: zorg ervoor dat je boodschap en het ontwerp van je kaart overeenkomen. Een modern kaartje? Kies dan voor een korte en lieve boodschap. Ontdek zeker onze ‘Fotostrips kaartje‘ themakaarten voor nog meer inspiratie.

5. Laat witruimte tot zijn recht komen

Je weet dat je met een team van ontwerpers te maken hebt, als ze spreken over witruimte. Dus we vroegen hen even wat ze juist bedoelen. Wel, blijkt dat witruimte erg krachtig kan zijn in een fotoboek of gepersonaliseerd fotoboek. Als je witruimte rondom je foto’s gebruikt, accentueer je ze en geef je jouw pagina een frisse look.

Volgens onze ontwerpers past wit ook bij alle foto’s. Dus, voorzie een randje wit rondom je foto’s en geef ze zo een natuurlijk kader en laat de foto eruit springen. Bekijk ons ‘Klassiek Reisboek‘ themaboek en ontdek zelf hoe witruimte foto’s laat fonkelen.

6. Een babyboek maken

We zijn zelf ook fan van de prachtige babyboeken die men bij ons maakt. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat we heel wat prachtige ontwerpen hebben om babyboeken te maken. Denk je eraan om een fotoboek te maken van je pasgeboren baby, hou dan vooral rekening aan wie je dit boek wil geven. Is het voor jezelf? Hou het dan simpel en vertel je baby’s verhaal aan de hand van mijlpalen. Is het een geschenk voor de trotse grootouders? Voeg dan zeker leuke anekdotes toe van tijdens de zwangerschap of de eerste momenten samen.

Ons themaboek ‘Puur en eenvoudig’ is, zoals de titel verraadt, briljant eenvoudig. De ideale manier om je babyfoto’s in een boek te verwerken. Ontdek het hier.

7. Hou het consistent

Aan het einde van ons bezoek aan het creatieve team, vroegen we hen nog één laatste advies over de albelli themaproducten. Ze waren ook nu unaniem: wees consistent! Vooral in de keuze van lettertypes, vormen en kleuren. Ze zorgen er mee voor dat het totaalplaatje klopt. Wil je jouw fotopagina personaliseren? Probeer iets toe te voegen dat past bij de foto’s op de pagina. Dat kan heel gemakkelijk door jouw tekstkleur aan te passen aan een kleur in de foto. Voeg je een vorm toe? Zorg er ook hier voor dat de kleuren passen binnen jouw thema.

Begin je jouw fotoboek vanaf een leeg blad? Ook dan kan je in de online ontwerpsoftware een kleurenthema kiezen in het dropdown menu. Streef je naar consistentie? Hou dit kleurenthema dan aan doorheen het hele ontwerp. Een mooi voorbeeld hiervan vind je in ons themaboek ‘Pop art‘. Deze heeft een gewaagde look en toont tegelijk welk effect het heeft als je dezelfde kleuren, vormen en patronen aanhoudt.

 We hopen dat onze experts je hebben kunnen inspireren om ook zelf een fantastisch fotoproduct te maken. De volgende stap voor jou? Dat is eraan beginnen. Blader doorheen onze website en ontdek de diverse themaproducten. Heb je een ontwerp gevonden dat je bevalt? Klik op de gele knop eronder en start meteen.

Begin ermee

Reacties