We zijn gek op onze huisdieren, maar een goede foto van ze maken is nog niet zo makkelijk. Ze zijn vaak erg beweeglijk en dat zorgt vaak voor wazige foto’s. Wij weten er alles van en helpen je graag met deze slimme fotografeertips.

Maak van de nood een deugd

Observeer je huisdier eens rustig voordat je aan de slag gaat. Leer het karakter van je huisdier kennen en je zult zien dat je snel de leukste foto’s kunt maken. Is je viervoeter actief en graag buiten? Schiet dan eens spontaan wat foto’s tijdens het uitlaten. Is ie graag thuis, kijk dan eens wat zijn favoriete plekjes zijn. Op zijn gemak laat je huisdier zich het beste fotograferen.

Verplaats je in je huisdier

Als je foto’s van je huisdier maakt, verander je perspectief dan eens en neem foto’s vanaf hun ooghoogte in plaats van die van jou. Zo krijg je wat meer portretachtige en persoonlijke foto’s.

Stel je camera goed in

Stel je camera op de juiste manier in voordat je gaat fotograferen. Gebruik je de camera op je smartphone, dan is de burstmode perfect voor actiefoto’s. In deze modus maak je meerdere foto’s kort achter elkaar, zodat je kans op de perfecte foto groter is. Wil je graag scherpe en perfecte foto’s van je huisdier? Gebruik dan een DSLR-camera.

Roep de hulp in van je huisgenoten

De aandacht van je huisdier vasthouden kan soms een hele uitdaging zijn. Vraag je familie of vrienden om hulp en betrek ze actief bij de fotoshoot. Zij kunnen je huisdier afleiden met een speeltje of samen spelen. Zo krijg je vaak de meest verrassende foto’s met een dynamische look.

Beloon je huisdier

Wie wil er nu geen beloning na al dat harde werk? Moedig het gewenste gedrag aan met wat snacks of aai je viervoeter eens fijn over zijn buikje. Zo kan je stiekem ook nog wat leuke foto’s tussendoor nemen en blijft het leuk voor jullie allebei.

Je kent nu bijna alle geheimen voor het maken van de mooiste foto’s van je hond of kat. Waarom zou je er dan niet meteen een mooi fotoboek van maken? Zo kan je altijd nagenieten van die leuke fotomomenten zonder door de vele foto’s te moeten scrollen op je camera.

creëer nu

Reacties