5 tips voor panoramafoto’s in je fotoboek

Van uitgestrekte landschappen en bijzondere skylines kun je prachtige foto’s maken. Maar hoe zet je deze uitzichten het best op de foto? En hoe kun je die beelden mooi uit laten komen in je fotoboek? Wij geven je 5 tips.

1. Gebruik de panoramafunctie op je smartphone

smartphones hebben de optie om panoramafoto’s te maken (zoek naar ‘Panorama’ of een klein ‘berg’ icoontje in de instellingen van je camera). Om een panoramafoto te maken, beweeg je langzaam je camera van links naar rechts, terwijl je de cameraknop ingedrukt houdt. Zorg dat de pijl in je scherm de rechte lijn volgt. Het resultaat is een lange, uitgerekte foto – perfect voor een spread van 2 pagina’s in je liggend fotoboek!

2. Panorama in alles wat je ziet

Uitzichten vanaf een berg zijn niet de enige geschikte beelden voor liggende foto’s of panoramafoto’s. Kijk eens goed om je heen, je zult zien dat je van alles een interessante panoramafoto kan maken!
Een panoramafoto hoeft niet altijd alleen maar een landschap te zijn. In het alledaagse leven kun je ook prachtige panoramabeelden vangen.

3. Gebruik een ‘panoramastijl’ in je fotoboek.

Maak van uitgestrekte beelden een stijlelement. Gebruik bijvoorbeeld je mooiste panoramafoto’s voor een inhoudsopgave.

4. Wat is de mooiste layout voor panoramafoto’s?

Er is natuurlijk geen juiste of foute manier om je panoramafoto’s in je boek te plaatsen. Maar zoals je kunt zien in de voorbeelden hieronder ontstaan bij verschillende layouts andere effecten. Witte ruimtes creëren een compacter beeld, waardoor je oog getrokken wordt naar het midden van de foto. Een volledig gespreide foto is veel opener en kalmer om naar te kijken. Welke layout je kiest is een kwestie van smaak. Tip: probeer de horizon eens te plaatsen op 1/3 van de foto-placeholder voor een interessant effect.
Witte ruimte: je ogen worden naar het midden van de foto getrokken.
Volledig gespreid: kalmer om naar te kijken, maar zorgt ook voor een dramatisch beeld.

5. Kies platliggend premium voor die extra wow-factor!

Om je panoramafoto’s nog mooier uit te laten komen, plaats je ze in een platliggend premium fotoboek. Je foto’s worden dan zonder onderbreking afgedrukt over 2 pagina’s.
Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.