Hallo allemaal!

Ik ben Megan Alter, de zomerfotograaf van albelli. De hele zomer geef ik je tips over hoe je het heldere zomerlicht het best kunt gebruiken voor het maken van de perfecte zomerfoto’s. Vandaag gaan we het hebben over landschappen.

Het is heel inspirerend om een mooi landschap te zien en het kan prachtige foto’s opleveren. Maar zo’n landschap goed op de foto krijgen is niet altijd even gemakkelijk. Je camera geeft je omgeving namelijk anders weer dan dat jij het met jouw ogen ziet. En soms willen we ook te veel op de foto zetten. Het is daarom belangrijk om een keuze te maken over wat je precies fotografeert. Probeer de onderstaande tips eens, dan maak je in een mum van tijd nog mooiere foto’s.

  1. De Regel van Derden. Binnen fotografie werken we met een compositieregel genaamd de ‘Regel van Derden’. Deze regel houdt in dat het voor de foto interessanter is om de horizon uit te lijnen op een derde aan de bovenkant of aan de onderkant van de foto. Je kunt hierbij zelf kiezen wat het interessantste is: de lucht of juist de voorgrond.

M60A9569-Edit-Recovered-2_

  1. Maak foto’s op het gouden uur. De gouden uren van fotografie zijn het eerste uur wanneer de zon opkomt en het laatste uur voordat de zon ondergaat. Ik vind beide momenten fantastisch! Ze zijn zo interessant omdat deze tijdstippen kunnen zorgen voor schaduwen die over het hele landschap vallen. Deze langgerekte schaduwen kunnen zorgen voor een extra dramatisch effect in je foto.

Picture 358b

  1. Zorg voor een duidelijk focuspunt. Als je er voor zorgt dat er geen afleidende details zijn in je foto, komt het onderwerp van je foto nog beter naar voren. Focus dus op een specifiek deel van je omgeving.

IMG_5192-Edit2-Edit

  1. Fotografeer van dichtbij. Door te focussen op een detail van het landschap krijg je minder afleidende elementen op je foto.

tip4

  1. Maak foto’s vanuit unieke invalshoeken. Het is heel natuurlijk om vanaf ooghoogte foto’s te maken, maar probeer eens een ander perspectief. Zoek het hogerop voor een vogelperspectief. Of ga door je knieën voor een kikvorsperspectief, zo kijk je dus omhoog. Door simpelweg de invalshoek te veranderen, kun je superoriginele foto’s krijgen.

FindNewAngles

Je hoeft geen professioneel fotograaf te zijn om fantastische foto’s te maken. Volg gewoon deze eenvoudige stappen en dan maak je vast en zeker een aantal prachtige foto’s.

Vergeet trouwens niet je foto’s in te sturen voor de albelli Fotowedstrijd! En deel je foto’s met vrienden en familie met één van onze fotoboek.

Houd deze blog, de albelli Facebook, Instagram en Twitter in de gaten voor meer zomerfotografietips. Ik leer trouwens ook graag nieuwe dingen – wat voor handige tips pas jij toe voor de mooiste landschapsfoto’s?

Tot de volgende keer!

Megan x

 

 

Reacties