Vorige week hebben we een aantal ideeën gegeven voor wat je kunt doen met de foto’s van je smartphone. We lieten zien dat die foto’s perfect zijn voor onze kleinere fotoproducten zoals een fotoboek M en GSM hoesjes. Hieronder geven we tips hoe je de foto’s kunt gebruiken voor onze grotere producten.

Van je smartphone naar wanddecoratie
Denk aan een spontaan moment dat je hebt vastgelegd met je smartphone en beeld je in hoe het zou staan in je huis aan de muur. Je kinderen die stralend lachen, prachtige natuurlandschappen of je meest recente vakantie: je kunt echt iets moois maken van de foto’s van je GSM!

Als je foto niet van superkwaliteit is en je wilt een wanddecoratie maken met één foto, kies dan voor het formaat 40×60 cm of kleiner – dan heb je je foto alsnog in de beste kwaliteit aan de muur hangen.

Je kunt ook voor een groter formaat wanddecoratie gaan, maar als je foto’s een wat lagere kwaliteit hebben, dan kun je hier beter voor een collage gaan, waarbij je meerdere foto’s bij elkaar zet op één wanddecoratie. Hoe kleiner je de afbeelding maakt, hoe beter de kwaliteit. Dus leef je uit met je collage!

YWAMP_Blog_Posts_Canvas_EU

De kwaliteit is belangrijk!
Omdat je nooit zeker genoeg kan zijn van de kwaliteit, controleert ons fotoprogramma de kwaliteit van de foto’s die je gebruikt. Ben je al bekend met onze smileys en waarschuwingsicoontjes? Zo niet, dan hebben we hieronder een snelle opfriscursus ;)!
Als je je fotoboek maakt, zie je bij je foto een gevaren driehoekje staan. Hieraan kun je zien dat de kwaliteit van de afbeelding die je hebt gebruikt van slechte kwaliteit is. Als je geen driehoekje ziet staan, dan is er niks aan de hand en worden je foto’s scherp afgedrukt.
Ga je een ander product maken zoals een wanddecoratie of bijvoorbeeld een kalender? Dan komt er altijd een smiley bij je foto te staan. En hierbij geldt:

• Een groene smiley = een goede kwaliteit
• Een blauwe smiley = een redelijke kwaliteit
• Een verdrietig, rode smiley = een slechte kwaliteit

Terug naar het onderwerp ;). Je hebt vast heel veel mooie foto’s op je smartphone staan en je wilt natuurlijk graag weten wat je er nog meer mee kan doen.

Maak je fotoboeken groter
Wist je dat je een mooi aandenken maakt met ons fotoboek L of XL? En ondanks dat het formaat van het fotoboek groot is, kun je ook de foto’s van je smartphone gebruiken (ook al is de kwaliteit daarvan soms wat lager)!
Onze grotere fotoboeken geven je de vrijheid om meer afbeeldingen te gebruiken in plaats van slechts één foto per pagina zodat alle foto’s scherp afgedrukt worden (zoals we hebben uitgelegd in ons blog vorige week).

YWAMP_Blog_Posts_Book_Icon_EU

Extra tip: Hoe kleiner je de afbeelding maakt op het product, hoe beter de kwaliteit: de details worden dan scherper en opvallender. (Vergeet het driehoekje niet, deze waarschuwt je als de kwaliteit van de foto te laag is.)

Houd onze blog weer in de gaten want volgende week hebben we aanbevelingen voor handige foto-apps die de fotokwaliteit verbeteren en je helpen met je digitale plakboek-missie.

Reacties