Wat heeft je geïnspireerd om de fotoboeken te maken?

In 2012 maakten we een roadtrip door het zuid-westen van Verenigde Staten. We kwamen thuis met een hele lading digitale foto’s. Allemaal foto’s die je door een computervirus of crash makkelijk kwijt kunt spelen of fotobestanden die op een back-up schijf beschadigd kunnen geraken. Daarenboven wou ik iets creatiefs doen met al deze foto’s en ze niet gewoon één voor één in een slideshow presenteren aan familie en vrienden. Ik probeerde een albelli fotoboek te maken waarin ik ons reisdagboek integreerde en ik was zo tevreden van het resultaat. Ook kreeg ik zo veel positieve reacties van anderen, dat ik quasi onmiddellijk aan de slag ben gegaan om alle foto’s van onze vakanties sinds 2009 te ‘vereeuwigen’ in fotoboeken. Een gewoonte die we sindsdien volhouden. Elke vakantie resulteert in een uitgebreid fotoboek. Het is tijdens onze vakanties al zo ver gekomen dat we de composities van de foto’s aanpassen aan het gewenste eindresultaat in het fotoboek.

De winnende #mijnalbelli foto van de maand augustus


ga

Kun je ons wat meer vertellen over de foto’s?

In de foto hieronder wordt getoond hoe wij onze fotoboeken indelen. Vaak werken we met een landschapsfoto waar we andere foto’s aan toevoegen. Maar soms komen de landschapsfoto’s over twee pagina’s uitgespreid zo mooi tot hun recht, dat we geen extra foto’s meer toevoegen. Ook werken we vaak met interieurdetails of andere elementen, bijvoorbeeld een mozaïek van Gaudi als achtergrond voor foto’s van een citytrip naar Barcelona.

De indeling van de verschillende fotoboeken van Filip

Waarom heb je voor albelli gekozen?

Ik had bij vrienden en familie al eerder fotoboeken gezien waar ik niet echt van onder de indruk was, de kwaliteit viel tegen. Via TV-reclame leerde ik albelli kennen en na een bezoekje aan jullie website was ik meteen overtuigd om op basis van jullie software fotoboeken te maken. Door de jaren heen, zijn we albelli blijven gebruiken omdat we tevreden zijn over het eindresultaat. Ooit hebben we met een boek een kwaliteitsprobleem gehad maar dit werd door albelli zeer correct opgelost. We kregen gratis een nieuwe versie van het volledige boek toegezonden.

Wat ga je maken met de albelli waardebon?

We gebruiken albelli voor vele toepassingen. Niet enkel voor fotoboeken, maar ook voor gewone foto-afdrukken, wenskaarten, uitnodigingen enzovoorts. Kortom, de waardebon zal goed besteed worden!

Heb jij ook een albelli product gemaakt? Deel jouw favoriete creatie op Instagram of Facebook met #mijnalbelli of upload hem in de galerij. Hiermee inspireer je andere mensen om ook een mooi fotoproduct te creëren én maak je kans op een waardebon t.w.v. €50.

Reacties