Wij bij albelli hebben gemerkt dat we enkele oude hobby’s terug opgepakt hebben nu we zoveel tijd thuis doorbrengen. Dit kan van alles zijn, van schilderen en bakken tot tuinieren. Neem je tijd om een oude geliefde hobby te herontdekken. Voor deze blog hebben we een gids samengesteld met tips voor je groene vingers. Tuinieren hoeft niet moeilijk te zijn, het kan ook gewoon makkelijk en leuk. Het maakt niet uit of je voor het eerst tuiniert of dat het een oude hobby is die je weer oppakt, het is altijd leuk om je vooruitgang vast te leggen in een fotokalender of fotoboek.

  • Fantastische fotoproducten ontwerpen met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online te bestellen

Aan de slag

Bij tuinieren draait alles om de voorbereiding, net zoals bij het maken van een fotoboek. Maak een plan met daarin alles wat je wil bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Maak een leuke schets op papier! Die kan je trouwens makkelijk toevoegen aan je fotoboek of fotokalender. Maak ook een lijst met alle dingen die je nodig hebt en alle planten die je in je tuin wil laten groeien. Je kan hiervoor je hele gezin inschakelen en een groepsplanning maken. Om aan de slag te gaan hoef je dus niet eens naar buiten. Als je geen tuin of balkon hebt, kan je leuke potten uitzoeken waarin je nieuwe planten kunt plaatsen voor in huis.

Organiseer jezelf

Het resultaat van je groene vingers zal pas na verloop van tijd echt duidelijk worden, het is echter wel belangrijk om goed georganiseerd te blijven? Het ontwerpen van een albelli fotokalender is de perfecte manier om duidelijk bij te houden wat er wanneer geplant moet worden. Je kan elke maand personaliseren om zo belangrijke data te accentueren. Dit is de perfecte manier om goed bij te houden wat er hele jaar door moet gebeuren. Vergeet geen foto’s te maken van de vooruitgang zodat je volgend jaar een nieuwe fotokalender kan maken met de resultaten van je harde werk.

Begin een dagboek

Nu je klaar bent met de voorbereiding is het tijd om de handen vuil te maken en echt te gaan tuinieren. De tijd gaat razendsnel, daarom kan het een leuk idee zijn om een dagboek bij te houden van al je activiteiten en van de groei van je planten. Vergeet je planten zeker niet te labellen! Een dagboek is de perfecte manier om overzicht te houden over je vooruitgang. Vermeld hierbij wat voor weer het was en voeg tekeningen van de planten, afmetingen, beschrijvingen en natuurlijk enkele foto’s toe. Vraag het hele gezin om aantekeningen en foto’s te maken.

Maak je eigen fotoboek

De foto’s die je maakt tijdens het tuinieren zijn perfect voor in een fotoboek. Maak zoveel mogelijk foto’s, vanaf het begin tot aan het einde! Vraag de hele familie om te helpen bij het maken van het fotoboek. Laat hen hun favoriete ervaringen, foto’s en verhalen delen. Je kan ook scans van schetsen en plannen uploaden en tips van familie en vrienden toevoegen, zo maak je je fotoboek nog leuker.

Betrek de kinderen bij het proces

Je kinderen laten helpen bij het tuinieren is de perfecte manier om wat quality time met ze door te brengen. Geniet van deze momenten samen met je vrienden en familie. Tuinieren is de perfecte manier om gezellig samen te zijn en bovendien leren je kinderen zo heel wat bij over biologie, levenscycli, duurzaamheid en gezond eten. Laat hen helpen bij het planten, water geven, voorbereiden, oogsten en graven. Ze vinden het vast fantastisch om hun laarzen aan te trekken, hun mouwen op te rollen en hun handen vuil te maken. Vergeet niet om enkele actiefoto’s te maken voor in je fotoboek. Je kan zelfs een echte fotoshoot organiseren en de kinderen laten poseren met gieters, tuinslangen, spades en schoppen voor nog meer plezier.

Een tuinierproject met het hele gezin is de perfecte manier om te leren, plezier te maken, gezond eten te laten groeien en te genieten van de natuur. Het is daarnaast ook de perfecte manier om nieuwe herinneringen te maken in de zomer en de herfst. Al deze herinneringen kan je daarna gebruiken om je eigen kalender of fotoboek te maken. Om je eigen fotoboek te maken ga je gewoon naar onze website. Hier kan je meteen aan de slag gaan.

Creëer nu

Reacties