Last minute tips voor late kerstshoppers

Door Albelli op 7 december 2023

De kerstverlichting hangt, gezellige avonden binnen brengen vrienden en familie dichter bij elkaar, de cadeaus liggen ingepakt onder de boom: het aftellen naar kerst is eindelijk begonnen! Als je nog op zoek bent naar het perfecte kerstcadeau, zorg dan dat je de kerstdrukte voor bent zodat niks je feeststemming meer kan bederven.

Met albelli heb je nog genoeg tijd om het perfecte gepersonaliseerde fotocadeau te maken en het voor kerst bij je thuis te laten bezorgen. Of het nu gaat om een gepersonaliseerde kalender met foto’s van de hele familie, of een prachtig fotoboek dat ze voor altijd zullen bewaren, ga lekker zitten met een stomende mok met je favoriete winterdrankje en maak in een handomdraai een cadeau waar ze dol op zullen zijn.

Personaliseer een fotoboek voor Kerstmis

Fotoboeken zijn een attent cadeau voor een bijzonder iemand. Je kan grootouders een fotoboek van jouw kinderen cadeau doen of foto’s van je vrienden delen in een gepersonaliseerd boek. En het beste is dat je al deze boeken zelf probleemloos kan ontwerpen met de hulp van onze Smart Assistant.

Onze Smart Assistant maakt automatisch en in een mum van tijd de mooiste fotoboeken. De unieke slimme technologie kiest automatisch je beste foto’s eruit door het verwijderen van duplicaten, wazige en onscherpe foto’s. Daarna ontwerpt het prachtige indelingen waarbij jij nog steeds over de volledige creatieve controle beschikt. Je kan jezelf dus heel wat tijd besparen en nog steeds voor de deadline bestellen.

Personaliseer wat kerstachtige wanddecoratie

Waarom geef je deze kerst niet iemand mooie wanddecoratie cadeau? Je kan een canvas maken van de trouwfoto van je ouders of het favoriete landschap van je partner afdrukken op eigentijds plexiglas.

Haal je foto-afdrukken tijdig voor kerst in huis

Een fotomontage van iemands favoriete foto-afdrukken kan een geweldig handgemaakt cadeau voor Kerstmis zijn. Je kan een aantal foto’s van je gezin in onze retro-printstijl afdrukken en er vervolgens een collage van maken in combinatie met enkele andere herinneringen.

Vergeet ook de kerstkaarten niet

Gepersonaliseerde kerstkaarten zijn een geweldige manier om een beetje feestvreugde uit te stralen naar je geliefden. Het is dus een leuk idee om de voorkant te versieren met een gezellige familiefoto of een schattig fotootje van je huisdier. Als je echt geen idee hebt wat je dit jaar op je kerstkaarten kan schrijven – dan kan je onze ideetjes voor leuke teksten even bekijken.

Start het nieuwe jaar met een fotokalender

Een gepersonaliseerde kalender is de perfecte manier om elke maand een andere herinnering met je familie te delen. Ze zijn dus leuk om bij kerst cadeau te doen. Vergeet zeker niet om alle belangrijke verjaardagen en feestjes er alvast op aan te duiden!

Maak een mok voor Kerstmis

Een fotomok met een foto van een jongetje met een kerstmuts, liggend op de bank met zijn hond.

Een fotomok is leuk om lekkernijen of een klein cadeautje voor een vriend in te verstoppen. Je kan je favoriete foto van jullie tweetjes toevoegen en als je met onze app aan de slag bent, kan je zelfs een panorama foto toevoegen.

Nog steeds niet klaar voor Kerstmis? Hier sommen we nog enkele tips voor late shoppers op

Er komt heel wat kijken bij kerst. Als je de laatste tijd te druk was met het bezoeken van kerstmarkten of als je onze deadlines gemist hebt omdat je met je kinderen schaatsen was, dan hoef je je nog geen zorgen te maken. Volg gewoon onze tips om nog net op de valreep een geweldig cadeau te scoren. Bovendien kan je nog altijd kiezen voor een albelli cadeaubon.

Werk tijdens het shoppen met een deadline – In de winkel is het soms moeilijk om je aandacht erbij te houden. Het is vaak leuker om spullen voor jezelf te kopen in plaats van cadeautjes voor anderen. Geef jezelf een deadline en maak alvast plannen voor na het shoppen zodat je gemotiveerd genoeg bent om er snel weer vandoor te gaan.

Maak een lijstje –Maak een lijstje en kijk het twee keer na. Maak een lijstje en streep telkens een cadeautje door zodra je het gekocht hebt. Zo doet de Kerstman het toch ook? Het is vaak ook een goed idee om vooraf voor iedereen een budget te bepalen zodat je niet impulsief te werk gaat.

Schenk iemand een cadeaubon – Als je online shopt, kan je binnen slechts enkele minuten een cadeaubon in je inbox ontvangen. Zoals de onze bijvoorbeeld! Op die manier kan diegene die het cadeau krijgt zelf uitkiezen wat hij of zij leuk vindt. Daarnaast kan de gelukkige ook heel wat plezier beleven bij het maken van zijn of haar eigen fotoproject.

Haal de chef in jou naar boven Kerstmis draait om eten, drinken en het hebben van een gezellige tijd. Dus waarom probeer je eens niet wat lekkers uit om aan je familie en vrienden te geven? Je kan bijvoorbeeld wat zoets maken zoals koekjes of een feestelijke cake. En als je genoeg experimenteert, kun je volgend jaar een receptenboekje met je kerstcreaties maken.

Ga niet op het laatste moment nog op zoek naar een leuke outfit – Kleding kopen voor anderen is altijd lastig, maar wanneer je gehaast bent is de kans nog groter dat je eindigt met een echte fashion faux pas. Speel liever op veilig en geef een cadeaubon uit zijn of haar favoriete winkel cadeau.

Weet wanneer je moet stoppen – Als je voor iedereen op je lijstje wat leuks gevonden hebt, is het tijd om te stoppen. Het kan verleidelijk zijn om op zoek te blijven gaan in de hoop dat je nog wat beters vindt, maar het is nog belangrijker om te weten wanneer je moet stoppen en gewoon vertrouwen in je cadeaus te hebben.

Trek je schaatsen dus al maar aan en bestel je albelli cadeaus voor de kerstdeadline. Als alles toch nog in de soep draait, hopen we dat deze tips je kunnen helpen om het hoofd koel te houden.

Ken je enkele laattijdige shoppers die vast en zeker wat tips kunnen gebruiken? Deel dit op sociale media door op de icoontjes hieronder te klikken.

Zorg dat je op tijd besteld voor kerst

Zorg dat je op tijd besteld en je dit jaar verrast met een persoonlijk kerstcadeau.

We weten allemaal dat de feestdagen soms aanvoelen als een race tegen de klok, vergeet daarom niet om even op pauze te drukken en te genieten van waar dit seizoen echt om draait: tijd doorbrengen met degenen van wie je houdt.

En als de dagen dan toch voorbij vliegen en je ontdekt dat de uiterste besteldatum is verstreken, geen zorgen. Een cadeaubon van albelli is altijd een attent en handig alternatief. Ken je last-minute shoppers die wel wat kerstcadeau-inspiratie kunnen gebruiken? Deel onze handige tips op social media door op de onderstaande icoontjes te klikken. Veel plezier met het maken van je cadeaus en een fijne kerst!