Negen ideetjes voor een leuke tekst op je kerstkaart

Door Albelli op 13 december 2023

Geen idee wat je op je albelli kerstkaart moet schrijven? Hier helpen we je om een leuke tekst te schrijven voor iedereen op je lijstje.

WheAls je veel kerstkaarten moet schrijven, kan het moeilijk zijn om origineel te blijven. Vaak wordt het niet meer dan “Lieve oma, zalig kerstfeest. Groetjes van ons allen”. Dus als je op zoek bent naar inspiratie voor op je kerstkaart van albelli, dan vind je hier precies wat je zoekt.

Begin alvast met het maken van je kerstkaarten

albelli heeft zo’n 180 voorontwerpen voor kerstkaarten die je met je eigen foto’s en teksten kan personaliseren. Van klassiek tot schattig en van modern tot minimalistisch. Voor ieder wat wils. Maar als je zin hebt in wat creatievers, dan kan je je kaart helemaal zelf maken.

Zodra je een kaart uitgekozen hebt, moet je alleen nog maar je favoriete foto in onze tool uploaden. Je kan bijvoorbeeld een mooi landschap of een familiefoto toevoegen. Bekijk deze feestelijke foto-ideetjes als je op zoek bent naar meer inspiratie.

Als je een design uitgekozen hebt, is het tijd om te gaan schrijven. Hier volgen negen ideetjes om je dit jaar te helpen bij het schrijven van een originele tekst op je kerstkaarten.

1. Hou het kort

Een foto op de voorkant van je kaart spreekt vaak boekdelen waardoor je de tekst zelf kort kan houden. Dit type boodschap is perfect voor vrienden en familie die je vaak ziet. Zij hebben geen samenvatting van het voorbije jaar nodig.

albelli is gek op…

“Zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!”

“Hopelijk wordt dit voor jou de beste Kerstmis ooit.”

“Ik wens je al het goede voor Kerstmis en de rest van het jaar.”

2. Voor dichte familie

Geen idee wat je op de kerstkaart voor je ouders of grootouders moet schrijven? Je kan bijvoorbeeld een schattige babyfoto op de voorkant zetten. En als je een pakket fotokaarten van albelli laat printen en de binnenkant blanco laat, dan kan je er een met de hand geschreven boodschap opschrijven.

Voor oma en opa kan je het misschien best wat traditioneler aanpakken, maar voor je ouders kan je je fantasie de vrije loop laten gaan.

albelli is gek op…

“Lieve kerstgroeten voor de meest geweldige grootouders ter wereld.”

“Kerstknuffels voor mijn magische mama.”

“Zalig kerstfeest voor de beste papa ter wereld.”

3. Voor familie die ver weg woont

Als je een kerstkaart naar vrienden en familie aan de andere kant van de wereld stuurt, kan het lastig zijn om de juiste kaart uit te kiezen. Je hebt zoveel te vertellen, dat het misschien een leuk idee is om enkele foto’s van het voorbije jaar en van belangrijke momenten toe te voegen.

albelli is gek op…

“Ik wou dat je tijdens Kerstmis hier kon zijn. Maar omdat dat helaas niet kan, heb ik wat foto’s van het voorbije jaar toegevoegd.”

“Vrolijk kerstfeest van ons allen. We kunnen elkaar nu helaas niet zien en daarom heb ik enkele leuke foto’s van ons toegevoegd.”

4. Een kaart voor je vrienden

Je kan je kerstboodschap heel wat meer casual houden als je naar je beste vrienden schrijft. Je kan bijvoorbeeld een inside joke delen die alleen jullie begrijpen of je kan er gewoon een kerstachtige boodschap opschrijven om het allemaal wat eenvoudiger te houden.

Bovendien kan je je fantasie uit de kast halen bij het ontwerpen van de kaart voor je vrienden. Waarom plaats je geen oude foto van jullie allemaal op de voorkant en wat clipart en achtergronden om er zo een echte kitsch kerstkaart van te maken?

albelli is gek op…

“Geniet van het eten. En vooral van de drank! En ohja, zalig kerstfeest.”

“Zalig kerstfeest voor de leukste vriend ter wereld. Ik vind je zelfs leuker dan een avondje gourmet.”

“Fijne feestdagen en tot volgend jaar.”

5. Hou het professioneel

Het kan een lastige taak zijn om een geschikte tekst te vinden om op een kerstkaart te schrijven die je aan verschillende collega’s wil geven. Voor je baas hou je het best wat formeler, een traditioneel kaartje bijvoorbeeld. Je kan altijd enkele persoonlijke toetsen toevoegen voor je vaste collega’s nadat je de kaarten hebt geprint.

albelli is gek op…

“Fijne feestdagen! Geniet van je vrije dagen.”

“Beste wensen voor de feestdagen.”

6. Deel een liedje

Als je niet zo goed bent met woorden, kan je een quote uit een van je favoriete kerstliedjes gebruiken. Met zo’n vrolijke boodschap uit een leuk liedje, zit iedereen meteen helemaal in de kerstsfeer.

albelli is gek op…

“It’s the most wonderful time of the year.”

“Baby it’s cold outside.”

“‘Tis the season to be jolly”

7. Pak het wat romantischer aan

Geen idee wat je op de kerstkaart voor je vriend of vriendin moet schrijven? Als je enkele kerstkaarten met blanco binnenkant hebt laten printen, kan je een met de hand geschreven tekst voor je geliefde toevoegen. Je weet heel waarschijnlijk zelf het best wat zij leuk vinden, maar toch hebben we enkele suggesties voor je op een rijtje gezet.

albelli is gek op…

“All I want for Christmas is you.”

“Zalig kerstfeest voor mijn favoriete persoon op aarde!”

8. Hou het traditioneel

Als je meer houdt van traditionele kerstkaarten of als je een kaart schrijft aan iemand die gek is op traditie, dan hebben we hier enkele ideetjes om je op weg te helpen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een klassiek design met een gezellige familiefoto erin. Voeg nog een feestelijk lintje en een leuke boodschap toe en je bent klaar.

albelli is gek op…

“Ik wens je voor kerst alleen maar liefde en vrede toe.”

“Ik hoop dat je feestdagen gevuld zijn met liede en geluk.”

“Ik wens jou en je familie deze kerst alle geluk van de wereld toe.”

9. Een leuk slot voor op je kerstkaart

Bij albelli kiezen we vaak voor de klassieker “Beste wensen” om onze kerstkaarten te eindigen. Maar als je het graag eens over een andere boeg wil gooien, kan je misschien een van onze ideetjes hieronder gebruiken.

albelli is gek op…

“Liefs,”

“Warme groeten,”

“Alleen maar liefde,”

“Lieve groeten,”

“Knuffel,”

Hopelijk vind je onze ideetjes nuttig zodat het maken van je kerstkaarten met albelli dit jaar net dat tikkeltje anders kan verlopen.

Maak een kerstkaart