De feestdagen zijn ondertussen een vage herinnering en de zomerplannen zijn al in aantocht. Met veel Europese bestemmingen op slechts een uur of twee vliegen, kan je de winterblues verslaan door je geliefde mee te nemen op een dromerige Europese citytrip. Wij hebben 12 romantische steden in Europa uitgekozen waar de romantiek vanaf spat. Dus pak je camera, boek een verblijfplaats en vertrek.

De meest romantische steden van Europa

Of jullie romantiek nu bloeit in historische straten, gezellige cafés of in het midden van adembenemende landschappen, deze Europese steden bieden een waaier aan ongelooflijke omgevingen voor jullie soort romantiek. Van de iconische kanalen van Venetië tot de stomende thermale baden van IJsland: vind de stad die bij jullie liefdesverhaal past.

1. Venetië, Italië

Venetië is een tijdloze romantische stad in Europa, maar biedt meer dan alleen de beroemde gondels en kanalen. Hoewel het labyrint van kanalen in Venetië natuurlijk hét decor is voor onvergetelijke momenten, kan je ook de tijd nemen om door de pittoreske steegjes te slenteren, het indrukwekkende uitzicht vanaf de oude bruggen te ontdekken en te genieten van een ontspannen uitstapje naar het kleurrijke eiland Burano.

Onze beste tip voor jouw citytrip naar Venetië: Wil je de drukte ontvluchten? Ontdek de verborgen parel Dorsoduro, voor een rustigere, meer lokale kant van Venetië, die rijk is aan kunst, cultuur en fantastisch lokaal eten.

2. Lissabon, Portugal

Lissabon is altijd een goed idee. Breng de dagen door met het verkennen van oude, kleurrijke wijken die resoneren met de melancholische deuntjes van de fado, en geniet van de wereldberoemde restaurantterrassen van Lissabon die voor een perfecte romantische avond onder de sterren zorgen. Sterker nog, zelfs in hartje winter is de stad een aangename bestemming voor een citytrip met heerlijk zachte temperaturen.

Onze top tip voor jouw citytrip naar Lissabon: maak een ritje met de iconische vintage Tram 28 door de meest pittoreske straatjes van de stad, een reis die gegarandeerd geweldige fotomomenten oplevert.

3. Praag, Tsjechië

De sprookjesachtige architectuur en levendige geschiedenis van Praag maken het een toevluchtsoord voor geliefden, zowel jong als oud. Verken het Oude Stadsplein, wandel door de baroktuinen van Malá Strana en ervaar de romantische sfeer in de schaduw van de Praagse Burcht. De mix van geschiedenis en schoonheid creëert een magische omgeving die moeilijk te overtreffen is.

Onze top tip voor een citytrip naar Praag: Geniet van een ontspannen boottochtje op de rivier de Moldau, die je een ander perspectief biedt op de indrukwekkende skyline van Praag.

4. Wenen, Oostenrijk

De keizerlijke pracht en praal en het rijke culturele erfgoed van Wenen vormen de perfecte setting voor een romantische Europese citytrip. Bezoek het majestueuze paleis Schönbrunn, dwaal door de historische straten van de Innere Stadt en geniet van de klassieke muziek in de stad. De elegante koffiehuizen en levendige kunstscene van Wenen dragen bij aan de romantische sfeer.

Onze top tip voor een citytrip naar Wenen: Wil je de sprookjessfeer nog meer opkrikken? Maak een ritje in een paardenkoets over de Ringstrasse en laat je onderdompelen in de keizerlijke charme van de stad.

5. Rome, Italië

Van verborgen piazza’s tot oude ruïnes, Rome biedt eindeloos veel mogelijkheden om op een romantische ontdekkingstocht te gaan. Geniet van de authentieke Italiaanse keuken in een gezellige trattoria en dwaal door de oude straten van de stad, stop voor gelato en omarm de Dolce Vita. Rome blijft het hele jaar door een betoverende bestemming, met in februari milde temperaturen die ideaal zijn om de legendarische straten te verkennen.

Onze top tip voor een citytrip naar Rome: Bezoek de minder bekende, maar betoverende wijk Monti, boordevol artistieke charme met vintage winkels en ambachtelijke eethuisjes.

6. Gent, België

De middeleeuwse architectuur en rustige grachten van Gent zijn sinds jaar en dag een romantische bestemming voor koppels die op zoek zijn naar een rustige Europese stedentrip. Deze charmante Vlaamse stad, met zijn schilderachtige straatjes en historische bezienswaardigheden zoals het Oude Sint-Elisabeth Begijnhof, is perfect voor wie op zoek is naar een betoverend uitstapje met weinig drukte en veel romantiek.

Onze top tip voor een citytrip naar Gent: maak een schemerwandeling rond het Gravensteen kasteel, waar de eeuwenoude stenen en waterwegen in het avondlicht tot leven komen.

7. Ljubljana, Slovenië

Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, is een schatkist vol romantische ervaringen. De sprookjesachtige bruggen, het schilderachtige uitzicht op de rivier, de levendige cafécultuur en het kasteel met uitzicht over de stad maken het een ideale bestemming voor een romantisch weekendje weg.

Onze top tip voor een citytrip naar Ljubljana: een romantisch uitstapje naar het idyllische meer van Bled is een must in Ljublijana. Geniet van een schilderachtige wandeling, een rustige boottocht of ontspan gewoon met een kopje koffie en een traditioneel gebakje terwijl je geniet van de adembenemende natuurlijke omgeving.

8. Boedapest, Hongarije

Boedapest betovert je meteen met het prachtige uitzicht op de Donau en de iconische thermale baden. Verken de stad op een dag: wandel over de Kettingbrug, ontdek het betoverende Buda Kasteel en dompel je onder in de beroemde thermale baden van de stad voor een ontspannende ervaring. Voor een vleugje natuur kan je terecht op Margaretha-eiland, een rustig plekje met prachtige wandelpaden.

Onze top tip voor een citytrip naar Boedapest: bezoek het Vissersbastion bij zonsondergang voor een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en maak de perfecte avond compleet met een boottocht op de Donau die een spectaculair uitzicht biedt op de lichtjes van de stad.

9. Dubrovnik, Kroatië

De charme van Dubrovnik schuilt in de eeuwenoude stadsmuren en het betoverende uitzicht op de Adriatische Zee. Slenter door de iconische oude binnenstad, geniet van verse zeevruchten en neem de romantische sfeer van dit UNESCO Werelderfgoed in je op. De prachtige architectuur en gezellige sfeer aan zee maken van de stad een echt paradijs voor levensgenieters.

Onze top tip voor een citytrip naar Dubrovnik: Voor een unieke ervaring neem je de kabelbaan naar de berg Srđ bij zonsondergang: zo zie je de stad schitteren en de zee glinsteren onder het maanlicht.

10. Edinburgh, Schotland

Met zijn historische en pittoreske charme is Edinburgh een perfecte romantische bestemming. De rijke geschiedenis van de stad, de prachtige architectuur en het beroemde Edinburgh Castle tegen de achtergrond van de Schotse heuvels creëren een unieke, mystieke omgeving. Verken de geplaveide straten van de Old Town en geniet van gezellige momenten in traditionele Schotse pubs.

Onze top tip voor een citytrip naar Edinburgh: beklim Arthur’s Seat voor een panoramisch uitzicht over de stad, vooral betoverend bij zonsopgang of zonsondergang, als je even weg wil zijn van de drukte van de stad.

11. Reykjavic, IJsland

Reykjavik, bekend om zijn dramatische landschappen en ongerepte schoonheid, combineert avontuur en romantiek. De stad is een toegangspoort tot adembenemende natuurwonderen zoals het noorderlicht, de Blue Lagoon en de Golden Circle. De stad is relatief compact en daarom perfect voor intieme uitstapjes of mini-roadtrips.

Onze top tip voor een citytrip naar Reykjavik: omarm de IJslandse traditie en ontspan samen in een geothermisch zwembad, vooral betoverend onder het noorderlicht als je geluk hebt. De Blue Lagoon is de bekendste thermale bezienswaardigheid van IJsland: vergeet niet om ruim van tevoren te reserveren!

12. Parijs, Frankrijk

Geen enkele lijstje van de meest romantische Europese steden zou compleet zijn zonder Parijs, de onmiskenbare stad van de liefde. Breng een dromerig weekend door met croissants en café au lait in een pittoresk café, wandel hand in hand langs de Seine of bewonder de schatten in het Louvre. De mix van ongeëvenaarde cultuur, iconische monumenten en culinaire hoogstandjes creëert de perfecte setting voor een romantisch weekendje weg.

Onze top tip voor een citytrip naar Parijs: geniet van een picknick in de Luxemburgse Tuinen of een boottochtje op de rivier de Seine, met een uniek uitzicht op de historische bezienswaardigheden van de stad.

Ben je al aan het wegdromen? Deel deze blog op sociale media via onderstaande icoontjes… misschien snapt jouw geliefde de hint wel. En als je eenmaal je favoriete romantische bestemming hebt bezocht, zorg er dan voor dat je deze herinneringen voor altijd vastlegt in een prachtig reisfotoboek.

Reacties