Afscheid nemen van je kinderen is altijd lastig, of je ze nu acht uur per dag moet achterlaten op school of ineens afhankelijk bent van hun drukke studentenleven wanneer ze naar de universiteit gaan. Jezelf omringen met hun schoolfoto’s is een mooie manier om je aan hun schooltijd te herinneren, van de kriebels op de eerste schooldag tot het moment dat ze eindelijk geslaagd zijn. Schoolfoto’s vertellen als geen ander het verhaal van hun ontplooiing door de jaren heen. Er zijn allerlei verschillende manieren waarop je schoolfoto’s kunt koesteren. Daarom hebben we 6 ideeën op een rijtje gezet, waarmee je het best uiting kunt geven aan de mooiste herinneringen aan hun schooltijd.

Maak een fotoboek

Als je kroost het nest verruilt voor de universiteit, kan afscheid nemen moeilijk zijn. Maak daarom een fotoboek met daarin alle mijlpalen uit hun schooltijd – van de eerste dag op de kleuterschool tot aan de laatste dag van de middelbare school. Als je al deze mooie momenten in een boek samengebonden ziet, besef je hoe ver ze zijn gekomen.

Tover foto’s om in wanddecoratie

Slagen is in iedere schoolfase een hele prestatie – zorg er daarom voor dat je gasten hiervan kunnen meegenieten! Maak van hun officiële afstudeerfoto wanddecoratie en geef ze een prominente plek.

Hang een kalender op

Hoewel het grut misschien al uit huis is, kun je nog elke dag van ze genieten door een kalender samen te stellen uit al je favoriete schoolfoto’s. Begin met foto’s uit hun jongere jaren en eindig met de plek waarop ze nu zijn. En onthou dat de kalender niet per se in januari hoeft te beginnen, dus je kunt de jouwe best in september laten starten.

Maak een gepersonaliseerde mok

De eerste schooldag is voor zowel kinderen als ouders onvergetelijk, dus maak er een aandenken van voor je ochtendkoffie in de vorm van een gepersonaliseerde mok. Je kunt zelfs een tekst op de mok laten afdrukken, zoals een datum of de naam van de school.

Laat een paar foto’s afdrukken

De beste manier om een moment te vereeuwigen en het de aandacht te geven die het verdient, is om het af te laten drukken. Je haalt immers weinig plezier uit foto’s die in je camera blijven zitten. Laat daarom al je favoriete schoolfoto’s afdrukken, of ze nu groot of klein zijn, en hang ze trots in je huis.

Verstuur eens een kaart

Houd vrienden en familie op de hoogte en stuur ze een gepersonaliseerde kaart met een foto van de eerste dag van je kind erop. September is hiervoor misschien niet het meest vanzelfsprekende moment, maar het is een geweldige manier om contacten aan te halen en wat ons betreft, is september het onofficiële nieuwjaar.

Als het op je kinderen aankomt, kun je niet trots genoeg zijn. Laat daarom dus nu hun beste schoolfoto’s afdrukken. Het zal geweldig zijn om ze er elk jaar weer eens bij te pakken en je te verbazen over hoeveel ze gegroeid zijn. Deel de creaties die je met schoolfoto’s hebt gemaakt via de hashtag #albelli, zodat we met je mee kunnen genieten.

Reacties