Hoe maak je een jaarboek met albelli?

Door Albelli op 8 januari 2024

Een gepersonaliseerd foto jaarboek is een fantastische manier om alle leuke dingen van 2023 te herbeleven. Maar hoe begin je? Volg deze stappen en creatieve ideeën om nu te beginnen met het maken van je foto jaarboek van albelli.

Onthoud alle momenten die dit jaar fantastisch hebben gemaakt – hoe groot of klein ook! Of je nu een nieuwe hobby hebt opgepakt en wil vastleggen hoe ver je bent gekomen, of een schattig fotoboek voor de kinderen wil maken vol met kiekjes van al hun avonturen: wij helpen je op weg. Volg deze stappen en tips om een jaarboek van begin tot eind te ontwerpen.

Stap 1: Kies je foto voor op de kaft

De kaft van je foto jaarboek is het pronkstuk van je boek alsook waar je verhaal begint. Kies dus zeker de beste foto die daarnaast ook bij het thema van je boek past. Als het om een familie jaarboek gaat, gebruik dan je favoriete groepsfoto op de cover. Voor een baby jaarboek gebruik je de allereerste foto van je kleintje op de voorkant. Ontdek onze creatieve thema’s voor foto jaarboeken en speel met leuke indelingen en knappe designs.

Onze gouden tip: experimenteer met de ontwerpopties voor je cover. Je kan altijd kiezen voor een strakke, eenvoudige linnen kaft met het jaar erop afgedrukt. Of je kan een volledige foto gebruiken voor de kaft om een opvallend en kleurrijk statement te maken. De keuze is aan jou!

Stap 2: Bepaal de indeling van je boek

Als je je fotoboek chronologisch wil indelen, hebben we een aantal organisatietips om je te helpen je foto’s te ordenen. Als je foto’s eenmaal op orde staan, kan je ze in je fotoboek rangschikken als een tijdlijn van je jaar. Als je de foto’s niet chronologisch wil sorteren, kan je ze ook groeperen op kleur of thema. Je kan foto’s met dezelfde tinten bij elkaar zetten of een sectie maken met foto’s van vakanties of reizen die je dit jaar hebt gemaakt. Je zou ook delen van je fotoboek kunnen toewijden aan de mensen die jouw jaar geweldig hebben gemaakt. Waarom bewaar je niet alle foto’s van je ouders samen en maak je daarna een nieuwe sectie voor foto’s met je vrienden?

Stap 3: Leef je uit met onze ontwerpfuncties

Hoe ontwerp je een jaarboek? Geen zorgen: je kan zoveel van het ontwerp zelf maken als je wil of kies uit onze kant-en-klare ontwerpen. Onze eigen ontwerpers hebben het afgelopen jaar honderden nieuwe thema’s ontworpen om je te helpen je foto jaarboeken perfect op maat te maken. Kies een thema en speel met clipart, achtergronden, maskers en kaders om je foto jaarboek uniek te maken. Alle ontwerpfuncties zijn aanpasbaar, dus je kan zo veel aanpassingen maken als je zelf wil. Maar vergeet niet dat je geen grafisch ontwerper hoeft te zijn om een speciaal jaarboek ontwerp te maken met albelli! Onze foto jaarboeken zijn heel eenvoudig te maken, dus ga aan de slag en leef je uit.

Stap 4: Voeg aandenkens toe aan je fotoboek

Je foto jaarboek hoeft niet alleen uit foto’s te bestaan, je kan er ook aandenkens aan toevoegen die je in de loop van het jaar hebt verzameld. Die kleine momenten kunnen vaak het meest onvergetelijk zijn. Heb je dit jaar musea of tentoonstellingen bezocht? Of heb je misschien je filmkaartjes van een romantisch uitstapje naar de bioscoop bewaard? Voeg ze eenvoudig toe door je aandenkens in te scannen en de afbeelding te uploaden naar de software. Lees onze tips voor het inscannen van je foto’s en aandenkens voor wat extra hulp bij dit onderdeel (het is makkelijker dan het klinkt!).

Stap 5: Schrijf een intro voor elke rubriek van je fotoboek

Een korte samenvatting maken van elke maand of elk deel van je jaarboek is een geweldige manier om je hoogtepunten samen te vatten en een extra betekenis toe te voegen aan je eindproduct. Je kan een korte tekst schrijven waarin je uitlegt waar je bent geweest en wat je hebt gedaan, of iets anders waardoor het verhaal wat meer kleur krijgt. Als je niet zo’n goede schrijver bent, houd het dan eenvoudig. Vermeld de datum en introduceer de rubriek met een kort en bondig lijstje van alle gebeurtenissen, activiteiten of uitstapjes.

Stap 6: quotes toevoegen

Hou je van inspirerende quotes? Wil je onthouden wat er gezegd is? Of is er misschien een bepaald liedje dat jouw jaar goed samenvatte? Voeg quotes of songteksten toe aan je foto’s om op een leuke manier wat meer persoonlijkheid toe te voegen aan je foto jaarboek.

Stap 7: Laat je foto’s het verhaal vertellen

Het is geen geheim meer dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Als je dus wil dat je foto’s het belangrijkste zijn in je jaarboek, hebben we een heleboel leuke indelingen en ontwerpideeën voor jaarboeken voor jou in petto waarmee je met veel plezier kan experimenteren. Kies voor een ontspannen mozaïekstijl met veel gezellige familiefoto’s of probeer een indeling uit met één enkele fotopagina om prachtige landschappen of schitterende omgevingen te laten zien.

Stap 8: Tijd om af te ronden

Een geweldige manier om je albelli jaarboek af te sluiten is door terug te blikken op 2023 met een aantal leuke cijfers. Je zou een pagina kunnen maken met het aantal projecten dat je dit jaar hebt afgewerkt, de plaatsen die je hebt bezocht in je buurt of alle nieuwe woorden die je kleintje dit jaar heeft geleerd.

We hopen dat we je wat ideeën hebben gegeven zodat je aan de slag kan met je albelli jaarboek en je 2023 in stijl kan afsluiten.

Als je beslist om een albelli foto jaarboek te maken, zouden we graag je jouw jaarboek creatie zien. Deel ze met ons via #albelli of geef je vrienden wat jaarboek ideeën door op de onderstaande icoontjes te klikken om ze te delen.