Communie en lentefeest vroeger en nu

Vergelijk even bovenstaande foto’s: Een 7-jarig meisje die haar communie deed anno 1960 en ééntje die dit jaar haar grote feest vierde. Doorheen de jaren zijn de gebruiken en tradities voor dit feest enorm veranderd.

Kledij

Neem nu de kleding van deze kinderen. Vroeger droegen de meisjes een bruidsjurkje, witte handschoentjes, een tasje, witte sokken en lakschoenen. De jongens droegen een mini-versie van een kostuum of in sommige gevallen een matrozenpakje. Deze dresscode kan je je vandaag niet meer inbeelden! De communicanten kleden zich uiteraard nog steeds op voor deze dag, maar eerder casual en kleurrijk.

School

Communiefoto

De school is altijd een belangrijke factor geweest in de voorbereidingen van het feest. De kinderen leren over de Kerk, het evangelie en het Katholicisme, ze worden klaargestoomd voor hun eerste eucharistie. Vroeger had het religieuze een grotere betekenis dan nu. Sommige ouders en kinderen kiezen er zelfs voor om het godsdienstige achterwege te laten en een lentefeest te organiseren. Voor de kinderen blijft het alleszins geweldig!

Feest

7890_Blog_image1_BE

Ook het feest heeft een transformatie ondergaan. Vroeger kwam enkel de familie, nu zien we meer en meer dat ook de vrienden van de ouders en het kind uitgenodigd zijn.

Zo zie je maar, oude tradities blijven bestaan, maar zullen zich aanpassen aan de tijdsgeest. Denk je zelf nog aan grote verschillen tussen het communiefeest van vroeger en nu of deel je graag jouw communiefoto, gebruik dan #albelliFeest op Facebook, Instagram en Twitter. We zijn benieuwd!

Nodig zelf ook vrienden en familie uit met zelfgemaakte communiekaartjes!

Souvenir communie

Nog op zoek naar een leuke herinnering voor deze dag?
Kijk dan zeker even naar onze fotoproducten.

Vergeet niet je gasten een bedankkaartje te sturen. Bekijk onze bedankkaartjes pagina voor meer inspiratie.

Reacties