Een gepersonaliseerd jaarboek is een fantastische manier om alle momenten, groot of klein, te herbeleven die je jaar geweldig hebben gemaakt! Of je nu startte met een nieuwe hobby en je wilt je voortgang zien, of een schattig jaarboek voor de kinderen wilt maken met kiekjes van al hun avonturen, een jaarboek geeft je de kans om je elke stap te herinneren. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, volgen hier enkele tips om je te helpen je jaarboek van begin tot eind te ontwerpen.

Kies je omslagafbeelding

De omslag van je jaarboek zal zeker uitblinken in huis, maak ‘m dus extra speciaal. De omslag is waar je verhaal begint, kies een foto die het thema van je boek weergeeft. Als het een familiealbum is, zet dan je favoriete groepsfoto op de omslag. Voor een babyboek gebruik je de eerste foto van je kleintje voor de voorkant. We hebben ook enkele creatieve jaarboekthema’s voor jou klaarstaan om je te helpen je foto’s te groeperen, als je nog meer ideeën nodig hebt om te starten.

Onze top tip: speel met de ontwerpopties voor je omslag. Kies voor een strakke en eenvoudige linnen omslag met het jaartal erop gedrukt, of gebruik een volledige foto voor de omslag om een kleurrijk statement te maken. De keuze is aan jou.

Kies de volgorde van je boek

Foto’s van een heel jaar ordenen, is geen makkelijke taak. Maar als je je jaarboek chronologisch wilt ordenen, hebben we enkele tips om je bestanden te rangschikken. Als je bestanden eenmaal in volgorde staan, kan je ze in je fotoboek visualiseren als een tijdlijn van je jaar. Als je je foto’s niet chronologisch wil sorteren, kan je ze ook op kleur of thema groeperen. Je kan foto’s met vergelijkbare tinten bij elkaar zetten of een rubriek maken met foto’s van vakanties of reizen die je dit jaar hebt gemaakt. Je kan ook delen van je fotoboek wijden aan de mensen die jouw jaar geweldig hebben gemaakt. Waarom bewaar je niet alle foto’s van je ouders bij elkaar en maak je een nieuwe rubriek voor je favoriete foto’s van je vrienden?

Experimenteer met onze ontwerpfuncties

Onze in-house ontwerpers hebben het afgelopen jaar honderden nieuwe ontwerpen gemaakt om je te helpen met je gepersonaliseerde jaarboeken. Speel met clip art, achtergronden, maskers en kaders om je jaarboek uniek te maken. Alle ontwerpfuncties zijn bewerkbaar, je kan zoveel mogelijk aanpassingen maken als je wil. Maar vergeet niet dat je geen grafisch ontwerper hoeft te zijn om iets speciaals te maken met albelli! Onze jaarboeken zijn heel eenvoudig te maken, dus ga aan de slag en leef je uit.

Voeg souvenirs toe aan je jaarboek

Je jaarboek hoeft niet alleen foto’s te bevatten: je kan er ook souvenirs aan toevoegen die je in de loop van het jaar hebt verzameld. Vergeet niet dat die kleine momenten het meest memorabel kunnen zijn. Heb je dit jaar musea of kunstgalerijen bezocht? Of heb je misschien je tickets bijgehouden van een romantisch uitstapje naar de bioscoop? Voeg ze eenvoudig toe door je souvenirs te scannen en de afbeelding te uploaden naar de tool. Lees onze tips voor het scannen van je foto’s en souvenirs voor wat extra hulp bij dit onderdeel (het is makkelijker dan het klinkt!).

Schrijf een inleiding voor elke rubriek van je fotoboek

Een korte inleiding bij elke maand of elke rubriek van je jaarboek is een geweldige manier om al je hoogtepunten samen te vatten en geeft je resultaat wat extra inhoud. Je kan een kleine alinea schrijven waarin je uitlegt waar je bent geweest en wat je hebt gedaan, eigenlijk alles wat je verhaal meer kleur geeft. Als je niet zo’n schrijftalent bent, hou het dan eenvoudig. Schrijf de datum op en introduceer de rubriek met een korte opsomming van alle gebeurtenissen, activiteiten of uitstapjes.

Voeg quotes toe

Hou je van inspirerende quotes? Of is er misschien een bepaald liedje dat jouw jaar samenvat? Voeg een paar quotes of songteksten toe aan je foto’s en maak je jaarboek nog persoonlijker.

Laat je foto’s het verhaal vertellen

Het is geen geheim dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Dus als je wil dat je foto’s het meeste zeggen in je jaarboek, hebben we heel wat leuke indelingen waarmee je met plezier kan experimenteren. Kies voor een mozaïekstijl voor je gezellige familiefoto’s, of probeer een enkele fotopagina op te vullen met een prachtig landschap of schitterende omgeving.

Je boek afronden

Een leuke manier om je jaarboek te eindigen, is door terug te blikken op jouw 2022 met cijfers. Je zou een pagina kunnen maken met het aantal projecten dat je hebt afgerond, de plekken die je bezocht hebt of alle nieuwe woorden die je kleintje dit jaar heeft geleerd.

We hopen dat we je wat ideeën hebben gegeven, zodat je aan de slag kan met je jaarboek en je 2022 in stijl kan vieren.

MAAK JOUW JAARBOEK

We zijn heel benieuwd naar jouw jaarboekontwerpen. Deel ze met ons en gebruik #albelli, of geef je vrienden wat inspiratie en ideeën voor een jaarboek door op de onderstaande icoontjes te klikken en de tips te delen.

Reacties