beste-stedentrip-fotoboek-ooit

Stedentrips zijn vaak veel voller gepland dan vakanties omdat je al je bezichtigingen in één weekend moet proppen. Daarom hou je er bij thuiskomst vaak heel veel fantastische foto’s aan over. Maar laat ze daar niet staan. Maak een fotoboek van al je favoriete momenten van je weekendje weg met behulp van onze deskundige tips. Van het design van je fotoboek tot enkele extra tips die het boek nog mooier maken. Wij hebben 15 ideeën om het beste fotoboek van je stedentrip ooit te maken.

1. Titel op de rug

best-city-trip-photo-book-ever-spine

Laat je fotoboeken er op hun best uitzien wanneer ze bij je thuis in de kast staan, door een titel op de rug van je fotoboek te zetten. Wij gebruiken graag de naam van de stad en het jaar dat je er was. Gebruik bijvoorbeeld Dubrovnik 2018 en laat alle volgende fotoboeken die je maakt dezelfde indeling volgen. Dat maakt je fotoboeken tot een samenhangende serie.

2. Voeg wat extra’s toe

best-city-trip-photo-book-ever-design-assets

Kies uit onze clipart, randen en achtergronden die geïnspireerd zijn door steden en voeg deze toe aan je fotoboek. We hebben nu specifieke clipart voor Londen, Parijs en Rome, maar wees ook creatief met andere steden. Voor Amsterdam kan je bijvoorbeeld fietsen toevoegen, voor Napels gebruik je pizza’s en voor Berlijn de Duitse vlag.

3. Kleurcoördinatie

best-city-trip-photo-book-ever-colour-coordinate

Probeer je foto’s op kleur te sorteren in je fotoboek. Er kunnen thema’s ontstaan tijdens je stedentrip zoals rode brievenbussen, telefooncellen en bussen in Londen of de blauwe zee en blauwe strandparasols in Nice.

4. Voeg een kaart toe

best-city-trip-photo-book-ever-map


Je kan zo een locatie uit Google Maps in je fotoboek laden. Dat is een leuke manier om je trip te laten zien of om gewoon aan te wijzen waar je precies bent geweest.

5. Voeg stadsinformatie toe

best-city-trip-photo-book-ever-city-facts

Neem foto’s bij de beroemdste bezienswaardigheden van de stad en zet dan wat informatie over die plaats naast je foto. Bijvoorbeeld: ‘Wist je dat de Eiffeltoren de meest bezochte bezienswaardigheid ter wereld is?’ naast een foto van de markante toren.

6. Fotografeer je eten

best-city-trip-photo-book-ever-food-photography

Maak een speciale dubbele pagina met lokale culinaire hoogstandjes met foto’s van typische gerechten en een korte beschrijving van wat je wel of niet lekker vond. Dit werkt als herinnering wanneer je teruggaat of geeft suggesties voor vrienden en familie. Lees onze blog over het fotograferen van eten voor tips om de perfecte foto’s te maken.

7. Denk na over je achtergrond

best-city-trip-photo-book-ever-colour-coordinate

Voeg een achtergrond toe die te maken heeft met de stad die je bezocht hebt. Dit kan bijvoorbeeld een kaart van de stad zijn of een afbeelding die je aan de stad herinnert. Voor Londen kan je bijvoorbeeld de Union Jack als achtergrond gebruiken.

8. Maak een verbluffende fotokaft

best-city-trip-photo-book-ever-photo-cover

Gebruik een foto van de skyline van de stad die je bezocht hebt als foto voor op de kaft van je fotoboek. Lees onze blog met tips over stedelijke fotografie voor enkele ideeën.

9. Belicht de bijzonderheden van de stad

best-city-trip-photo-book-ever-oddities

Sommige steden hebben vreemde folklore en verhalen voor bepaalde gebieden. Als je hier meer van leert tijdens je trip, voeg ze dan toe aan je fotoboek. Probeer een begeleide stadswandeling te maken om de stad beter te leren kennen en zijn verhaal te vertellen.

10. Maak gebruik van platliggende premium pagina’s

best-city-trip-photo-book-ever-layouts

Met platliggende premium pagina’s kan je foto’s zonder onderbreking afdrukken over twee pagina’s. Perfect voor die fantastische landschapsfoto die je nam. Lees onze tips over reisfotografie voor ideeën over hoe je nog mooiere foto’s kan maken.

11. Maak je eigen stadsgids

best-city-trip-photo-book-ever-travel-diary

Je familie en vrienden zullen graag naar je aanbevelingen kijken in een fotoboek in de vorm van een stadsgids. Voeg adressen van je favoriete cafés en restaurants toe en tips over de kosten van transport of van een maaltijd. Zo kan je dit doorgeven aan mensen die de stad ook willen bezoeken. Kijk eens naar onze stadsgids van Porto voor nog meer inspiratie.

12. Voeg enkele typische woorden en zinnen toe

best-city-trip-photo-book-ever-local-language

‘Bonjour!’ ‘La Dolce Vita’ ‘Top of the morning to ya’. Dit zijn slechts een paar bekende zinnen uit enkele van de meest geliefde steden in de wereld. Voeg ze toe aan je fotoboek als herinnering aan de lokale taal.

Nu je de tips hebt gelezen, ben je klaar om je eigen fotoboek te maken. Dus kies je fotoboek en ga aan de slag.

Reacties