Er zijn enkele typische reisfoto’s die we elke keer opnieuw maken op vakantie. We hebben deze foto’s in een lijst gegoten en creatieve ideeën ontwikkeld om met ze te doen wanneer je weer thuis bent.

Of je nu graag foto’s maakt en veel soorten apparatuur hebt of meer een mobiele fotograaf bent die graag snel foto’s neemt, deze foto’s zien er fantastisch uit op elk fotoproduct.

De groepsfoto in een klein vierkanten fotoboek

wat-doen-met-reisfotos-groepsfoto

Als je met familie of vrienden op vakantie bent, worden er ongetwijfeld enkele groepsfoto’s gemaakt. Zet iedereen bij elkaar en vraag vooral een voorbijganger om de foto te nemen, zodat je er zelf ook op staat. Lees onze tips voor groepsfoto’s om je te helpen met de perfecte foto. Zet al je foto’s met vrienden en familie in een klein vierkant fotoboek zodat je voor iedereen die erbij was een kopie kan maken.

 • Perfect voor: een lach op het gezicht van familie en vrienden toveren wanneer ze thuiskomen.

De zonsondergang op canvas wanddecoratie

wat-doen-met-reisfotos-zonsondergang-zonsopkomst

Het gouden uur voor zonsondergang is het moment waarop je het warmste licht hebt voor het maken van foto’s. Het belangrijkste om te onthouden wanneer je in deze tijd foto’s maakt, is dat je iets op de voorgrond moet zetten. Dat kan een gebouw zijn, een silhouet of een persoon, of de lijnen van het landschap. Onze canvas wanddecoratie is de perfecte partner voor zonsondergangsfoto’s. Lees onze materialengids voor wanddecoratie voor meer informatie over onze wanddecoratiematerialen.

 • Perfect voor: licht en warmte geven aan een woonkamer of slaapkamer.

Stadsfoto’s op aluminium wanddecoratie

wat-doen-met-reisfotos-stedelijke-fotografie

Als je een stedentrip maakt, ga dan naar het hoogste punt en neem een foto van het uitzicht op de stad. Als alternatief kan je focussen op de details van een indrukwekkend gebouw of interessante architectuur. Onze tips voor stedelijke fotografie kunnen je veel inspiratie geven. Zet je camera in de zwart-wit-stand of gebruik naderhand een filter en druk de foto’s af op aluminium wanddecoratie.

 • Perfect voor: neerzetten in een gesofisticeerde keuken of het decor een industrieel gevoel geven.

Vergelijkbare foto’s op een mozaïek raster wanddecoratie

wat-doen-met-reisfotos-sets-vergelijkbare-fotos

Soms, wanneer je op vakantie gaat, heb je achteraf een heleboel foto’s met hetzelfde thema. Misschien was je in Lissabon en heb je duizenden tegeltjes gefotografeerd, of reisde je naar Amsterdam en maakte je veel te veel foto’s van de fietsen. Of misschien ging je wel naar Rome en werd je meegevoerd door de smalle ingangen. Een groep foto’s met een vergelijkbaar thema werkt heel goed voor een mozaïek als wanddecoratie. Lees onze tips over hoe je een mozaïek wanddecoratie maakt.

 • Perfect voor: je reisfoto’s omtoveren tot een kunstwerk.

Foto’s van eten afgedrukt op kleurrijke retro foto’s

wat-doen-met-reisfotos-eetfotos

Het eten op vakantie kan een heel eigen verhaal vertellen, dus foto’s maken van je eten is een leuke manier om je reizen te documenteren. Lees onze blog over fotograferen van eten voor tips over de perfecte foto. Maak vervolgens gekleurde retroafdrukken van je lekkerst uitziende foto’s met gecoördineerde randen. Doe hier inspiratie op over wat je kan doen met je gekleurde retroafdrukken.

 • Perfect voor: een collage op je muur die je laat watertanden.

De geldfoto op plexiglas wanddecoratie

wat-doen-met-reisfotos-geldfoto

Wanneer je thuis komt, is er ongetwijfeld een foto die er echt uitspringt en waar je trots op bent. Dit is de perfecte foto om af te drukken op plexiglas wanddecoratie. De kleuren zijn levendig en de beeldkwaliteit is extra scherp. Lees onze gids voor het maken van kunst als een expert voor meer tips.

 • Perfect voor: trots ophangen op een bevoorrechte plaats in je woonkamer. Op die manier kan iedereen die op bezoek komt de foto bewonderen.

Selfies op een persoonlijke mok

De opkomst van mobiele fotografie luidde ook de opkomst van selfies in. Houd je telefoon voor je, wissel de camera zodat deze naar jou is gericht en neem een paar selfies met je vrienden en familie. Deze foto’s zorgen altijd voor oprecht lachende en vrolijke gezichten. Druk ze af op een mok en voeg tekst of clip art toe.

 • Perfect voor: een cadeau voor vader of moeder om hun koffie uit te drinken.

De mooie momenten op een fotomuur

Je neemt zoveel foto’s op je reizen dat het moeilijk kan zijn te bedenken wat je met al die foto’s gaat doen. Daarom zijn fotoafdrukken zo leuk. Perfect voor het afdrukken van de mooie momenten die net niet in een fotoboek of op wanddecoratie komen. Druk enkele foto’s af in retrostijl en maak er een fotomuur mee. Lees onze blog over hoe je een fotomuur maakt voor inspiratie.

 • Perfect voor: spontane en openhartige foto’s die je niet gewoon op je computer wilt laten staan.

Straatfotografie op foto vergroten

Foto’s maken van de drukte op straat wanneer je op reis bent, kan interessante beelden opleveren. Maak foto’s van plaatselijke straatverkopers (vraag altijd even om toestemming) of ga naar de markt en fotografeer het dagelijkse leven. Het is ook een goede manier om het plaatselijke leven te voelen. Druk ze af op fotoafdrukken en vergroot er een paar uit om ze goed tot hun recht te laten komen wanneer je deze foto’s op je muur plakt.

 • Perfect voor: een fotomuur maken zonder dat je een gat in de muur hoeft te boren. Wij gebruiken graag washi-tape om ze op te hangen.

Familiefoto’s op een persoonlijke wenskaart

Voordat je weer naar huis vertrekt, heb je zeer waarschijnlijk een foto genomen van de hele familie samen. Probeer deze foto zo interessant mogelijk te maken met een verbluffende achtergrond. Druk deze foto dan af op een set van 10 kaarten en stuur die naar je vrienden wanneer je weer thuiskomt in plaats van een traditionele kaart. Ze horen graag iets van je reis en je kan een berichtje toevoegen om ze wat extra’s te vertellen.

 • Perfect voor: je vrienden en familie laten zien dat je aan ze dacht terwijl je op reis was.

Al je foto’s in een groot liggend fotoboek

Wanneer je op een lange reis bent geweest, heb je mogelijk honderden foto’s. Dit is dan ook de tijd waarop je een liggend fotoboek maat L moet maken met extra pagina’s. Op die manier passen al je foto’s in één fotoboek. Lees onze blog over fotoboeken voor elke gelegenheid om ideeën op te doen voor het ontwerpen van je fotoboek.

 • Perfect voor: al je prachtige foto’s bij elkaar hebben waar je nog jaren op terug kan kijken.

Fotoproducten maken van je vakantiefoto’s zorgt ervoor dat je ze lang blijft waarderen nadat je uit het vliegtuig bent gestapt. Als ze op je harde schijf blijven staan, neem je vaak niet de tijd om ze te bekijken, dus zie dit als een manier om je vakanties tot leven te brengen.

Lees meer over onze tips en inspiratie voor reizen zodat je niet alleen je foto’s mooier dan ooit tevoren kan maken, maar zodat je ook kan kiezen waar je naar toe gaat en wat je gaat doen.

Deel je reisfoto’s op Instagram met #albelli en deel deze blog met je vrienden en familie door de onderstaande pictogrammen te gebruiken, zodat ook zij geïnspireerd raken.

Reacties