Een vrouw tijdens een citytrip, met haar rug naar de camera gericht, kijkend naar een kaart in een rustige straat op een zonnige dag.

Wie houdt er niet van een citytrip tijdens een verlengd weekend? Met zoveel fantastische Europese bestemmingen in de buurt, zijn er uiteraard heel wat plekjes om te ontdekken waar je bovendien ook nog eens niet lang voor hoeft te reizen, denk aan een korte vlucht of een korte treintrip.

Hier vind je onze top tien met de meest spannende steden in Europa. We vertellen je onder andere waar je de mooiste zonsondergang in Madrid kan fotograferen. Daarnaast nemen we je doorheen de geheime straatjes van Parijs. En tot slot vertellen we je waar je de meest fotogenieke plekjes kan vinden voor leuke foto’s op je Instagram feed en in je volgende albelli fotoboek.

1. Rome

Een foto van daken in Rome bij zonsondergang.

 

Rome heeft heel wat te bieden voor een weekendje weg. Naast het mediterrane klimaat, de eigenzinnige winkels en de prachtige wijken, heerst er ook een heerlijke drukte in de stad. Het is een must-bestemming voor kunst- en geschiedenisfanaten, met pleinen, kerken, schilderijen en enkele van de meest iconische historische plaatsen ter wereld. Maar ook foodies vinden hier wat ze zoeken. In Rome moet je zeker gaan aperitieven, we bedoelen daarmee het vlees, de kazen en cocktails die ze voor het avondeten nuttigen.

Waar moet je foto’s nemen in Rome

Ga naar de top van de Janiculum heuvel (Gianicolo in het Italiaans) om de meest verbazingwekkende foto van het Romeinse stadsbeeld vast te leggen. Bij zonsopgang of zonsondergang ziet het er nog indrukwekkender uit. Om je te helpen bij het nemen van een foto in de vroege ochtend of bij avondlicht, kan je deze tips over het beheer van de witbalans op je camera raadplegen.

2. Madrid

Een foto van de skyline van Madrid op een heldere, zonnige dag.

Madrid kan perfect je volgende Spaanse bestemming worden. Er is heel wat te doen en het is de perfecte plek om te bezoeken als je cultuur met de Spaanse keuken wil combineren. Daarnaast kan je er de Guernica van Picasso van dichtbij zien het Museo Reina Sofía. En voor een aantal klassieke lokale gerechten kan je de houtgestookte smaken proeven in Restaurante Botín – volgens Guinness World Records het oudste restaurant ter wereld.

Waar moet je foto’s nemen in Madrid

De Tempel van Debod werd door de Egyptische regering aan Spanje geschonken. Het werd naar Spanje gebracht en vervolgens steen voor steen ter plaatse herbouwd. Het ligt op loopafstand van het centrum, heeft een niet te missen uitzicht op de stad en is ideaal om bij zonsondergang je foto’s te nemen.

3. Parijs

Een foto van de Eiffeltoren, genomen over de rivier bij schemering.

Parijs, de stad van de liefde, is misschien wel een van de meest romantische bestemmingen ter wereld voor een weekendje weg. Jij en je geliefde kunnen er een selfie nemen op de top van de iconische Eiffeltoren, slenteren door een aantal van de rustigere straten van de stad, en genieten van het Parijse leven buiten de bars en cafés – très chic. Het wereldberoemde Louvre museum mag je ook zeker niet missen. Bovendien zijn er tal van lokale winkels en markten die ook de moeite waard zijn om even rond te kijken. We wensen je alvast veel geluk om alles in één weekend gezien te krijgen.

Waar moet je foto’s nemen in Parijs

Als je al die monumenten gefotografeerd hebt, kan je eens wat anders proberen. In Parijs bevinden zich tal van gedecoreerde en overdekte doorgangen die in de 19e eeuw werden gebouwd. Omdat het geen typische toeristische trekpleisters zijn, kan je er heel wat interessante foto’s maken zonder al die drukte.

4. Boekarest

Een foto genomen buiten een café in Boekarest bij schemering.

De Roemeense hoofdstad is de laatste jaren steeds populairder geworden als bestemming voor een weekendje weg. Het is een stad vol leven met tal van betaalbare koffiebarretjes en restaurants. Er zijn hier heel wat plekjes om te ontdekken. Je kan chillen in de lokale parken, rondneuzen in de bruisende oude binnenstad en de unieke mix van architectuur vastleggen met je camera.

Waar moet je foto’s nemen in Boekarest

Ga naar de Pasajul Macca-Vilacrosse – een met glas overdekte, arcadestraat in de oude stad. Maar als je lekker eten wil combineren met je foto’s, probeer dan de Caru’ cu Bere. Je vindt dit historische restaurant ook in de oude binnenstad, en het verbazingwekkende interieur zal een geweldig decor vormen voor eventuele foto’s tijdens het diner.

5. Londen

Een foto met trage sluitertijd van de Gherkin in Londen, 's nachts gemaakt met twee Londense bussen die voorbij rijden.

Londen is een van de meest bezochte steden ter wereld, en een weekendje Londen is er een van constante ontdekking. Doorheen de stad liggen heel wat legendarische monumenten verspreid. Een must voor je eerste bezoek. Maar er zijn ook heel wat minder toeristische plaatsen die ook de moeite waard zijn zoals spannende nieuwe bars, restaurants en koffiebarretjes die bijna elke dag geopend zijn. De stad zit bovendien vol met gratis musea. Als je dus wat leerzaams zoekt om de kinderen bezig te houden, dan kan je hier zeker even halt houden tijdens jullie citytrip.

Waar moet je foto’s nemen in Londen

St Paul’s Cathedral helpt om de beroemde skyline van Londen vorm te geven. Maar om het van een andere kant te zien en te fotograferen, kan je met de metro naar St Paul’s Station gaan en daar de de uitgang naar het One New Change winkelcentrum nemen. Neem de lift naar het dakterras op de zesde verdieping, waar je kan genieten op één van de best mogelijke uitzichten op St Paul’s.

6. Lissabon

Een foto van een tram in Lissabon op een zonnige dag.

Als je op zoek bent naar een bestemming waar je ook kan genieten van een beetje zon, is Lissabon voor jou de perfecte keuze. Je kan de rustige geplaveide straten van de stad verkennen, terwijl je geniet van het warme mediterrane weer. Aan de rand van Lissabon zijn er enkele zandstranden voor als je zin hebt in een pauze na het bezoeken van alle bezienswaardigheden. En tijdens de zomermaanden kan je je onderdompelen in de Portugese festas, grote feesten in de stad. Als je er toch bent, kan je proberen je een weg te banen door de lange lijst van betaalbare restaurants in Lissabon. Vergeet ook zeker niet de pasteis de nata te proeven – heerlijke kleine puddingtaarten waar je nooit genoeg van lijkt te krijgen.

Waar moet je foto’s nemen in Lissabon

Het MAAT-museum is een bezoek waard, en het is ook de perfecte locatie om foto’s te maken. Je kan er alle lijnen van de moderne architectuur van het gebouw vastleggen, fantastische foto’s maken van de rivieroever en de 25e aprilbrug, en bij schemering prachtige foto’s maken van de zonsondergang vanaf het dak.

7. Hamburg

Een boot op de rivier tussen twee gebouwen, waar twee stromingen samenkomen.

Voor een citytrip vol met live muziek en entertainment is Hamburg een aanrader. De op een na grootste stad van Duitsland is de thuisbasis van tal van unieke locaties, perfect voor een uniek weekendje weg. Hamburg is ook de locatie van de grootste haven van het land, je ziet dus overal in de stad verwijzingen naar de maritieme geschiedenis. En als je zin hebt in een beetje ontspanning na het verkennen van het Hamburgse nachtleven, maak dan een boottochtje op de binnenste of buitenste Alster meren om tot rust te komen.

Waar moet je foto’s nemen in Hamburg

Planten und Blomen is de perfecte plek om te chillen en een aantal geweldige foto’s voor je fotoboek te maken. Het is een park met een botanische tuin en perfect om even aan de drukke binnenstad te ontsnappen. Op een warme avond kan je de muzikale fonteinen gaan bekijken die synchroon oplichten en lijken te dansen. Je kan hier trouwens enkele van je sluitertijd technieken uitproberen om te zien wat voor soort foto’s je van het water kan maken.

8. Göteburg

Een foto van de waterkant in Göteborg 's nachts.

De tweede stad van Zweden is gerangschikt als een van de gezelligste plaatsen ter wereld en wordt beschouwd als de culinaire hoofdstad van het land. Het is perfect voor een citytrip met vrienden die graag het nachtleven verkennen en lokale restaurants ontdekken. Ook overdag zijn er heel wat activiteiten, je vindt er bijvoorbeeld een eclectische mix van winkels en cafés in de historische wijk Haga.

Waar moet je foto’s nemen in Göteburg

Voor een geweldige foto van Göteborg en de haven, kan je naar Lilla Bommen, ook wel bekend als de Lippenstift, gaan. En als je een foto van het centrum in de binnenstad aan je fotoboek wil toevoegen, ga dan naar Skansen Kronan – een oude vesting op de Risåsberget heuvel.

9. Boedapest

Een foto van het Hongaarse parlementsgebouw in Boedapest bij de rivier.

Als je tijdens je citytrip gek bent op het maken van architectuurfoto’s, dan is een wekendje Boedapest precies wat je nodig hebt. Laat je betoveren door de Art Nouveau-stijl architectuur en maak een cruise over de rivier de Donau voor prachtige foto’s van de Buda en Pest kanten van het water. Op die manier kan je trouwens ook foto’s maken van de historische bruggen van de stad. Ook zeker de moeite waard. Wanneer je jezelf en je camera even wat rust wil gunnen, breng dan zeker een bezoekje aan de traditionele thermale baden van Boedapest. Vergeet dus je zwemspullen niet!

Waar moet je foto’s nemen in Boedapest

Ga naar de Margit híd brug om de mooiste foto te maken. En voor de ideale omslagfoto voor je fotoboek, kan je proberen om bij zonsondergang recht tegenover het Hongaarse parlementsgebouw, de Országház, aan de andere kant van de rivier de Duna te gaan staan.

10. Amsterdam

Een foto van gebouwen in Amsterdam aan de rand van een gracht

Amsterdam heeft heel wat fotogenieke plekjes in petto. Het eerste wat je opvalt als je aankomt is het aantal fietsen – er zijn er ongeveer drie voor elke bewoner. Ze zijn de beste manier om je door de stad te verplaatsen. Je kan er ook voor kiezen op de stad te bewonderen via een boottochtje op de grachten. Perfect om de vele traditionele Nederlandse gebouwen te bewonderen. Amsterdam is ideaal voor een weekendje weg, er is genoeg te ontdekken, maar het is ook klein genoeg om alle belangrijke toeristische plekken, zoals het Van Gogh Museum, in een paar dagen te verkennen.

Waar moet je foto’s nemen in Amsterdam

Steek de rivier over naar Amsterdam Noord naar het Eye Film Museum. Hier vind je een fantastisch terras dat uitkijkt over de drukke haven, zodat je een alternatief uitzicht over de stad krijgt.

Waar brengt jou volgende citytrip je heen? Als je geïnspireerd bent door onze topbestemmingen in Europa, zorg er dan voor dat je je mooiste momenten vastlegt op camera, zodat je creatief aan de slag kan met een fotoboek dat ervoor zorgt dat die lange weekenden voor altijd bewaard kunnen blijven.

En om je beste fotoboek tot nu toe te maken, kan je onze gids over de basisprincipes van de fotografie raadplegen voor enkele praktische tips.

Ken je iemand die ook op zoek is naar ideetjes voor een volgende citytrip? Deel dan onze post via de links hieronder.

Reacties