De zomer is in aantocht, tijd om de eerste plannen voor je zonvakantie te maken. Of je nu op zoek bent naar een romantische uitstap, een familievakantie of een avontuur vol actie: wij helpen je graag op weg met negen leuke reisbestemmingen voor 2023. Dus haal je koffers van onder het stof, neem je zonnebrandcrème bij de hand en maak je klaar voor een onvergetelijke zomer!

Europese reisbestemmingen voor de zomer van 2024

Wonen in Europa betekent dat er in de zomer zo veel prachtige plekken zijn om te ontdekken, je hoeft er alleen maar een korte vlucht (of autorit) voor uit te trekken. Wij delen graag onze beste zomervakanties in Europa.

1. Lissabon, Portugal: voor de citytrippers

Wil je je zomervakantie het liefst actief doorbrengen, dan is er in de bruisende hoofdstad van Portugal heel wat te ontdekken. Slenter door de kronkelende straatjes en charmante wijken van de stad en geniet van de prachtige mix van oude en moderne architectuur. Bezichtig de historische wijk Alfama en kijk uit over de stad vanaf de top van de Toren van Belém. Ontdek de vele musea en bezienswaardigheden van Lissabon, of ontspan in een gezellig café met een lekkere pastel de nata – Portugese custardtaart – en een heerlijk glas porto.

Na het bezoeken van de toeristische trekpleisters is het tijd voor ontspanning: kom helemaal tot rust op een van de nabijgelegen stranden. Praia da Conceicao ligt op ongeveer 30 minuten van het centrum van Lissabon, met rustige waters om heerlijk te zwemmen.

2. Sicilië, Italië: voor de bourgondiër

Op het Italiaanse eiland Sicilië vind je Palermo: een paradijs voor fijnproevers met lekkere streetfood gerechten, verse zeevruchten en lokale wijnen. Laat je zintuigen prikkelen op de stadsmarkten, vol kleurrijke producten, kruiden en lekkernijen.

Eet je een weg langs de vele restaurants en cafés in de stad, of neem een kookles om Siciliaanse specialiteiten te leren bereiden. Pasta alla norma of spaghetti ai ricci is onze favoriet, afgewerkt met een beroemde knapperige cannoli. Onze tip? Vergeet niet om foto’s te maken van de lekkerste gerechten, zo kan je een Siciliaans receptenboek maken met de albelli app. Begin makkelijk met ontwerpen, zelfs onderweg.

Ook ben je nooit ver verwijderd van een prachtig strand om te genieten onder de Siciliaanse zon. Mondello is met zijn zachte zand en heldere water het populairste strand bij Palermo, op slechts 20 minuten van het stadscentrum.

3. Valencia, Spanje: voor de familievakantie

Valencia is een van de beste gezinsvriendelijke bestemmingen in Europa, met prachtige stranden, een aquarium van wereldklasse, spannende pretparken en veel groene parken die perfect zijn voor picknicks en rustige zomerdagen. De ‘Stad van de Kunst en Wetenschap’ is een niet te missen bezienswaardigheid, met futuristische architectuur en interactieve tentoonstellingen. De kinderen zullen er ongetwijfeld fan van zijn.

Valencia is ook de perfecte stad om van een paar stranddagen te genieten. La Malvarrosa is het populairste strand van Valencia en ligt op wandelafstand van het stadscentrum. Plof je neer in een strandstoel en geniet van het gouden zand onder je voeten, het heldere water en de bruisende sfeer. Oh, en probeer zeker de paella! Dit beroemde Spaanse gerecht komt oorspronkelijk uit Valencia en is een smaaksensatie van jewelste. Vergeet niet je mooiste familiemomenten vast te leggen op beeld, zo vormen ze misschien wel een blijvende herinnering als wanddecoratie in je woonkamer.

4. Dubrovnik, Kroatië: voor de cultuurliefhebber

Dubrovnik is een indrukwekkende kuststad die bekend staat om haar historische oude vestingstad en de dramatische architectuur uit de serie Game of Thrones. Het is de perfecte reisbestemming voor prachtige beelden in je fotoboek.

De oude muren en forten van de stad zijn door de eeuwen heen goed bewaard gebleven en staan nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verken de musea en galerieën van Dubrovnik, slenter langs de hoge stadsmuren of maak een boottocht naar een van de nabijgelegen eilanden om op het strand te vertoeven. Het zal niemand verbazen dat deze geweldige stad een van de populairste culturele bestemmingen van Europa is, dus in de zomer is het er erg druk. We raden aan om deze stad aan het begin of het eind van de zomer te boeken voor een ontspannende vakantie met het gezin.

5. Gran Canaria, Spanje: voor de avonturier

Gran Canaria is een van de idyllische Canarische Eilanden van Spanje en biedt tal van avontuurlijke reisactiviteiten: van wandelen en rotsklimmen tot (wind)surfen. Het ruige landschap en de diverse landschappen van het eiland maken het een geweldige plaats voor adrenalinejunkies en natuurliefhebbers. Het Roque Nublo pad is een must voor wandelaars, je geniet er van een prachtig uitzicht op de iconische vulkanische rotsformaties en de omliggende bergen. Tip: ze zouden er alvast prachtig uitzien als wanddecoratie of als foto-afdrukken in je slaapkamer.

Gran Canaria heeft ook verschillende duiklocaties, met kristalhelder water en onderwaterleven. Het zeereservaat van El Cabrón is een populaire duikplek waar je kan zwemmen met kleurrijke vissen, roggen en zelfs dolfijnen. Breng tussen al het avontuur zeker wat tijd door in het centrum van Las Palmas, vol heerlijke tapasrestaurants en leuke bars om uit te waaien.

6. Kotor, Montenegro: voor budgetreizigers

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke zomervakantie in Europa, dan is Kotor de bestemming die je zoekt. Deze badplaats heeft het allemaal: geschiedenis, cultuur, budgetvriendelijke accommodaties, heerlijk eten en adembenemende bezienswaardigheden. Verken de vele charmante kerken en musea of maak een boottocht naar de nabijgelegen stranden en eilanden om meer te leren over de plaatselijke geschiedenis. Probeer zeker de lokale cevapi, gegrild vlees geserveerd met brood en ajvar, een pittige rode peperpasta.

Voor een perfecte zomerdag in Kotor dwaal je door de smalle straatjes van de pittoreske oude stad voordat je naar het strand van de baai van Kotor gaat om van de zon te genieten. Vergeet niet om prachtige foto’s te maken van je tijd in Kotor, want het landschap is de perfecte achtergrond voor het maken van prachtige foto-afdrukken voor een fotoboek.

Wereldwijde reisbestemmingen voor de zomer van 2024

Wil je liever de ongerepte paden verkennen? Hier zijn enkele van de beste verre reisbestemmingen om deze zomer te ontdekken.

7. Bali, Indonesië: voor de tortelduifjes

Een dromerige bestemming dan Bali vind je niet. Deze populaire huwelijksreisbestemming staat bekend voor de romantische, ontspannende plaatsen met witte stranden, weelderige landschappen en luxe resorts.

Er is zoveel om te ontdekken. Verken de vele tempels en culturele bezienswaardigheden van het eiland in Ubud, het spirituele hart van Bali, of ga naar een van de hippe strandbarren als je wilt ontspannen of feesten. Wij zijn alvast fan van het ultramoderne Savaya in Uluwatu in het zuiden van het eiland.

Tussen de tempels en de stranden zijn er op Bali genoeg restaurants en spa’s van wereldklasse te vinden voor een romantische vakantie. Vergeet niet om het lokale gerecht nasi goreng te proberen, een lekker gebakken rijstgerecht met groenten en kruiden.

8. Tulum, Mexico: de zon, zee, strandvakantie

Tulum is een prachtige strandbestemming met witte stranden en kristalhelder water. Langs het bekendste stuk strand van Tulum vind je eindeloos veel restaurants, cafés en strandbars waar je helemaal tot rust komt.

Mexico draait echter niet alleen om strandbars en luxe resorts. De oude Mayaruïnes aan het strand zijn een must om te bezoeken, met hun historische grijze tempels en piramides die afsteken tegen het glinsterende blauwe water. Het gebied zit ook vol met cenotes, natuurlijke zwemgaten in grotten gevormd door ondergrondse rivieren.

Zorg ervoor dat je minstens één cenote bezoekt tijdens je reis naar Tulum, zoals de populaire Dos Ojos. Deze cenote is vooral bekend om zijn opvallende turquoise water. Je kan er snorkelen of duiken, en de vele gangen van het grottenstelsel verkennen. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd.

9. Banff, Canada: voor de natuurliefhebber

Banff, gelegen in het hart van de Canadese Rockies, is een van ‘s werelds beste natuurreizen, met postkaartwaardige berglandschappen en helderblauwe meren. Je hebt er zelfs de kans om wilde dieren te spotten.

Een bezoek aan Banff National Park is een must voor natuurliefhebbers. Het eerste nationale park van Canada en een UNESCO werelderfgoedlocatie bevat meer dan 6.500 m² en biedt enorm veel mogelijkheden om te wandelen en mountainbiken. Verken de vele wandelroutes in het park, die variëren van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende meerdaagse tochten en geniet van het adembenemende landschap van de Canadese Rockies. Onze favoriete plaats? Lake Louise, een door gletsjers gevoed meer in het hart van het park met een prachtig uitzicht. Het meer heeft helder turquoise water en wordt omgeven door besneeuwde bergen, waardoor het een perfecte plaats is om te gaan wandelen, kajakken of aan reisfotografie te doen.

Welke zomerbestemming je ook kiest voor de zomer van 2024, je zal zeker een onvergetelijke reis tegemoet gaan vol avontuur, ontspanning en nieuwe ervaringen. Begin dus vandaag nog met het plannen van je vakantie en maak je klaar om nieuwe parels te ontdekken.

Eenmaal thuis kan je je avonturen voor altijd vastleggen in een prachtig fotoboek. Heb je hier hulp bij nodig? Geen nood. Met ons advies maak je het perfecte fotoboek.

Reacties