Onze favoriete ideeën voor afstudeercadeaus

Door Albelli op 3 april 2024

Graduation marks a significant milestone in anyone’s life journey, and what better way to honour this achievement than with a heartfelt gift? Discover our top thoughtful graduation gift ideas that they’ll love.

Een afstudeercadeau is een prachtige manier om deze belangrijke mijlpaal te vieren. Afstuderen is meer dan enkel de ceremonie; het is de uitkomst van jaren hard werk en persoonlijke groei. Het is een moment om terug te blikken op alle prestaties en verder te kijken naar nieuwe hoofdstukken. Of ze nu de middelbare school, hogeschool of universiteit afronden of een grote stap zetten richting het bereiken van hun levensdoel… Duik in onze lijst met leuke afstudeercadeaus en laat je inspireren voor een origineel cadeau.

Wat is het perfecte afstudeercadeau?

Bij het kiezen van het perfecte afstudeercadeau draait het om het vieren van een belangrijke mijlpaal en je dierbaren te laten zien hoe trots je op hen bent. Denk terug aan je eigen afstuderen – het gevoel van voldoening en weten dat je vrienden en familie achter je stonden. Dat is het gevoel dat je teweeg wil brengen met een afstudeercadeau. Als het nu voor je kind, kleinkind, nichtje, neefje of beste vriend is. Elk geschenk hoort zo uniek te zijn als de reis die ze al hebben afgelegd.

1. Een fotoboek vol herinneringen

Vier de hoofdstukken van hun avontuur met een fotoboek gevuld met herinneringen en mijlpalen. Van de eerste schooldag tot de toekomst die om de hoek ligt. Vertel een verhaal van prestaties, vriendschappen en ervaringen die tot dit moment hebben geleid.

Ons advies voor een fotoboek voor een pas afgestudeerde: Voeg die extra persoonlijke toets toe door bijschriften of korte verhalen in het boek te verwerken die de foto’s helemaal tot leven brengen.

2. Gediplomeerde wanddecoratie

Fleur hun slaapkamer of toekomstige woonruimte op door een prachtig stuk wanddecoratie. Of het nu een tijdlijn is van favoriete momenten met vrienden of een opvallend kunstwerk met hun afstudeerfoto of diploma in verwerkt… Decoratie aan de muur is de perfecte manier om elke dag even stil te staan bij de prestatie.

Ons advies voor wanddecoratie: Waarom maak je niet meerdere stukken? Eén voor de pas afgestudeerde, misschien iets lichts en makkelijk te vervoeren zoals een canvas. Een ander stuk voor jou om thuis op te hangen.

3. Gepersonaliseerde fotokalender

Help ze om een goede planning te behouden met behulp van een gepersonaliseerde fotokalender. Elke maand kan een mozaïek zijn van memorabele momenten en opbeurende quotes, waardoor een praktisch item ook een dagelijkse bron van inspiratie en vreugde wordt.

Onze beste tip voor afstudeerkalenders: Vul de kalender vooraf met belangrijke data gedurende het jaar. Van verjaardagen tot evenementen of zelfs schoolperiodes. Zo hebben ze altijd een band met thuis, waar de reis ook heen gaat.

4. Gepersonaliseerde mok

Wat de volgende stap ook is, wees er iedere ochtend bij door een gepersonaliseerde mok cadeau te doen. Deze kan je versieren met hun naam, afstudeerfoto of een inspirerende boodschap. Of ze nu genieten van een kopje koffie of thee, een gepersonaliseerde mok is een dagelijkse herinnering aan hun prestaties.

Onze tip voor de beste afstudeermok: Maak een paar bijpassende mokken, één voor hen en één voor jou! Het is een leuke manier om verbonden te blijven, ongeacht de afstand.

5. Foto-afdrukken van hun schooltijd

Leg hun schooltijd vast met een verzameling van foto-afdrukken. Van de mooiste herinneringen tot de grootste prestaties door de jaren heen. Van schoolreisjes tot sportdagen. Verras ze met een selectie afdrukken die ze overal mee naartoe kunnen nemen.

Onze tip voor afstudeerfoto’s: Wil je een leuke verrassing voor je pas afgestudeerde? Versier hun kamer met foto-afdrukken die je aan een touwtje vastknoopt. Combineer dit met wat goed geplaatste slingerlampjes voor een extra speciaal tintje.

6. Een aangepaste afstudeerkaart

Klein gebaar, groot effect. Kies voor ingetogen elegantie met een afstudeerkaart die je persoonlijke boodschap draagt of laat je creativiteit de vrije loop met een fotogalerij die hun afstudeerverhaal vertelt. Welk ontwerp je ook kiest, een afstudeerkaart is een bijzondere manier om hun grote dag te vieren.

Ons advies voor een afstudeerkaart: Wanneer de hoedjes in de lucht zijn geworpen en de toga’s zijn ingeleverd, kan je een reeks fotokaarten maken met de beste afstudeershots. Stuur deze dan naar vrienden en familie om hen ook mee te laten genieten.

Of het nu gaat om een fotoboek, gepersonaliseerde wanddecoratie of een praktische fotokalender… Een afstudeercadeau is een oprechte uiting van je trots en steun. Klaar om deze mijlpaal te vieren? Begin met het uitwerken van het perfecte cadeau en maak deel uit van hun succesverhaal.