Persoonlijke wanddecoratie is een prachtige manier om je huis tot leven te laten komen met eigen herinneringen. Maar welke foto’s zijn nu eigenlijk geschikt voor wanddecoratie? Afbeeldingen gevuld met vrienden en familie, nieuwe plaatsen, prachtige landschappen en veel zonneschijn: je zomerreisfoto’s vormen de perfecte beelden voor je eigen stijlvolle zomerse wanddecoratie.

Van grote foto’s van de eerste vakantie met de kinderen voor aan de muur in de woonkamer, tot coole aluminium wanddecoratie met heerlijke gerechten van je vakantie aan de Middellandse Zee voor in de keuken: duik in je favoriete vakantiefoto’s en leef je uit.

1. Vakantiefoto’s van de familie

Van onze partners tot onze kinderen, van onze huisdieren tot onze beste vriend(inn)en, wanddecoraties met foto’s van wie we het meeste houden zijn altijd een goede keuze. Wanneer je foto’s kiest voor je zomerse wanddecoratie, zoek dan naar foto’s die het moment vastleggen. De kleintjes die zandkastelen bouwen op het strand? Of een leuke groepsfoto waarop je proost op een fantastische zomervakantie? Kies een foto waar je blij van wordt en die laat zien waarom dat moment zo bijzonder is. Voor dat extra warme gevoel kies je voor een afdruk op canvas, en voeg je een speciaal accent toe met een zwevende houten lijst.

Als je deze zomer van plan bent om te genieten van alle moois in je eigen omgeving, zijn er nog genoeg mogelijkheden voor fantastische zomerfoto’s. Bekijk onze blog over zeven ideeën voor leuke gezinsactiviteiten deze zomer en hou je camera klaar!

2. Zomerfestivals

Geweldige muziek met geweldige mensen: er gaat niets boven het festivalseizoen. Met levendige kleuren, leuke achtergronden en veel blije, lachende gezichten zijn festivalfoto’s perfect als wanddecoratie bij je thuis. Van het vastleggen van je favoriete band tijdens een intiem optreden tot momentopnames van dansen in de modder met regenlaarzen! Kies een paar van je beste festivalfoto’s en maak er een coole wanddecoratieserie van. Breng wat vrolijkheid in je hal, kantoor of badkamer met prachtige festivalprints en vier de zomer het hele jaar door.

3. Architectuur

Een van de leukste dingen van een zomerreis is dat je nieuwe bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen kunt opsnuiven. Als je helemaal weg bent van indrukwekkende architectuur, kijk dan niet verder dan je fotobibliotheek voor je volgende wanddecoratie. De glinsterende skyline van Manhattan of de afbrokkelende muren van het Romeinse Colosseum; de glimmende schoonheid van de Taj Mahal of de schuine grachtenpanden van Amsterdam: architectuur zorgt voor echt indrukwekkende wanddecoratie.

4. Eten en drinken

Heb je ooit een maaltijd gehad die zo schitterend was dat je er gewoon een foto van moest maken? Wij ook! Van close-ups van de levendige specerijen op een lokale markt met etenswaren tot de perfecte espresso in een pittoresk café, het afdrukken van je favoriete gastronomische momenten op vakantie is een prachtige manier om je een culinair hoogtepunt te herinneren. Vergeet niet om een aantal verschillende foto’s te maken wanneer de inspiratie toeslaat, zodat je een goede selectie hebt om uit te kiezen zodra je weer thuis bent.

Een van onze favoriete manieren om foto’s van etenswaren als wanddecoratie te gebruiken, is een aluminium serie voor je keuken. Die zijn makkelijk schoon te maken én uv- en weerbestendig. Je kunt zelfs je beste culinaire foto’s afdrukken voor je barbecueruimte buiten.

5. Natuur

Glooiende velden, indrukwekkende bergketens, idyllische zandstranden – buiten zijn en genieten van het beste van de natuur, dat is waar het in de zomermaanden allemaal om draait. Natuurfoto’s zijn ideale wanddecoraties met hun levendige kleuren, betoverende patronen en adembenemende vergezichten. Ze zijn bijzonder geschikt voor grote fotoafdrukken die een statement maken en een kamer vormgeven. Onze beste tip als je zoek bent naar extra diepte en versterkte kleuren: ga voor plexiglas.

6. Zonsopgang en zonsondergang

Waar ter wereld je ook bent, zonsopgang en zonsondergang zijn twee van de beste fotomomenten van de dag. Met zacht licht en goudkleurige tinten die de hele hemel transformeren, is het niet moeilijk te begrijpen waarom deze beelden fantastisch zijn als wanddecoratie. Maar om de perfecte zonsopgang of zonsondergang te fotograferen, moet je wel wat extra moeite doen. Gelukkig hebben we in de albelli blog al uitgelegd hoe je op vakantie de perfecte zonsondergang kunt fotograferen. Experimenteer met het vastleggen van het moment op verschillende tijdstippen om een bredere selectie van kleuropties te krijgen voor je uiteindelijke afdruk.

Net als landschapsfoto’s van de natuur zijn foto’s van zonsondergangen en zonsopgangen bijzonder geschikt voor plexiglas. Dit zorgt voor een rijke diepte en prachtige kleurverbetering.

7. Spontane momenten

Het is belangrijk om te onthouden dat je altijd plezier moet hebben in je zomerfotografie. Niet alle momenten hoeven gepland te worden, zelfs niet als je al een spectaculair wanddecoratieproject in gedachten hebt. Wacht op de spontane momenten tijdens je vakantie en wees geduldig: spontane opnames leveren vaak de beste foto’s op. De herinnering aan die spontane momenten zal een glimlach op je gezicht toveren wanneer je door je fotoverzameling bladert. Als wanddecoratie geeft het je muren een extra dosis opwinding, warmte en authenticiteit.

Dus waar wacht je nog op? Verzamel je favoriete zomerherinneringen tot dusver, lees de ultieme tips voor wanddecoratiematerialen van albelli en ga aan de slag! Ben je nog foto’s aan het plannen voor je volgende grote reis? Bekijk ons artikel met tips voor reisfotografie om je fotovaardigheden te verbeteren voor je vertrekt.

Creëer nu

Reacties