goede-voornemens-nieuw-jaar

We weten niet hoe het met jou zit, maar na een snelle vragenronde doorheen het albelli kantoor, kwamen we al snel een aantal misgelopen nieuwjaarsvoornemens tegen. Van gitaar leren spelen tot elke dag de krant lezen. Er zijn heel wat voornemens die we maar moeilijk vol kunnen houden.

Met het nieuwe jaar voor de deur hebben we een lijst met voornemens samengesteld die we in 2019 graag vol zouden willen houden, zoals meer naar buiten komen en nieuwe creatieve projecten opstarten. Er staan ook een aantal mooie fotogenieke ideeën in de lijst, zodat je een fotoboek kunt maken van alle nieuwe herinneringen die je doorheen het nieuwe jaar maakt.

1. Ga op ontdekking

goede-voornemens-nieuw-jaar-ontdekken

Goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn voornemens waar je zin in hebt om mee aan de slag te gaan. En geef toe, wat is er leuker dan nieuwe plekken ontdekken? Het maakt niet uit of het een nieuwe wijk in je eigen stad is, een lokaal park waar je nog nooit geweest bent of een land aan de andere kant van de wereld. Het ontdekken van nieuwe plekken kan de beste herinneringen creëren.

2. Doe je best om iemand aan het lachen te brengen

goede-voornemens-nieuw-jaar-lachen

Kleine gebaren kunnen heel wat teweeg brengen. Het is niet zo moeilijk om iemand gelukkig te maken, help je buur bij het dragen van zijn of haar boodschappen of ga wat leuks doen met een vriend of vriendin die het moeilijk heeft. Probeer deze kleine dingen die mensen zo blij maken het hele jaar lang vol te houden en kijk aan het einde van de rit wat voor verschil je gemaakt hebt.

3. Stap uit je comfortzone

goede-voornemens-nieuw-jaar-angsten-overwinnen

Je hoeft niet gaan skydiven of een andere extreme sport te gaan doen om uit je comfortzone te stappen. Dit jaar kan je bijvoorbeeld beginnen met een hobby die je altijd al wilde doen, maar waar je toch wat zenuwachtig voor was. Of je kan op je werk zelf voorstellen om presentaties te geven of voor grote groepen te spreken.

4. Toon je familie en vrienden hoe belangrijk ze voor je zijn

goede-voornemens-nieuw-jaar-dankbaarheid

De beste voornemens zijn vaak gewoon kleine veranderingen die je toepast. Eén van de makkelijkste dingen om te doen is wat meer appreciatie voor vrienden en familie tonen. Door je dankbaarheid te tonen voor alles wat ze voor je doen, geef je hen zeker en vast een kleine boost. Je kan ze het hele jaar lang blijven verrassen met kleine cadeautjes of je kan hen verwennen met een leuk dagje weg.

5. Wees wat creatiever

goede-voornemens-nieuw-jaar-creativiteit

Door creatief te zijn, gaan we vaak aan de slag met nieuwe ideeën. Dit is trouwens vaak ook de perfecte manier om jezelf te ontwikkelen. Je kan wat meer knutselen met de kinderen of je kan in je vrije tijd gaan schilderen of schrijven. En waarom maak je geen nieuw fotoboek om je ontwerpvaardigheden nog beter te ontwikkelen?

We hebben hier vele creatieve ideeën voor je.

6. Word één met de natuur

goede-voornemens-nieuw-jaar-genieten-van-natuur

Buiten wat frisse lucht gaan opsnuiven is één van de leukste dingen die er bestaan. Je kan bijvoorbeeld een uitdaging voor jezelf aangaan zoals 10.000 stappen per dag zetten. Hierdoor zal je uiteraard veel vaker naar buiten gaan. Als je op zoek bent naar een nieuwe hobby in open lucht, is het misschien een leuk idee om je eigen fruit en groenten te planten. De dag beginnen met een korte wandeling naar de groentetuin zal je zeker helpen om de rest van de dag wat meer energie te hebben.

7. Ga af en toe eens offline

goede-voornemens-nieuw-jaar-offline-leven

We zijn allemaal waarschijnlijk wat te vaak met onze smartphone bezig. Waarom probeer je niet om je computer enkele uurtjes uit te zetten en je smartphone even weg te leggen zodat je van wat offline tijd kan genieten? Op die manier heb je wat meer tijd om weg te duiken in een goed boek of om wat meer aandacht te besteden aan alles wat rondom je gebeurt.

8. Maak kennis met nieuwe smaken

goede-voornemens-nieuw-jaar-voeding

Van je eten tot muziek en boeken, je kan 2019 gebruiken om nieuwe dingen te ontdekken. Als je altijd al een moeilijke eter was, kan je eens proberen om wat nieuws te eten. Ben je gek op een specifieke muziekstijl? Dan kan je hier verandering in brengen door naar enkele nieuwe bands te luisteren. En als je altijd hetzelfde soort boeken leest, is het misschien tijd om hier verandering in te brengen.

9. Ga wat cultuur opsnuiven

new-years-resolutions-senses

Van het bezoeken van een kunstgalerij tot concerten bijwonen, door verschillende uitstapjes te maken kan je heel wat cultuur opsnuiven. Je kan bijvoorbeeld als doel stellen om elke maand een nieuwe culturele ervaring te beleven, dit kan ook wat eenvoudigs zijn zoals een avondje in de cinema. En als je kinderen hebt kan je ze bijvoorbeeld meenemen naar een museum of naar een andere stad.

10. Besteed meer tijd aan dingen die echt belangrijk zijn

goede-voornemens-nieuw-jaar-belangrijke-dingen

Het is best lastig om een goede balans te vinden dus werk en vrije tijd. Als je op je werk vaak last hebt van stress en je veel meer overuren klopt dan je eigenlijk zou willen, dan kan je er een voornemen van maken om wat meer tijd met vrienden en familie door te brengen. Je zou bijvoorbeeld wat meer uitjes samen of wat gezellige avonden op de bank kunnen plannen.

11. Doe wat voor een ander

goede-voornemens-nieuw-jaar-iets-terug-doen

Als er een goed doel is dat je nauw aan het hart ligt, kan je proberen om er in 2019 geld voor in te zamelen of je kan er voor kiezen om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Je zou bijvoorbeeld als vrijwilliger in een daklozencentrum of in een bejaardetehuis kunnen helpen. Of je kan sponsors zoeken om lokale dieren te redden.

12. Maak meer foto’s

goede-voornemens-nieuw-jaar-foto's

Je moet natuurlijk wel al deze nieuwe ervaringen documenteren, dus is het misschien leuk om je wat in fotografie te verdiepen. Je kan al je favoriete momenten in 2019 vastleggen en aan het eind van het jaar een fotoboek maken met al je herinneringen erin. We hebben heel wat nuttige tips voor je om aan de slag te gaan. Onze tips zijn eenvoudig te volgen waardoor je al snel als een echte professional te werk zal kunnen gaan.

Dus, wat is jouw voornemen voor 2019? Het maakt niet uit of je je gaat inzetten voor een goed doel, of je meer gaat reizen of nog wat anders gaan proberen, wij hopen alleen maar dat je een fantastisch jaar tegemoet gaat en dat je heel wat leuke herinneringen kan maken.

We hopen dat deze ideetjes je kunnen helpen bij je nieuwe voornemens. Wij willen graag weten welke nieuwe momenten je dit jaar gaat creëren, dus vergeet ze zeker niet te delen met de hashtag #mijnalbelli op sociale media. En als je enkele voornemens gezien hebt die ook nuttig kunnen zijn voor je vrienden, kan je deze blog delen door op de icoontjes hieronder te klikken.

 

Reacties