goede-voornemens-nieuw-jaar

We weten niet hoe het bij jou zit, maar een rondje bij ons op kantoor leverde een hele lijst met mislukte goede voornemens op.

Van gitaar leren spelen tot elke dag de krant lezen en groenten eten bij elke maaltijd, er zijn zo veel goede voornemens voor het nieuwe jaar waar we ons maar niet aan kunnen houden.

Met dit in ons achterhoofd (en het nieuwe jaar in het vooruitzicht) hebben we onze eigen lijst met goede voornemens gemaakt die gemakkelijk te behalen zijn en jouw 2018 nóg beter maken.

1. Trek eropuit

goede-voornemens-nieuw-jaar-ontdekken

Of het nu een nieuwe wijk in je stad is, een park bij jou in buurt of een land aan de andere kant van de wereld, nieuwe plekken ontdekken zorgt voor nieuwe ervaringen.

2. Bezorg iemand een glimlach

goede-voornemens-nieuw-jaar-lachen

Dit kan een familielid zijn, een vriend of zomaar iemand op straat. Wij hebben het idee dat vriendelijkheid in deze tijd ondergewaardeerd is en dat iemand helpen met winkelen of iemand aan het lachen maken niet alleen de ander een goed gevoel geeft, maar ook jezelf.

3. Overwin één van je angsten

goede-voornemens-nieuw-jaar-angsten-overwinnen

Je hoeft echt niet uit een vliegtuig te springen om te bewijzen dat je dapper bent… probeer eens iets kleins, zoals een compliment geven aan iemand die je niet kent, of opkomen voor een collega.

4. Laat zien dat je dankbaar bent

goede-voornemens-nieuw-jaar-dankbaarheid

Wanneer was de laatste keer dat je iemand bedankte en het ook echt meende? Bedank je vrienden, je familie of zomaar iemand die iets voor je gedaan heeft. Het is bewezen dat dankbaarheid je optimistischer maakt, dus dat kan alleen maar goed voor je zijn.

5. Wees creatiever

goede-voornemens-nieuw-jaar-creativiteit

Creativiteit zorgt ervoor dat je nieuwe ideeën en een nieuwe manieren van denken kunt uitproberen. Het helpt om jezelf te uiten en persoonlijke dingen te creëren. Van het maken van een fotoboek tot het schrijven van een gedicht… volg je creatieve geest.

Heb je inspiratie nodig? We hebben hier vele creatieve ideeën voor je.

6. Geniet van de natuur

goede-voornemens-nieuw-jaar-genieten-van-natuur

Buiten zijn en frisse lucht inademen is goed voor de geest. We raden je aan om een persoonlijke uitdaging aan te gaan, zoals 10.000 stappen per dag zetten, waarbij je tegelijkertijd van de wijde natuur kunt genieten.

7. Leef af en toe eens offline

goede-voornemens-nieuw-jaar-offline-leven

Zet je computer uit, leg je smartphone aan de kant en geniet van offline momenten. Misschien lukt het je om een weekend offline te leven, of misschien alleen een paar uurtjes… maar probeer het gewoon eens.

8. Voed jezelf

goede-voornemens-nieuw-jaar-voeding

Met ‘voeden’ bedoelen we alles dat je tot je neemt. Van hetgeen dat je eet, de drankjes die je drinkt tot de woorden die je leest. Het maakt een verschil voor je algehele welzijn. Voed jezelf met groene groenten en lees boeken die je inspiratie geven.

9. Zorg voor een feest voor je zintuigen

new-years-resolutions-senses

Van een bezoek aan een kunstgalerij tot het bijwonen van een theatervoorstelling, culturele uitstapjes en het voeden van je zintuigen zorgen voor een rijker leven. Ga voor één culturele ervaring per week. Dit kan een avondje naar de bioscoop zijn, of een bezoek aan een historisch museum.

10. Besteed tijd aan belangrijke dingen

goede-voornemens-nieuw-jaar-belangrijke-dingen

Maak van 2018 het jaar waarin je stopt met piekeren over kleine dingen en je enkel concentreert op de belangrijke dingen in het leven. Je hebt niet meer tijd nodig… Je hoeft je tijd alleen maar te besteden aan hetgeen dat belangrijk voor je is. Vrienden, familie en alle dingen die we hierboven hebben genoemd zullen je veel meer voldoening geven dan urenlang werken.

11. Doe iets terug

goede-voornemens-nieuw-jaar-iets-terug-doen

Zoek een goed doel waar je echt om geeft en besteed er wat tijd of geld aan. Je kunt vrijwilligerswerk doen in een opvangcentrum voor daklozen bij jou in de buurt, een handje meehelpen in een verzorgingstehuis of geld geven aan een goed doel dat belangrijk voor je is.

12. Neem meer foto’s

goede-voornemens-nieuw-jaar-foto's

Je wilt al deze nieuwe ervaringen die je voor jezelf creëert natuurlijk vastleggen, ga daarom ook de uitdaging aan om meer foto’s te nemen. Terugkijken op mooie momenten is een positieve manier om je nieuwe jaar bij te houden en om te zien wat je hebt bereikt.

Neem even een momentje om na te denken… Wat heb je in 2017 bereikt en hoe kun je 2018 nóg beter maken? Word fitter, geef aan een goed doel, eet gezonder, ontdek een nieuwe hobby… Wat je ook doet, zorg ervoor dat je het doet om jezelf (of iemand anders) een goed gevoel te geven.

We hopen dat deze ideeën je inspiratie geven voor positieve veranderingen. Deel foto’s van je nieuwe momenten door #mijnalbelli te gebruiken of deel deze blog op social media met je vrienden en familie om ze aan te moedigen om van 2018 het beste jaar ooit te maken.

 

Reacties