Wat je smaak ook is op het gebied van interieurdesign, je zult zeker iets vinden dat je leuk vindt op Instagram. Maar waar moet je beginnen, met zoveel accounts en influencers om uit te kiezen? Geen zorgen, wij hebben onze 14 favoriete Instagramprofielen uitgekozen om je feed te vullen met heel veel inspiratie en ideeën.

These Four Walls

Het Instagramaccount van Abi Dare is een droom voor fans van witte ruimtes en minimalisme. Haar huis in Bristol is een Scandinavisch paradijs vol strakke lijnen, monochrome details en pure elegantie. Ze legt de focus op details; de vaak vergeten extra’s die van een huis een thuis maken.

Just a Little Build

Sarah-Jane van Just a Little Build is een moeder van drie met een aantrekkelijk leven in Cornwall in het Verenigd Koninkrijk. Haar Instagramaccount legt de 8 maanden durende bouw van haar nieuwe gezinswoning vast en biedt tal van ideeën voor kinderkamers en speelruimtes. Bekijk ook haar Instagram Stories, waar ze handige tips post zoals Ikea-hacks en entertainmentideeën.

Abigail Ahern

Abigail Ahern heeft een talent voor maximalisme en één blik op haar account zorgt ervoor dat je je huis wilt vullen met planten, kleden, kussens en alles wat extra structuur toevoegt. Haar nuchtere advies is gemakkelijk op te volgen en mis ook zeker haar schattige honden die wel eens voorbij komen op het account niet.

Contemporary Life

Melia van Contemporary Life is een Zweedse die in Londen woont en ze slaagt er in modern minimalisme te creëren zoals alleen een echte Scandinavië-expert dat kan. Haar huis heeft een sfeer die makkelijk toegankelijk is; wij zijn vooral gek op hoe ze gebruik maakt van natuurlijke lichtinval. Ze post ook veel foto’s van reizen en restaurant interieurs.

House Curious

Van sommige Instagramaccounts kun je een beetje gek worden wanneer je alle toeters en bellen probeert na te maken, maar dat is niet het geval met House Curious. Sommer Pyne maakt het makkelijk om haar ideeën op te volgen dankzij haar eigen lifestyle winkel. We houden van haar donkere muren en goed uitgezochte details die haar huis warm en uitnodigend maken.

Carasuthers

Het huis van Cara Sutherland is zo beeldschoon, dat je zou denken dat het rechtstreeks uit een catalogus is gehaald. Met twee jonge zonen en een paar zachte viervoeters, laat ze zien dat het nog steeds mogelijk is om het meeste uit je woning te halen, ondanks een drukke agenda.

The Frugality

The Frugality: wat begon als een modeblog door tijdschriftredactrice Alex Stedman, is uitgegroeid tot een lifestyle-blog met een focus op betaalbaarheid. Het huis van Alex in Noord-Londen zit vol met Instagram-hoekjes en -gaatjes, maar het is het herkenbare waar we het meest van houden. Ze is niet bang om foto’s van haar huis te posten die er iets minder perfect uitzien en ze organiseert regelmatig Q&A’s met haar volgers.

Lobster and Swan

Als je ervan houdt om buiten binnen te halen, dan zul je het account Lobster and Swan van Jeska Hearne geweldig vinden. Alles speelt zich af tegen een achtergrond van bloemen en ze heeft haar huis gevuld met allerlei soorten planten. Ze heeft ook een talent voor het fotograferen van de buitenkant van pittoreske huisjes, die je al snel naar het plattelandsleven zullen laten smachten.

A London Interiors

Als je van elegante interieurs en design uit de jaren ’50 houdt, dan is A.London het account voor jou. Scroll door deze pagina voor luxe details en hoogwaardige meubels zoals marmeren tafelbladen en fluwelen stoelen. Het Londense account gaat naar huizen in de hoofdstad en pikt de fijnere details er voor ons uit om van te genieten.

All That’s Pretty

Wie zegt dat roze uit de mode is? All That’s Pretty van Laura-Ann heeft als missie alle girly dingen weer cool te maken. Haar prachtige Noord-Ierse huis zit vol met vrouwelijke prulletjes en girly details – des te indrukwekkender gezien ze er met drie jongens woont!

The Ordinary Lovely

The Ordinary Lovely gaat over het alledaagse mooi maken, en dit wordt gedaan met een stijlniveau waarvan we zeker weten dat je het graag wilt namaken. Van kinderkamers tot studeerkamers en woonruimtes, account-eigenaresse Rachel zorgt ervoor dat alles er nonchalant en mooi tegelijk uitziet – met name de foto’s van haar tafel die vol staat met lekkere hapjes waardoor we kijken of het al lunchtijd is.

Han House

Na haar verhuizing naar Kopenhagen nam Hannah Thinnesen Trickett de iconische Scandinavische stijl aan. Alles is grijs, wit en neutraal met zachte verlichting en nog zachter uitziend beddengoed. Haar feed maakt het gemakkelijk te begrijpen waarom minimalisme zo compleet tijdloos is.

Seasons in Colour

Een snelle blik op het account Seasons in Color en je wilt kleurrijk, bedrukt behang in elke kamer van je huis. In schril contrast met de neutrale tinten van Scandinavisch design, is Seasons in Color een explosie van kleur in je feed en zal het je zeker inspireren om kleur in je eigen huis te brengen.

Sarah Cocolapine

Sarah Van Peteghem is interieurontwerpster van beroep, dus het is geen wonder dat haar Instagram account er zo goed uitziet. Haar huis is eenvoudig en stijlvol en we zijn vooral jaloers op haar thuiskantoor. Elke dag in die kalmerende ruimte zitten, zou van werken een puur genietmoment maken.

Dat waren ze dan, onze 14 favoriete Instagram interieurdesign profielen. Natuurlijk is deze lijst verre van compleet, er zijn nog veel meer accounts die het waard zijn om te volgen. Welke is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties hieronder en deel het met je vrienden die ook gek zijn op interieurdesign.

Breng snel nieuw leven in je huis door een fotoproduct te maken die past bij jouw interieurstijl.

Reacties