Vijf soorten wanddecoratie met zomerse foto's tegen een blauwe muur.

Wanddecoratie kan de hele ruimte veranderen – je kan de zon in huis halen met een grote foto van je vakantie of je kan de kamer leuk aankleden met verschillende kleine fotootjes in een unieke indeling. Om zoveel mogelijk uit je zomerse wanddecoratie van albelli te halen, hebben we enkele eenvoudige tips voor je verzameld, van de materialen die het best bij je fotostijl passen tot het perfecte formaat voor je foto’s.

Welk materiaal kan jij het best voor je wanddecoratie gebruiken?

Een groot stuk wanddecoratie, met een foto van een meisje dat een ijsje eet, op een bijzettafel, naast een plant.

Er bestaat geschikt materiaal voor elk soort wanddecoratie en elke fotografiestijl, dus of je nu schattige foto’s van de kinderen of adembenemende landschapsfoto’s verkiest, je vindt bij ons ongetwijfeld een finish die bij jou past.

Canvas ziet er warm en gezellig uit en is dan ook perfect voor familiefoto’s. Als je de hele zomer lang alle felle kleuren van het seizoen hebt proberen vast te leggen, dan zijn foto’s op forex perfect om al die intense kleuren met een matte finish weer te geven. Aluminium is ook mat en is perfect voor zwart-wit foto’s, huwelijksfoto’s bijvoorbeeld. Als je nog meer glans aan de zomer wil geven, zit je goed met plexiglas, de favoriet van heel wat fotografen.

Het is belangrijk dat je ook rekening houdt met de texturen en oppervlaktes in je afbeelding omdat dit ook een invloed kan hebben op het materiaal dat je het best uit kan kiezen. Plexiglas is bijvoorbeeld perfect om een reflectie extra in de kijker te zetten zoals een zonsondergang over water, canvas daarentegen doet het goed bij foto’s waarbij je kinderen na een lange dag op het strand liggen uit te rusten.

Hoe kies je het juiste formaat voor je wanddecoratie

Voor je wanddecoratie kan je kiezen uit vierkant, liggend en staand. Hou dus rekening met het type foto dat je gaat printen voordat je aan de slag gaat. Het vierkante formaat is perfect voor kleine foto’s of close-ups die je aandacht naar één specifiek punt trekken.

Het liggend formaat wanddecoratie is dan weer perfect voor adembenemende foto’s die je nam tijdens het reizen en staande wanddecoratie tenslotte zijn ideaal voor foto’s van je favoriete mensen.

Past de stijl van de foto bij de stijl van de kamer?

Een foto van een woonkamer met een donkerblauwe zetel tegen een donkerblauwe muur. Aan de muur hangen drie stukken wanddecoratie met felgekleurde foto's die tijdens de zomervakantie zijn gemaakt.

Om je wanddecoratie er extra professioneel uit te laten zien, moet je alvast na gaan denken of de fotografiestijl bij je interieur zal passen. Wil je kiezen voor intense kleuren die contrasteren met je interieur of ga je liever voor een foto die volledig in je interieur geïntegreerd kan worden of die het aanvult?

Als je graag wil dat je afbeeldingen perfect bij de ruimte passen, dan kan je de tinten vooraf aanpassen met ons bewerkprogramma. Zo kan je je foto bijvoorbeeld zwart-wit maken om ervoor te zorgen dat het bij je monochrome ruimte past of je kan net voor een felle kleur kiezen, filters toevoegen en de kleurverzadiging verhogen om je afbeeldingen een cartooneske of pop-art uitstraling te geven.

De manier waarop je je beeld bijsnijdt kan ook van invloed zijn op je ruimte. Als je bijvoorbeeld tijdens je reizen foto’s hebt gemaakt van de lokale architectuur, kan je de gebouwen bijsnijden om je ruimte er extra hoog uit te laten zien. Als je een foto van een hoge structuur bewerkt, probeer je foto dan zo bij te snijden zodat het in staand formaat in plaats van in een landschapsformaat past.

Ga creatief met indelingen aan de slag

Mozaïek wanddecoratie met 36 afbeeldingen, hangend aan een grijze wand, naast planken met bladgroene planten en glaswerk.

Naast de kleuren en de formaten die je gebruikt, zijn ook indelingen een goede manier om een bepaalde stijl weer te geven. Onze mozaïekroosters zijn perfect voor veel kleine familiefoto’s – je kan tot 81 foto’s in één rooster plaatsen. Daarnaast zijn ze ook ideaal om de mooiste foto’s van je Instagram af te drukken in de stijl van je feed.

Je kan een collage-effect creëren door afbeeldingen met vergelijkbare tinten en texturen te selecteren, bovendien kan je ook de marges aanpassen en een gekleurde achtergrond toevoegen om contrast te creëren of je foto’s aan te vullen.

Ontwerp je wanddecoratie in slechts enkele stappen

Een smartphone tegen een felgele achtergrond, waarbij je op het scherm de albelli app en een kunstwerk kan zien.

Er zijn heel wat verschillende manier om creatief met je zomerse wanddecoratie aan de slag te gaan. En om er zeker van te zijn dat je geen seconde van de zon hoeft te missen, kan je zelfs onderweg al met onze app aan de slag gaan. Je kan kiezen uit verschillende indelingen en je kan een achtergrondkleur selecteren om met je foto’s te pronken. Download het nu gratis voor iOS of Android.

Wij willen natuurlijk graag het eindresultaat zien! Deel je foto’s dus met ons op Facebook en Instagram door ons te taggen in je posts en verhalen en door gebruik te maken van #shareyoursummer.

Wanddecoratie maken

Reacties