Onze retro foto-afdrukken zijn heel snel te maken en vormen een opvallende verschijning in huis of tijdens trouw- en verjaardagsfeestjes.

De retro foto’s zijn al een tijdje razend populair bij fans van interieurontwerp en eventplanners dankzij hun vintage-uitstraling, dus doe mee aan deze trend en maak ze zelf. We hebben 9 unieke ideeën om je te inspireren. Maar wees gewaarschuwd: straks wil je ze allemaal proberen.

Naamkaartjes

Retro foto bruiloft versiering

Een trouwfeest of groot evenement aan het plannen? Maak dan eens gepersonaliseerde naamkaartjes voor alle gasten met retro foto-afdrukken. Kies een leuke foto van elke gast en voeg onderaan een grappig feitje of bijvoeglijk naamwoord toe om hem of haar te beschrijven. Je kunt uit meer dan 50 lettertypen kiezen voor een unieke afwerking.

Inlijsten en ophangen

Retro foto hanger

Creëer retro foto’s van je favoriete momenten en plaats ze in een fotokader. Je kunt kiezen voor een moderne kader of een vintagekader die je tweedehands op de kop hebt getikt. Het geeft een mooi effect als de foto’s in de lijst binnen hetzelfde thema vallen: foto’s van een bepaald evenement of een vakantie of foto’s met een zelfde soort locatie erop, zoals stranden, bergen of steden. Een luchtige manier om je foto’s te presenteren.

Blaas een minder geliefd hoekje nieuw leven in

Retro foto inspiratie

Versier een onopvallende, ongebruikte muur met een collage van retro foto-afdrukken. Dit werkt vooral goed in een thuiskantoor dat wel wat extra aandacht kan gebruiken. Of probeer het op de trap of in de wc.

Doe-het-zelf: vlaggetjes maken

Retro foto vlaggetjes

Vlaggetjes zijn een beetje kitsch, maar altijd leuk en heel makkelijk zelf te maken met retro foto’s om zo een kamer een vintage tintje te geven. Om de vlaggetjes nóg leuker te maken kun je nu gekleurde randen aan je foto-afdrukken toevoegen, exclusief in onze app (lees hier meer over gekleurde randen). Probeer een roze of blauwe rand en hang ze in de kinderkamer.

Voeg een gekleurde rand toe

Retro foto presentatie

Print wat retro foto’s en voeg gekleurde randen toe (alleen in onze app) om een moderne look te krijgen. Het ziet er perfect uit als je het ophangt aan de muur in een opvallende vorm. Probeer bijvoorbeeld een ster of een cirkel. Als je het niet leuk meer vindt, schik je de foto’s gemakkelijk in andere vormen.  Wil je nog iets originelers, orden de foto’s dan van licht naar donker, schik ze in een regenboogvorm, of print foto’s van een recente trip en hang ze op in de vorm van de vlag van het land dat je hebt bezocht.

Retro foto banner mobiele app

Maak je eigen cadeaulabels

Retro foto cadeau label

Creëer een retro foto van de personen aan wie je het cadeau geeft en maak die vast aan het cadeau.  Je kunt ook een klein tekstje op de onderkant zetten om te zeggen voor wie het is. Die extra aandacht wordt vast gewaardeerd door degene die het cadeau krijgt en het ziet er nog leuk uit ook.

Breng je stamboom in kaart

Retro foto stamboom

Druk een foto af van elk lid van je familie (hiervoor moet je misschien oude foto’s scannen) en voeg de naam en geboortedatum toe aan de onderkant van de retro foto.  Om je compositie nog interessanter te maken, kun je je foto’s in onze mobiele app maken en je stamboom met kleurcodes indelen op geslacht of generatie.  Schik de foto’s daarna op je muur in een stamboomopstelling. Een hele leuke manier om je familie in beeld te brengen, en het ziet er nog mooi uit ook.

Fotografeer het leven

Retro foto zwangerschap baby

Een zwangerschap in kaart brengen met retro foto’s is een geweldige manier om die bijzondere negen maanden te onthouden.  Fotografeer jezelf elke maand en zet ze in chronologische volgorde. Zet een foto van je kindje aan het eind van de tijdlijn.  Je kunt tekst toevoegen aan de foto’s om te onthouden in welke maand ze zijn genomen.

Alleen glas toevoegen

Retro foto ingelijste collage

Plaats een aantal retro foto’s tussen twee glazen platen voor een originele manier om je momenten te presenteren. Je kunt kiezen voor één retro foto-afdruk per glazen plaat of een paar samen tussen de stukken glas zetten.  Je zou het zelfs dubbelzijdig kunnen maken.  Perfect voor op je bureau als je even iets nodig hebt om je op te vrolijken.

Retro-foto-banner-afdrukken

Als al deze ideeën je geïnspireerd hebben om meer foto’s af te drukken, dan heb je misschien nog wat inspiratie nodig. Maak bijvoorbeeld eens een fotocollage met behulp van onze eenvoudige tips, of misschien wel een doe-het-zelf-wandhanger om je favoriete momenten in te presenteren.

Als je de retro foto’s eenmaal hebt gemaakt, maak er dan een foto van en deel ze met ons via de hashtag #mijnalbelli op Instagram of upload ze hier. Je vindt er een hele galerij met inspiratie van klanten net als jij.

Reacties