6 creatieve ideetjes voor de schoolfoto’s van je kind

Door Albelli op 1 september 2023

Gaan je kleintjes weer naar school of gaat je oudste voor het eerst naar de universiteit? Hier vind je zes creatieve manieren om al hun schoolfoto’s in fotoproducten van albelli weer te geven.

schoolfoto

De vakantie is bijna om. Of je nu je oudste voor het eerst naar de unief ziet vertrekken of als je graag de eerste schooldag van je kleine schat in de kijker wilt zetten, hier vind je zes creatieve manieren om elke mijlpaal en schoolfoto in de kijker te zetten met fotoproducten van albelli.

Vul een fotoboek met hun schoolfoto’s

Twee fotoboeken op een rek. Het boek op de achtergrond heeft een foto van San Francisco op de cover en het boek op de voorkant ligt open op een dubbele pagina met foto's van een jong meisje doorheen haal schoolcarrière met onder andere een foto van haar op de universiteit, één in de kleuterklas en een andere op de basisschool.

Als je wat oudere kinderen hebt die het nest verlaten om naar de universiteit te trekken, maak dan een fotoboek van al hun schoolfoto’s die je de voorbije jaren verzameld hebt. Begin met hun eerste dag in de kleuterklas en ga zo verder tot hun laatste dag op de middelbare school. Als je enkele tekeningen of goede rapporten van hen bewaard hebt, zou je die ook kunnen toevoegen. Dit is een perfect cadeau om aan hen mee te geven of om als herinnering thuis te bewaren.

Fotoboeken maken

Maak wanddecoratie van een belangrijke mijlpaal

Een foto van houten wanddecoratie in een lijst met daarop de afstudeerfoto's van een meisje. Het hangt tegen de muur, naast een tafeltje met een vaas erop.

Afstuderen is natuurlijk een belangrijk moment voor je kinderen, het maakt niet uif ze van school, van de universteit of van de kleuterschool afstuderen – dat is trouwens één van de schattigste schooltradities, toch? Om te tonen hoe trots je bent, kan je hun afstudeerfoto op wanddecoratie printen en het thuis aan de muur hangen. Je kan nog een tweede maken en deze cadeau doen aan de grootouders.

Wanddecoratie maken

Maak een ‘terug naar school’ kalender

Een foto van een fotokalender tegen een roze muur met een foto van een jongetje dat op een bord aan het tekenen is.

Wanneer je kinderen weer naar school gaan, zijn er natuurlijk heel wat dingen om te onthouden zoals schooluitstapjes, voetbalwedstrijden, zwemlessen, naschoolse activiteiten en nog veel meer. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, kan je een kalender voor in de keuken maken en deze opvullen met al hun schoolfoto’s en resultaten van het vorige jaar. Je kan hem ook gebruiken om af te tellen naar de volgende schoolvakantie.

Je kan al onze kalenders personaliseren zodat je hem in september kan beginnen en hem zo gelijk met het schooljaar kan laten lopen.

Een kalender maken

Personaliseer een mok met hun schoolfoto

Een vrouw met een mok met daarop een foto van een klein meisje met een zomers jurkje aan, in haar hand.

De eerste schooldag na een lange vakantie is niet gemakkelijk voor mama en papa. Om jezelf wat op te vrolijken en je eerste dag zonder de kinderen door te komen, kan je hun schoolfoto’s van het voorbije jaar op een fotomok laten printen. Je kan deze personaliseren met clipart en je kan zelfs tekst toevoegen, bv. de datum waarop de foto werd genomen. De schattige wangetjes van je dochter of zoon zullen meteen een glimlach op je gezicht toveren tijdens je koffiepauze.

Maak een fotomok

Print de schoolfoto’s tijdens het schooljaar

Een selectie van retro foto-afdrukken met kleine kinderen die in de kleuterklas aan het schilderen zijn.

Als het de eerste keer is dat je kleintje naar school of naar de kleuterklas gaat, dan kan je bijvoorbeeld een reeks foto-afdrukken met daarop alle belangrijke mijlpalen maken. Je kan bijvoorbeeld een foto maken aan het begin van elk semester en foto’s van alles wat ze voor het eerst gaat doen zoals zwemmen en kunstprojecten. Aan het einde van het semester kan je deze foto’s printen en ze in je huis ophangen.

Foto-afdrukken maken

Stuur gepersonaliseerde kaarten en uitnodigingen naar hun klasgenoten

Een verjaardagskaart met een regenboog en een foto van vier kinderen die op het gras liggen.

Het schooljaar is altijd een drukke periode met onder andere heel wat verjaardagsfeestje, vooral bij kleine kinderen die vaak heel de klas willen uitnodigen. Voor hun volgend verjaardagsfeestje kan je bijvoorbeeld gepersonaliseerde uitnodigingen met een foto van hen en hun klasgenootjes maken. Na het feestje kan je dankkaartjes versturen om iedereen te bedanken voor hun cadeautjes.

Maak fotokaarten

Nu heb je vast heel wat ideetjes om de eerste schoolweken net wat leuker te maken. Begin alvast met het maken van fotoboeken voor je kinderen zodat ze ze mee kunnen nemen naar de unief of maak albelli fotoproducten voor jezelf zodat je ze trots aan iedereen kan laten zien.