Een gepersonaliseerd fotoboek maken | albelli

Door Albelli op 18 april 2023

Het maken van een gepersonaliseerd fotoboek moet leuk en plezierig zijn. Daarom hebben we een handige checklist voor je om het ontwerpen van je gepersonaliseerd fotoboek zo eenvoudig mogelijk te maken.

Met een gepersonaliseerd fotoboek verras je iemand altijd met iets unieks. Of je nu de favoriete momenten van je gezin verzamelt voor een speciaal jubileumcadeau of memorabele momenten vastlegt in een speciaal reisfotoboek, dit zijn de cadeaus die familie en vriend(inn)en een leven lang bij zich willen houden. Dus, waar begin je?

Een checklist voor het maken van een fotoboek

Het ontwerpen van een prachtig en gepersonaliseerd fotocadeau moet vooral leuk en eenvoudig zijn. Met onze themaboeken en supergemakkelijk fotoboekprogramma nemen we je alvast heel wat werk uit handen. We hebben eenvoudige tips en een handige checklist samengesteld die je stap voor stap begeleiden. Zo wordt het maken van je gepersonaliseerde fotoalbum een fluitje van een cent.

Bedenk een thema en geef je fotoboek een naam

De eerste stap bij het ontwerpen van je gepersonaliseerde fotoboek is het kiezen van een leuk thema. Ga je een tof reisfotoboek maken dat je met het hele gezin kan delen of ga je voor een chic fotoalbum ter gelegenheid van een speciale verjaardag of jubileum? Het thema dat je hebt gekozen, zet nu eenmaal de toon voor je hele fotoboekproject.

Je ontwerp zal je thema weerspiegelen: denk aan minimalistische tinten en korte teksten voor een smaakvol boek met herinneringen of kies voor fellere kleuren, leuke lettertypes en dynamische visuals voor een gezinsvriendelijke variant.

Bedenk vervolgens een naam. Geef je gepersonaliseerde fotoboek een eenvoudige titel en vertel de lezer wat hij qua inhoud kan verwachten.

Selecteer een themaboek

Je hebt je fotoboekcadeau een naam gegeven en een thema bedacht, maar hoe breng je dat tot leven? Gelukkig moet je daar geen designer voor zijn. Maak je fotoboek helemaal zelf en ontwerp elk detail met ons gebruiksvriendelijke fotoboekprogramma of ga voor een van onze superhandige themaboeken. We hebben meer dan 200 kant-en-klare ontwerpen waarmee je met een paar klikken al een kunstwerk maakt.

Kies een ontwerp dat past bij het thema en de sfeer die je wilt overbrengen, selecteer het formaat waarin je je boek wilt laten drukken en klik op ‘Aan de slag’ om naar ons online fotoboekprogramma te gaan.

Kies je favoriete foto’s

Nu komt het meest leuke gedeelte: je favoriete foto’s selecteren voor je gepersonaliseerde fotocadeau. Open je galerij op je smartphone of de fotomap op je bureaublad en begin met selecteren. Met onze software is dit proces heel eenvoudig.

Als je in onze app werkt, moet je alleen maar tikken om de foto’s te selecteren die je wilt gebruiken en ze vervolgens aan je fotoboekpagina’s toe te voegen. En als je je laptop gebruikt, sleep je de foto’s gewoon naar de pagina en rangschikt ze zoals jij wilt. Als je niet weet hoe je je foto’s op een pagina moet rangschikken, kan je onze Smart Assistant proberen. Hij kiest je beste foto’s, verwijdert onscherpe en dubbele foto’s en plaatst ze vervolgens voor je in lay-outs.

Voeg een persoonlijke touch toe

Zodra je je foto’s in de online ontwerpsoftware hebt geplaatst, is het tijd om er een persoonlijke touch aan te geven. Dat is tenslotte waar het bij een gepersonaliseerd fotocadeau om draait!

In ons gebruiksvriendelijke programma kan je overal in je ontwerp tekst toevoegen. Vertel een verhaal door je fotoboek heen of haal je inspiratie voor bijschriften uit foto’s. Denk aan songteksten die je aan die dag doen denken, een inspirerend citaat of een grappige herinnering die je hebt gedeeld. Je kan ook anderen uitnodigen om samen met jou de bijschriften te schrijven en er een gezamenlijke ervaring van te maken voor nog meer inspiratie.

Naast aangepaste bijschriften kan je ook spelen met extra afbeeldingen om de inhoud zo uniek mogelijk te maken. We hebben een uitgebreide bibliotheek met afbeeldingen, illustraties en clipart waarmee je kan experimenteren. Het doel? Je fotoboek net zo bijzonder maken als de herinneringen die erin staan.

Final check: bestel nu je fotoboek

Je foto’s zijn geplaatst, je teksten zijn geschreven en je hebt je ontwerp tot in de puntjes aangepast. Nu is het tijd voor een laatste controle. Lees je fotoboek pagina voor pagina door in het online voorvertoningsgedeelte, lees de tekst, let op kleine typfouten en controleer of je geen afbeeldingen hebt overgeslagen.

Dat is alles. Je bent klaar om je gepersonaliseerde fotoboek te bestellen.

Raadpleeg deze handige checklist de volgende keer dat je creatief aan de slag wilt met fotocadeaus.

1. Bedenk een thema en geef je fotoboek een naam

2. Kies een themaboek of maak je fotoboek helemaal zelf

3. Kies je favoriete foto’s van je smartphone of computer

4. Voeg een persoonlijke touch toe met tekst en bijschriften

5. Speel met de extra’s in het online fotoboekprogramma

6. Final check en afdrukken

We hopen dat deze checklist voor fotoboeken het je makkelijker maakt om in je volgende fotoalbumproject te duiken en je wat inspiratie geeft om je eigen memorabele fotoboek te maken. Het enige wat je nu nog te doen staat, is aan de slag gaan!

Aan de slag