Leuke tips voor het vertellen van verhalen met albelli

Door Albelli op 4 april 2023

Het vertellen van verhalen is typisch menselijk. We hebben allemaal ons eigen verhaal en het delen van die verhalen met familie en vrienden is gewoon leuk. Een verhaal hoeft zeker niet altijd uit woorden te bestaan, het kan ook verteld worden aan de hand van een fotoboek, een gepersonaliseerde fotokalender of gewoon een stuk wanddecoratie. Het gezegde luidt: een foto zegt vaak meer dan duizend woorden.

Speciaal voor de dag van vertellen en verhalen, dachten we bij albelli dat het leuk zou zijn om je verschillende manieren te tonen waarop je je verhaal tot leven kan brengen.

Bekijk onze verschillende ideetjes hieronder en laat albelli je inspireren om je eigen verhaal te vertellen.

  • Ontwerp fantastische fotoproducten voor de dag van het verhaal
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online te bestellen

Herbeleef je studententijd

Onze studententijd duurt dan wel niet zo lang, maar voor veel mensen is dit toch de leukste periode uit hun leven. Het behalen van je diploma is niet alleen een mijlpaal, het is ook een periode waarin je vrienden voor het leven leert kennen en de mooiste herinneringen maakt. En het is natuurlijk ook met die vrienden dat je enkele van de meest beschamende foto’s van jezelf hebt gemaakt.

Je kan leuke retro of hedendaagse foto-afdrukken maken om je eigen verhaal te vertellen, van het leukste dat je ooit hebt meegemaakt tot een meeting met je beste vrienden, een leuke citytrip samen of een foto van jullie tijdens het afstuderen. Kader ze apart in en hang ze in chronologische volgorde op zodat je een kader met verschillende foto’s krijgt, volledig in de stijl van een leuk storyboard.

Vertel ook de kleine momenten verder

Soms zijn het net ongeplande momenten die voor de mooiste verhalen zorgen. Bijvoorbeeld hoe je je beste vriend(in) leerde kennen, hoe je droomreis plots een andere wending kreeg of hoe een dagje aan het strand de leukste dag ooit werd. Als je merkt dat het vertellen van dat ene kleine moment je heel wat plezier doet, dan weet je ook meteen dat het voor jou een bijzonder verhaal is. Eén foto kan soms het hele verhaal vastleggen, het is dan ook een leuk idee om een kopie van die foto naar iedereen te sturen die erbij was. Dankzij onze selectie foto-afdrukken, gepersonaliseerde kaarten en meer, tover je in een handomdraai een glimlach op het gezicht van iedereen die samen met jou dat ene moment heeft beleefd.

Deel je passie

Iedereen heeft een passie, onze interesses maken deel uit van wie we zijn en hoe anderen ons zien. Het kan een leuk idee zijn om mooie wanddecoratie te ontwerpen waarin je je interesses toont. Je kan trots zijn op je hobby, of je nu een echte sportieveling, een geweldige kok of een fantastische fotograaf bent. Door foto’s te tonen waarin je je passie beleeft, kan je anderen nog wat meer over jezelf vertellen. Bekijk onze selectie wanddecoratie en toon wat je graag doet – van canvas tot posters en verschillende afwerkingen, we zijn ervan overtuigd dat je bij ons zeker wat vindt dat bij je eigen stijl past.

Bewaar elk moment uit het leven van je kind

Er zijn heel wat bijzondere momenten in een kinderleven. Hun eerste keer kruipen, hun eerste woordjes, stappen, een dag op school, dit zijn allemaal belangrijke momenten die je in een foto kan vastleggen om ze later opnieuw te beleven. Deze momenten maken deel uit van hun levensverhaal, een verhaal waar je maar al te graag op terug zal willen kijken. Van fotoboeken tot gepersonaliseerde kalenders, canvas wanddecoratie en foto-afdrukken: bekijk onze verschillende opties voor het printen van foto’s en vertel zo het levensverhaal van je kind.

Vertel het verhaal van jouw meest bijzondere dag

Je huwelijksdag is waarschijnlijk de dag waarop er het meeste foto’s van je worden gemaakt. Het maakt niet uit of de foto’s door een professional, door je familie of met een smartphone werden gemaakt: het is een belangrijke dag en je later blij zijn dat je het hebt laten vastleggen. En wat is er beter om die ene bijzondere dag te herbeleven dan een mooi fotoboek? Vraag je vrienden en familie om je hun foto’s van jullie huwelijk op te sturen en voeg ze samen met de jouwe. Bekijk hier onze verschillende personaliseerbare fotoboeken.

Het hele familieverhaal

Sommigen onder ons hebben al heel wat mijlpalen behaald. Het ontmoeten van je partner, de geboorte van je kind, de eerste familievakantie en zelfs de geboorte van je kleinkinderen, je hebt ongetwijfeld heel wat mooie momenten om op terug te kijken. Het ontwerpen van een gepersonaliseerde fotokalender is perfect om een gepersonaliseerde tijdlijn te maken. Bovendien is het een perfect cadeau voor familie en vrienden. Je kan het familieverhaal vertellen door elke maand een ander hoofdstuk te beschrijven. Bij albelli heb je een ruime keuze aan verschillende kalenderopties die je kan personaliseren. Je kan zelfs verjaardagen als mijlpalen markeren.

Samen zijn, samen blijven

Een fotoboek is de perfecte manier om je relatie met je partner vast te leggen. Van de dag dat jullie elkaar ontmoetten tot vandaag, je kan er al jullie fantastische vakanties, jullie eerste appartement samen en misschien zelfs de geboorte van jullie kinderen in verwerken. Een gepersonaliseerd fotoboek is een romantisch en betekenisvol cadeau voor de liefde van je leven. Een fotoboek heeft trouwens geen einde, alleen maar een “Wordt vervolgd”…

Ontwerp jullie stamboom

Een afgedrukte foto zegt veel meer dan een foto op je smartphone of computer. Als je het jammer vindt dat je niet veel tijd kan doorbrengen met je geliefden, dan zijn foto’s van hen nog belangrijker. Je kan je er echt aan vasthouden. Door een selectie van je favoriete familiefoto’s te printen en in je huis te zetten, kan je het verhaal van je familie elke dag opnieuw beleven. Ze zijn ook perfect om een verhaal aan je kinderen of aan nieuwe vrienden te vertellen.

Blijf terugkijken op je reizen

Als je graag reist, dan vind je het vast geweldig om die leuke vakanties steeds opnieuw te beleven. Dankzij onze selectie fotoproducten, was het ontwerpen van wanddecoratie met je vakantiefoto’s nog nooit zo makkelijk. Je kiest zelf of je wil focussen op één bijzondere reis of liever verschillende vakanties combineert. Met onze wanddecoratie is alles mogelijk. Onze verschillende materialen en afwerkingen zullen je vakantieverhalen echt tot leven brengen en bovendien zorgen ze voor het nodige karakter in je huis.

Het maakt niet uit welke interesses je hebt en in welke levensfase je je bevindt, onthou gewoon één ding: elke dag opnieuw vertel je je eigen verhaal. Het is belangrijk dat je al deze momenten koestert en dat je een creatieve manier vindt om elke mijlpaal in je leven vast te leggen. We hopen dat we je alvast wat inspiratie hebben gegeven. Je kiest natuurlijk zelf welk albelli fotoproduct volgens jou het best je verhaal vertelt. Ga dus naar onze startpagina en begin te ontwerpen.

Creëer nu