Hoe maak je een uitnodiging voor een huwelijk?

Door Albelli op 10 juni 2022

Op zoek naar tips voor het maken van de perfecte uitnodiging voor een trouwfeest? Van stijlvolle ontwerpen die perfect passen bij het thema van je huwelijk tot gepersonaliseerde trouwkaartjes die het gelukkige paar extra laten stralen – wij hebben alles voor je in huis!

Het maken van mooie uitnodigingen is een van de spannendste onderdelen van het plannen van een trouwfeest. Of je nu kiest voor een minimalistische en chique soiree of een groots familiefeest, gepersonaliseerde trouwkaartjes zijn een goed begin om in stijl naar de grote dag toe te leven. Gelukkig is het maken van de trouwkaartjes van je dromen supermakkelijk met albelli, want het plannen van een huwelijk is al stressvol genoeg.

Met een enorme collectie exclusieve uitnodigingen voor trouwfeesten om uit te kiezen, blader je eenvoudig door onze collectie en vind je de perfecte match voor je trouwthema. Van de meeste van onze voorontworpen uitnodigingen kun je ook bedankkaartjes, ‘save the dates’ en trouwfotoboeken bestellen, zodat je alles in hetzelfde thema kan houden.

Voordat je je gepersonaliseerde uitnodigingen maakt, moet je beslissen wat het beste moment is om ze te versturen. Het verschilt per koppel, maar traditioneel wordt een uitnodiging voor een trouwfeest ongeveer 8-12 weken voor de trouwdag verstuurd.

Om ervoor te zorgen dat je gasten het van tevoren weten en hun aanwezigheid kunnen plannen, kan je overwegen om een ‘save the date’ te sturen zodra je de trouwdatum hebt bevestigd. Dit is vooral belangrijk voor trouwfeesten op een bestemming. Breng je gasten ruim van tevoren op de hoogte – streef naar zes maanden voor de datum of langer. Er bestaat niet zoiets als een uitnodiging voor een huwelijk te vroeg versturen. Bovendien geeft het iedereen meer tijd om enthousiast te worden en te genieten van het gebeuren!

We kunnen je niet helpen met gastenlijst, maar we kunnen je wel helpen met het maken van de trouwuitnodiging van je dromen. Veel plezier met onze negen tips voor het maken van een huwelijksaankondiging.

1. Gepersonaliseerde uitnodigingen voor een trouwfeest

De eerste tip voor het maken van een trouwuitnodiging met albelli is personaliseren, personaliseren, personaliseren! Jullie uitnodiging en ‘save the date’-kaartje zijn het begin van de voorbereiding op jullie grote dag. Met onze online ontwerpsoftware kan je eenvoudig je favoriete foto’s uploaden naar de uitnodiging. Voeg een unieke touch toe en maak iets leuks, chics of traditioneels, helemaal op jouw manier.

2. Laat het trouwthema terugkeren

Het mooie van gepersonaliseerde trouwkaartjes is dat je de kans hebt om perfect aan te sluiten bij het thema van je huwelijk. Is het een traditionele witte trouw of donker en elegant? Ga je voor een boho bride vibe of urban chic? Kiezen jullie voor een modern huwelijk of een rustieke landelijke trouw? Wat je trouwthema ook is, wij hebben alles voor je in huis. Gebruik een van onze ontwerpen als uitgangspunt en pas je trouwuitnodiging tot in perfectie aan.

3. Maak een bijpassende trouwcollectie

De tips voor het maken van een trouwuitnodiging sluiten perfect aan bij onze volledige collectie trouwdrukwerk. Ga voor een complete trouwcollectie met albelli: maak eenvoudig je ‘save the date’-kaartjes, uitnodigingen en bedankkaartjes voor je gasten met hetzelfde thema en dezelfde stijl die bij je trouwfeest past. De meeste van onze ontwerpen voor trouwkaartjes hebben ook een bijpassend trouwalbum, zodat je de herinneringen voor altijd kan koesteren.

4. Kies het mooiste lettertype

Het beste lettertype voor je trouwkaarten vinden, is een heel eenvoudig met de albelli ontwerpsoftware. Blader door de voorbeelden van meer dan 100 verschillende lettertypen en bekijk welke het best past bij jullie grote dag. Ben je op zoek naar een minimalistische trouwuitnodiging met chique, vetgedrukte letters? Bekijk dan onze selectie trouwkaartontwerpen, waarin onze gloednieuwe stijlvolle lettertypes verwerkt zijn. Perfect voor jouw trouwfeest!

5. Overweeg een ontwerp zonder foto

Soms is het beslissen over de perfecte foto voor jullie trouwuitnodiging moeilijker dan je denkt, maar de uitnodigingen moeten niet per se een foto van het gelukkige trouwkoppel bevatten. Als je moeite hebt met het kiezen van de perfecte foto voor trouwkaarten, gebruik dan gewoon een van onze nieuwe ontwerpen voor trouwuitnodigingen zonder foto – mooie woorden en afbeeldingen kunnen ook voldoende zijn.

6. Laat je inspireren door onze tekstsjablonen

Als het gaat om wat je op een trouwuitnodiging moet schrijven of wat je op een bedankkaartje moet zetten, hebben wij al het lastige werk al voor je gedaan. Bij het ontwerpen van je gepersonaliseerde trouwkaartjes gebruik je gewoon onze vooraf ingevulde tekst en bewerk je deze om het iets persoonlijker te maken. Zit je vol inspiratie? Gebruik onze tekst als basis om je eigen teksten te schrijven voor je gepersonaliseerde trouwkaarten.

7. Ontdek digitale trouwuitnodigingen

Hoewel een gepersonaliseerd trouwkaartje een unieke en persoonlijke manier is om je huwelijk aan te kondigen, is digitaal soms de makkelijkste manier om een uitnodiging te versturen naar gasten die in het buitenland wonen. Bij albelli is dat heel eenvoudig. Zodra je je trouwuitnodigingen hebt besteld, maak je gewoon een screenshot van het eindproduct en verstuur je het naar je dierbaren op afstand via e-mail, WhatsApp of Facebook.

8. Selecteer de papiersoort die het beste bij je trouwkaart past

Het kiezen van de papiersoort is een van de laatste stappen in het maken van je trouwkaarten – en een van de belangrijkste. Met het kiezen van het juiste papier voor je uitnodigingen zet je de gewenste toon en zorg je voor de finishing touch. Lees hieronder de specificaties voor elke papiersoort en kies uit mat, glanzend of extra mat.

Mat papier

Hoogwaardig papier met een gladde, halfmatte afwerking. 235g/m².

 

Glanzend papier

Dit professionele, glanzende fotopapier is zeer geschikt voor een hoge kleurintensiteit en scherpte. 235g/m²

 

Extra mat papier

Laat kleuren tot uiting komen met extra helder, wit papier. Dit papier is ongecoat met een extra dikke matte afwerking. 300g/m2

9. Ga een stapje verder voor je trouwkaartjes!

Wil je nog een stapje verder gaan bij het maken van je trouwkaarten? Ga creatief aan de slag met de enveloppen en de verpakking als je eenmaal je prachtige, gepersonaliseerde trouwuitnodigingen en trouwkaarten van albelli hebt ontvangen. Blijf op de hoogte voor meer tips over het personaliseren van je trouwkaarten in de albelli blog!

Van het kiezen van het perfecte papier tot het selecteren van je trouwlettertype en bijpassend thema, albelli maakt het maken van je perfecte trouwuitnodigingen en trouwkaarten een fluitje van een cent. Klaar om aan de slag te gaan met je gepersonaliseerde trouwkaarten? Bekijk onze inspirerende trouwkaartontwerpen en begin meteen!

Creëer nu