7 warme kerstgroeten die je op je wenskaartje kunt schrijven

Door Albelli op 10 november 2017

Ga eens niet voor de standaard ‘Beste… Prettige feestdagen…Groetjes..’-boodschap dit jaar. Doe inspiratie op met onze unieke tips voor tekstjes die je kunt gebruiken op je kerstkaartjes.

Met meer dan 100 kaartontwerpen (inclusief 60 gloednieuwe) heeft albelli de meest complete assortiment voor het maken van je kerstkaarten deze feestdagen.  Van klassiek tot grappig en van chic tot vrolijk, er is een ontwerp voor iedereen. Al onze ontwerpen zijn volledig aanpasbaar, dus jij hebt de creatieve controle. Vind je iets niet mooi geplaatst? Dan kan je het eenvoudig aanpassen. En als je echt je creatieve ei kwijt wilt, kun je er ook voor kiezen om te beginnen met een lege kaart.

Wanneer je het ontwerp gekozen hebt, dan is het tijd om een foto uit te kiezen.  We hebben ontzettend veel foto ideeën die je kunnen helpen bij het uitkiezen van de geschikte foto.  Van sfeervolle landschappen tot familiefoto’s, jij bepaalt!

Zo, je hebt het ontwerp en de foto, nu hoef je alleen nog maar te bepalen wat je in de kerstkaart wilt schrijven.  Dit kan een moment zijn dat je even de inspiratie niet kan vinden om iets te schrijven. Welke toon gebruik je? Ga je voor iets grappigs? Ga je voor iets liefdevols? Dit is erg persoonlijk en natuurlijk helemaal aan jou, maar we hebben 7 ideeën voor je ter inspiratie die je misschien kunnen helpen.

1. Hou het kort

Wanneer er een foto op de voorkant van de kaart staat, zegt dit hoogstwaarschijnlijk al veel.  Daarom kun je het berichtje in de kaart kort en liefdevol houden.

Dit soort berichtjes zijn perfect voor vrienden of familie die je regelmatig ziet en die waarschijnlijk geen lange beschrijving van jouw afgelopen jaar nodig hebben.

albelli houdt van…

“Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar”

“Ik hoop dat dit je mooiste kerst ooit is”

“Fijne Kerstdagen en een liefdevol Nieuwjaar”

2. Focus op familie

Wanneer je een kerstkaart naar vrienden en familie stuurt die verspreid over de hele wereld wonen, kan het soms moeilijk zijn om te bepalen wat je wilt schrijven. Er is veel dat ze misschien niet van je weten en Kerstmis is een ideaal moment om ze bij te praten over alles wat je hebt gedaan.

Het is ook een leuke gelegenheid om een paar extra foto afdrukken van speciale momenten van het afgelopen jaar toe te voegen.

albelli houdt van…

“Ook al kunnen we niet samen zijn met Kerstmis, we sturen je het één na beste. Een update van mooie familiemomenten…”

“Ook al zit er een oceaan tussen ons in, we dachten dat je het wel leuk zou vinden om te weten wat we allemaal hebben meegemaakt…”

 

3. Stuur een kaart naar vrienden

Voor je dierbaarste vrienden ga je voor een informeel en persoonlijk berichtje. Want dit zijn tenslotte de personen bij wie je helemaal jezelf kunt zijn. Je kunt ook gaan voor een wat vrolijker of grappiger ontwerp voor goede vrienden. Voeg clipart en achtergronden toe om een kitscherige kerstsfeer te maken.

albelli houdt van…

“Ik ben dankbaar voor een vriend als jij, met kerst en het hele jaar door”

“Ik zie ernaar uit om bij te kletsen in het nieuwe jaar”

“Ik hoop dat de kerstdagen net zo fantastisch zijn als jijzelf”

4. Hou het zakelijk

Net als met alle andere kerstkaarten, hangt de tekst in de kaart af van de relatie tussen jou en de ontvanger.  Gaat het om een collega waar je vriendschappelijk mee omgaat? Ga dan voor een informeel berichtje.  Echter, is de kaart voor een leidinggevende of een klant, dan kun je beter gaan voor een formeel bericht.

albelli houdt van…

“Geniet van wat welverdiende rust tijdens de kerstdagen!”

“Prettige feestdagen”

5. Zorg voor een lach

Iemand laten lachen met je kerstkaart is de beste manier om voor wat vrolijkheid te zorgen tijdens de feestdagen.  We houden van zelfverzonnen kerstgrapjes, maar ook de klassiekers werken goed.

albelli houdt van…

“Wie zegt Oh Oh Oh?
De Kerstman die achteruit loopt!”

“Wat eet een sneeuwman op zijn brood?
Sneeuwvlokken!”

6. Voeg een citaat toe

Als je even geen inspiratie hebt kun je altijd kiezen voor een bekend kerstcitaat die je in de kaart kunt zetten. Wij vinden teksten van een kerstliedje erg leuk bijvoorbeeld. Je kunt een feestelijk lettertype in ons fotoprogramma kiezen en de tekst op de voorkant of aan de binnenkant plaatsen.

albelli houdt van…

“It’s the most wonderful time of year”

“Have yourself a merry little Christmas”

“All I want for Christmas is you”

7. Ondertekenen

Hier bij albelli gaan we vaak voor het klassieke ‘Liefs’ om onze kaarten mee te ondertekenen.  Vooral met Kerstmis. Maar er zijn vele andere opties. Hier zijn een paar ideeën die werken voor iedere ontvanger.

albelli houdt van…

“Heel veel liefs”

“Warme kerstgroet”

“Met veel liefs”

“Beste wensen”

“Lieve groetjes”

Nu we je alle tips hebben gegeven is het tijd om je kerstkaarten te gaan maken. Maak het zoals jij het wilt in ons fotoprogramma en ga voor volledige creatieve controle, of gebruik één van onze ontwerpen als je liever begint met een voorbeeld.

Onthoud, zelfs als je begint met één van onze ontwerpen kun je hem nog steeds volledig aanpassen, zodat je een unieke versie kunt maken voor je vrienden en familie.

Begin nu

Ken je iemand die ook wel wat inspiratie kan gebruiken voor het maken van kerstkaarten? Deel deze blog met je vrienden en familie door op de onderstaande icoontjes te klikken.