Zo maak je een fotomuur en geef je je interieur een nieuwe look

Door Albelli op 19 september 2017

Neem een kijkje bij onze tips en tricks voor het maken van een fotomuur met wanddecoratie en foto-afdrukken en geef je interieur een nieuwe look.

Een fotomuur is een eenvoudige maar effectieve manier om een ruimte in je huis een persoonlijk tintje te geven. Met wanddecoratie en fotoafdrukken maak je de fotomuur echt uniek. We hebben vijf verschillende materialen voor wanddecoratie: canvas, forex, plexiglas, aluminium en hout. Weet je niet zeker welk materiaal je zou willen, doe dan onze quiz om wat hulp te krijgen bij het kiezen van jouw materiaal wanddecoratie. Je kunt nu ook wanddecoratie maken in onze mobiele app. Je creativiteit gebruiken is nog nooit zo makkelijk geweest. Er zijn heel veel creatieve manieren om een fotowand aan te pakken, van collages tot het vertellen van een verhaal of gewoon je foto’s op originele plaatsen ophangen; het heeft allemaal invloed op het eindproduct.

We hebben een aantal makkelijk te volgen tips en tricks om je op weg te helpen en te zorgen dat je alles uit je fotomuur haalt…

Overweeg elk hoekje

Gebruik kleine ruimtes in huis goed. Een vergeten hoekje kan al snel een blikvanger worden met doordacht geplaatste wanddecoraties en fotoafdrukken.

undefined

Als je voor kleine wanddecoraties en fotoafdrukken kiest, kun je de fotomuur in vrijwel elke kamer maken, ongeacht de grootte van de muur.

Maak een fotoserie

undefined

Een manier om echt een blikvanger te maken van je fotomuur is door afbeeldingen van één gebeurtenis te gebruiken. Bij een huwelijk of verjaardagsfeestje worden vaak heel veel foto’s gemaakt, waardoor het lastig kan worden om te kiezen welke je in de kijker wil zetten. Waarom zou je er maar één kiezen? Presenteer een hele serie op je fotomuur!

undefined

Gebruik foto’s met een vergelijkbaar kleurenschema om het thema echt tot een geheel te maken.

Kleuren coördinatie

undefined

Wij gebruiken altijd graag één kleur om je fotomuur samen te brengen en er een consistent geheel van te maken. Dit werkt vooral goed als je de collage over twee muren spreidt in een hoekje van de kamer. Vergeet niet dat je altijd een lijst kan toevoegen aan je foto op canvas om het nog sprekender te maken.

undefined

Speel met verschillende afmetingen en stijlen wanddecoratie zodat het een interessante compositie wordt.

Gegarandeerd lekker slapen

undefined

Je slaapkamer is dan misschien niet de meest voor de hand liggende ruimte voor een fotomuur, maar door het gedimde licht en de ontspannen sfeer is het de ideale ruimte om je favoriete momenten te laten zien. Met twee stuks wanddecoratie op een rij boven het bed creëer je symmetrie in je kamer.

undefined

Foto’s van een rustgevende scène zoals wilde dieren of natuur zijn perfect voor deze slaapomgeving.

Accentueer de kleine verschillen

undefined

In een gedeelde slaapkamer kan een fotomuur zorgen voor een persoonlijke ruimte en elke hoek van de kamer een eigen identiteit geven. Twee verschillende kleurenschema’s of een compositie van stadscènes en één van plattelandsscènes maken een verdeling in de kamer die geen vloerruimte inneemt.

undefined

Perfect voor een kinderkamer; je kunt foto’s van de kinderen gebruiken om aan te geven welke kant van de kamer van wie is.

Geen muur nodig

undefined

Je fotomuur hoeft niet perse op een muur gemaakt te worden (ook al klinkt dat misschien gek). Op je schoorsteenmantel of op een plankje ziet het er net zo stijlvol uit. Wij houden er ook erg van als je de wanddecoratie en fotoafdrukken nonchalant laat overlappen.

undefined

Ingelijste wanddecoratie is perfect voor bij de schoorsteenmantel en je kunt de lijsten zo kiezen dat ze bij het kleurenschema van je woonkamer passen.

Hang je fotoafdrukken op

undefined

Presenteer je fotoafdrukken eenvoudig aan een enkele draad. Maak ze vast met mini-knijpers en hang ze van de ene kant van de kamer naar de andere. Lees voor meer ideeën onze foto-ophangtips.

undefined

Hang je fotoafdrukken aan een draad boven je bureau om je te inspireren op je werkplek. 

Maak een fotocollage

undefined

Maak een leuke collage op je muur met fotoafdrukken. Lees deze blogpost voor meer tips en trucs over het maken van de perfecte collage.

undefined

Maak je fotocollage op een effen witte muur om de kleuren er echt te laten uitspringen.

Bekijk onze video over hoe je een ruimte flair geeft met fotoafdrukken en wanddecoratie zodat je klaar bent om je eigen fotomuur te maken. Verzamel een aantal foto’s van je favoriete momenten en maak heel eenvoudig fotoafdrukken en wanddecoratie in ons fotoprogramma. Heb je eenmaal een fotomuur gemaakt? Laat ‘m dan aan ons zien! Deel jouw foto op sociale media met #mijnalbelli of upload hem naar onze fotogalerij. Hij krijgt dan een plekje in onze galerij, je doet meteen mee met onze wedstrijd en je maakt kans op een albelli cadeaubon t.w.v. €50!