Creatief met foto’s: maak zelf een originele fotohanger

Door Albelli op 13 mei 2016

Op zoek naar creatieve manieren om je afgedrukte foto’s op te hangen? Probeer deze leuke en voordelige fotohanger eens!

Je leukste vakanties, verjaardagen, bruiloften, je hebt overal waarschijnlijk wel foto’s van. Als je honderden foto’s veilig digitaal hebt opgeslagen, dan is het nu het moment om je mooiste momenten te laten stralen door je favoriete foto’s prachtig te laten afdrukken. Ga naar ons online fotoprogramma en ga aan de slag.

Je foto’s zijn belangrijk. Des te meer reden om ze tot leven te brengen in elke omgeving. Bovendien zijn er ontelbaar veel leuke en unieke manieren om je foto-afdrukken thuis te presenteren. Deze week besloten we een prachtige fotohanger te maken. We hebben deze korte video voor je om te helpen met de start van je meesterwerk:

Dit heb je nodig:

Muurdecoratie benodigdheden

Kleine takken
Touw
Wasknijpers
Schaar
Hamer
Spijker/haakje
Foto’s (in verschillende maten en afwerkingen, zoals mat of glanzend)

Hoe maak ik het?

1. Kies je favoriete foto-afdrukken – wij hebben foto’s geselecteerd met een natuurthema dat goed paste bij de rustieke takken, maar je kunt natuurlijk ook iets anders kiezen.

Muurdecoratie ideeën

2. Knip een paar stukjes touw van verschillende lengtes en bind je takken samen (als je er meerdere gebruikt). Knoop een langer touwtje aan elk uiteinde van de tak om een driehoekig       ophangsysteem te maken.

Muurdecoratie maken

3. Bevestig je foto’s met wasknijpers aan het omlaag hangende touwtje in de gewenste volgorde.

Wanddecoratie maken

4. Bevestig de spijker of haak in de muur en hang het op! P.S. Probeer ook eens de haak aan het plafond te bevestigen zodat je een mobiel-effect krijgt.

Wanddecoratie

En voilà! Je bent nu de trotse eigenaar van een prachtige fotohanger die je omgeving meteen zal opfleuren (en misschien een leuk housewarmingcadeau is voor een vriend(in)). Laat ons weten hoe je creatie is geworden door foto’s met ons te delen op Facebook, Instagram of Twitter. Als je vragen of tips hebt, laat dan hieronder een reactie achter!

Volgende week komen we weer met een nieuw idee voor foto-afdrukken. Tot dan kun je op ons Pinterest bord kijken voor meer ideeën om je huis te decoreren met foto-afdrukken.