Food fotografie

Of het nu een zelfgemaakte quiche is waar je erg trots op bent of een luxe brunch in je lievelingscafé met eieren en fruitsap: met foto’s van eten leg je heel goed een moment vast.

1. Vers, verser, verst

Gebruik altijd verse, biologische ingrediënten als je daartoe de mogelijkheden hebt. De levendige kleuren zorgen dat je foto’s echt opvallen.

Eten fotograferen

 

2. Gebruik natuurlijk licht

Probeer je foto’s in natuurlijk licht te maken. Met flits of kunstmatige belichting zien je foto’s er vlak uit, dus vraag in een restaurant om een plekje bij het raam.

Food fotografie tips

3. Gebruik attributen

Denk aan alles in de foto dat bijdraagt aan de sfeer van het beeld. Tafelkleden, servies en andere gebruiksvoorwerpen zijn een makkelijke manier om je foto’s interessanter te maken.

Eten fotograferen tips

4. Voor en na

Foto’s van de ingrediënten voor en na bereiding geven een bijzonder resultaat. Perfect om op tegenoverliggende pagina’s te zetten in een fotokookboek.

Culinaire fotografie

5. Restaurants en cafés

Foto’s van het interieur van het restaurant kunnen een geweldig sfeerbeeld geven. Probeer ze te maken met een groothoeklens of door je telefoon horizontaal te plaatsen om perspectief te zien.

Voedsel-fotografie

6. Speelse hoeken

Gebruik je creativiteit met je voedselfoto’s en schiet ook eens plaatjes vanuit een andere hoek. Een foto vanaf de zijkant kan een goed idee geven van de sfeer.

Food fotografie 1

7. Eenvoudige achtergronden

Als je foto’s van eten maakt, vergeet dan niet: hoe minder afleiding, hoe beter. Wij gebruiken graag witte borden en kommen of houten snijplanken om alle aandacht op het eten te richten.

Eten fotograferen 1

Nu je deze tips voor foodfotografie in je arsenaal hebt, wordt het tijd om ze in praktijk om te zetten. Waarom maak je niet eens foto’s van je favoriete zelfbereide maaltijden om er een fotoboek met bijbehorende recepten van te maken? Je zou ook familieleden kunnen vragen om mee te doen en zo een familiekookboek te maken.

Reacties