Smartphone scanning apps

Oude foto’s zijn doorgaans het meest waardevol, maar doordat ze niet zo toegankelijk zijn als digitale foto’s worden ze vaak vergeten. Om hier een einde aan te maken hebben we een handige handleiding voor je gemaakt over het scannen van foto’s. Verder hebben we ook een scala aan smartphone scanning apps voor je op een rij gezet die het extra gemakkelijk voor je maken.

1 – Kies een scanning app

Smartphone scanning apps smartphone

Er zijn vele smartphone scanning apps beschikbaar, dit zijn een aantal van onze favorieten.

Google PhotoScan (Beschikbaar voor Android en iOS)
Belangrijkste kenmerken: neemt meerdere foto’s van één foto, verwijdert glans, wat resulteert in een scan van hoge kwaliteit.

CamScanner (Beschikbaar voor Android en iOS)
Belangrijkste eigenschappen: beste app voor het scannen van souvenirs. (Er is een gratis versie beschikbaar die een watermerk over de gescande items zet)

Photo Album Scanner van Photomyne (Beschikbaar voor Android en iOS)
Belangrijkste eigenschappen: biedt de mogelijkheid om meerdere foto’s in één keer te scannen.

Pic Scanner Gold (Beschikbaar voor iOS)
Belangrijkste eigenschappen: scant meerdere foto’s in één keer. Deze app heeft een feed vergelijkbaar met Instagram, met foto’s van andere gebruikers.

2 – Of kies een scanner

Smartphone scanning apps scanner

Voor scans van topkwaliteit gebruik je het beste een scanner (kosten liggen tussen €90 voor een basismodel en €500 voor een professioneel model) of een professionele betaalde service.

3 – Selecteer je foto’s

Smartphone scanning apps foto's selecteren

Dit is het leuke gedeelte. Zoek al je oude foto’s uit en selecteer degenen die je wilt bewaren. Je kunt de onscherpe foto’s opzij leggen (of degenen waar opa zijn duim over de lens heeft).

4 – Vergeet de leuke souvenirs niet

Smartphone scanning apps aandenken

Je kunt niet alleen foto’s scannen. Ook kaarten van reizen, treinkaartjes van dagtripjes naar het strand of bioscoopkaartjes van jullie eerste date kunnen gescand worden. Dit alles kun je toevoegen aan je fotoproducten.

5 – Maak een volgorde

Smartphone scanning apps organiseren

Bedenk hoe je de foto’s wilt indelen voordat je begint met scannen. We hebben een handige gids voor het ordenen van foto’s samengesteld, neem een kijkje om inspiratie op te doen.

6 – Leg de afgedrukte foto’s klaar

Smartphone scanning apps afdrukken

Om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen kun je het beste de afgedrukte foto’s klaarleggen voordat je begint met scannen.

  1. Gebruik een microvezeldoekje om stof van je foto’s te vegen, of een doekje met een beetje alcohol voor de echt vieze foto’s.
  2. Maak de camera van je smartphone schoon met een microvezel doekje en een druppeltje isopropylalcohol.
  3. Ga naar een ruimte met veel natuurlijk licht en zo weinig mogelijk schaduw.
  4. En…scannen maar!

Nu je al je foto’s in digitaal format hebt, is het heel gemakkelijk om mooie fotoproducten te maken.

Lees voor meer inspiratie onze gids over het maken van een fotoboek, vol met tips, ideeën en adviezen over hoe je het meeste kunt halen uit je souvenirs.

Reacties