Een man en een vrouw met een klein meisje erbij, samen bekijken ze een fotoboek.

Zoveel foto’s, zoveel toestellen. We vinden het allemaal geweldig om verschillende manieren te gebruiken om mooie foto’s te maken, maar het is niet erg handig wanneer je foto’s op verschillende toestellen verspreid staan. Met enkele handige tips en technieken maken we het voor jou heel wat eenvoudiger om je foto’s snel terug te vinden. Zo heb je meer tijd over om je op het leuke werk te concentreren, namelijk het maken van fotoboeken.

Hoe begin je hieraan? Bekijk hieronder onze eenvoudige handleidingen voor meer informatie over het scannen van oude foto’s, het benoemen van afbeeldingen, het opslaan van foto’s en het maken van kopieën.

Hoe kan je je foto’s beheren

Een foto van een open laptop met zes foto's erop. Drie heldere foto's met een groen icoontje erop en twee wazige foto's met een rood kruis erover.

Ben je ooit al eens begonnen met het maken van een fotoboek waarbij je er te laat achter kwam dat je de foto’s die je zocht maar niet kon vinden? Volg deze eenvoudige gids om je foto’s te sorteren. We leggen ook uit hoe je ze op een centraal apparaat kan uploaden en hoe je er een veilige back-up van kan maken.

Meer lezen

Hoe kan je je foto’s opslaan

Een foto van een open laptop met zes foto's op het scherm. Je ziet een blauwe stippellijn die aansluit op een doos met dezelfde groep afbeeldingen met een kleine wolk erboven.

Ongelukken kunnen gebeuren – misschien doet je laptop het niet meer of misschien heb je je smartphone onderweg naar het werk laten vallen. Maar als je je favoriete foto’s ook nog ergens anders opgeslagen hebt, hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Bekijk deze blog voor meer informatie over het maken van kopieën en het veilig opslaan van je afbeeldingen.

Meer lezen

Hoe kan je je foto’s het best een naam geven

Een foto van een klein meisje met een roze regenjas op een regenachtige dag. De afbeelding wordt omlijst door een computervenster met een bestandsnaam in de rechterbovenhoek.

Geef je fotobestanden een nieuwe naam en zorg ervoor dat er een patroon in zit, op die manier kan je ze later gemakkelijk terugvinden. Het aanpassen van zulke kleine details neemt inderdaad wat tijd in beslag, maar het is eigenlijk eenvoudiger dan het lijkt. Je hoeft alleen maar deze stappen te volgen om je bestanden goed te beheren.

Meer lezen

Hoe kan je je fotobestanden groeperen

Vier foto's op een open computervenster, met drie iconen aan de rechterkant, waaronder een ballon, een taart in laagjes en een kalender met een hart erop.

Het groeperen van afbeeldingen op basis van een sleutelwoord of een tag is een uitstekende manier om het maken van fotoboeken met een thema eenvoudiger te maken. Hier leggen we uit hoe je het groeperen van bestanden in je werkproces kan integreren. En als je nog nooit een eigen fotoproces gecreëerd hebt, kan je terecht op onze blog voor meer informatie hierover.

Meer lezen

Hoe kan je oude foto-afdrukken scannen

Een foto van een open laptop met een foto van een kind dat in de sneeuw speelt. Achter de laptop staat een kopie van die afbeelding met een blauw kader er omheen.

Als je heel wat schoendozen vol oude foto-adrukken hebt vanuit de periode dat digitale fotografie nog niet bestond, of als je heel wat aandenkens hebt die je aan je fotoboeken wil toevoegen, kan je bij ons terecht voor enkele tips over het scannen en opslaan van je favoriete herinneringen.

Meer lezen

Reacties