Bucketlist reisbestemmingen voor 2024

Door Albelli op 12 december 2023

Van Mexico tot Mongolië, hier zijn onze favorieten voor een reisje in 2024

Maak van 2024 je avontuurlijkste jaar ooit dankzij deze bucketlist met populaire reisbestemmingen. Of je nu droomt van reizen in Europa met je gezin, Zuid-Amerika met je partner of Azië met je vrienden: dit zijn de beste plekken om naartoe te reizen in 2024.

Ontdek opkomende nieuwe hotspots, gloednieuwe treinroutes en onmisbare plekken die avontuur toegankelijker dan ooit gaan maken. Waar je in 2024 ook naartoe gaat, je kan er zeker van zijn dat je genoeg nieuwe herinneringen gaat maken om duizenden reisfotoboeken te vullen.

Lees dus snel verder en maak je klaar om spannende nieuwe herinneringen te maken!

1. Chili

Of je nu van gastronomie of het buitenleven houdt, Chili heeft iets dat je altijd doet glimlachen. Dit prachtige geografische wonder heeft voor ieder wat wils: van zoutvlakten en vulkanen tot gletsjers en fjorden. Trek over de bergtoppen van Patagonië voor een onvergetelijke ontdekkingstocht. Of slenter door de met-kunst-gevulde straten van Valparaíso, waar je wordt verrast door lokale wijnen en heerlijke gerechten.

2. Albanië

Albanië, vaak omschreven als “de rijzende ster van Europa”, pakt uit met de adembenemende natuurlijke schoonheid van de kristalheldere Adriatische kustlijn én een rijke cultuur, ontstaan uit het Ottomaanse en communistische verleden. 2024 wordt een extra spannend jaar voor Albanië, met meer toeristen dan ooit, grotendeels dankzij een nieuw versterkt lokaal toerisme en handige nieuwe vluchten. Hierdoor is het sneller en betaalbaarder te bereiken dan in het verleden.

3. Mexico

De straten van Mexico zijn bruisend van leven dankzij de verse en pittige keuken, kleurrijke markten, livemuziek en meer kunst en cultuur dan je je kan inbeelden. Met de lancering van een ambitieus nieuw treinnetwerk in 2024, kan je je in stijl van hotspot naar hotspot verplaatsen. Het ‘Mayan Train Network’ wordt Mexico’s eerste officiële langeafstandstrein en zal meer dan 1500 km van het prachtige schiereiland Yucátan afleggen. Bezoek de Caribische stranden van Oaxaca of ontdek de eeuwenoude Maya ruïnes. En als je je bezoek goed plant, kan je zelfs de zonsverduistering in 2024 zien, terwijl je van een cocktail geniet op het zachte zand van Mazatlán.

4. Egypte

Met zijn unieke transcontinentale ligging, tussen de noordoostelijke hoek van Afrika en het Sinaï-schiereiland van Azië, is Egypte ongetwijfeld één van de cultureel interessantste bestemmingen op aarde. En dan zijn er natuurlijk nog de wereldberoemde bezienswaardigheden: poseer bij de Grote Piramide van Gizeh en neem selfies met de Grote Sfinx. Als je dan ooit een reeks foto’s moest afdrukken om thuis aan de muur te hangen, dan is het deze wel. Met het nieuwe, grandioze Egyptische Museum dat begin 2024 wordt geopend, is er nog nooit een beter moment geweest om op ontdekkingsreis te gaan naar Egypte.

5. Mongolië

Als je droomt van een écht avontuur vol onvergetelijke ervaringen, dan moet Mongolië gewoon op je bucketlist voor 2024 staan. Dit unieke land ligt tussen Rusland en China en zit boordevol cultuur en geografische wonderen. Verdwaal in de uitgestrekte open vlaktes of ga de bergen in om de legendarische Mongoolse ruiters aan het werk te zien. Meesters in boogschieten, worstelen en adelaar jagen: deze bekwame bewakers zetten tradities voort die teruggaan tot de dagen van Genghis Khan. En het beste van alles? De spannende nieuwe toerismecampagne van Mongolië voor 2024 zal de visumbeperkingen versoepelen, in de hoop meer reizigers dan ooit te verwelkomen.

6. Saint Lucia

Het kristalheldere water van de Caraïben is misschien één van je wildste tropische dromen, maar het is niet de enige reden om naar het wonderbaarlijke paradijs Saint Lucia te vliegen. Het toerismebureau van het eiland maakt enorme stappen om 2024 volledig in het teken te laten staan van de lokale keuken, cultuur en geschiedenis. Bezoek het eiland in juli en laat je meeslepen door het legendarische ‘Saint Lucia Carnival’, waar je kan dansen op de calypso muziek en je een weg kan banen door bergen klassieke creoolse gerechten. Kan je niet beslissen of je zin hebt in een luie strandvakantie of een culturele ervaring? Ga in 2024 naar Saint Lucia en geniet van beiden!

7. Kroatië

Kroatië staat bekend om zijn sensationele kustlijn, oude stadjes en imposante gebergten. Hierdoor is het prachtige land in de afgelopen decennia nog populairder geworden onder de Europaliefhebbers. Waarom je in 2024 Kroatië zeker moet bezoeken? De Kroaten zijn hele warme mensen, je wordt er gegarandeerd met open armen ontvangen. Als je houdt van spektakel kan je er gaan genieten van traditionele volksdansen of wil je toch liever de keuken ontdekken? Dat kan je in elke streek je smaakpapillen verwennen met heerlijke gerechten. Kortom: in Kroatië is er voor ieder wat wils. Klaar om je te laten betoveren door dit prachtig land?

8. Bologna

Bologna, dat bekend staat als één van de belangrijkste gastronomische steden in Italië, is een prachtige middeleeuwse stad waar het leven draait om ‘la dolce vita’, oftewel het goede leven. Je kan Bologna altijd bezoeken, maar in de zomer van 2024 heb je nog meer redenen om deze legendarische bestemming te bezoeken. De Tour de France gaat op 29 juni van start in Florence. Een groot deel van de wedstrijd zal door de prachtige kronkels en bochten van de regio Emilia-Romagna razen, waarvan Bologna de hoofdstad is. Als je de gelateria’s en trattoria’s even kan weerstaan, zijn er een aantal reisorganisaties die fietstochten door de regio aanbieden. Je kan dus zeggen dat je een deel van de Tour hebt gefietst! Of je eet natuurlijk gewoon nog een lekkere pizza en volgt het van een afstandje.

9. Victoria, Australië

Zon, surfen en… warmwaterbronnen?! Leg je surfplank neer, stap weg van de BBQ en bereid je voor om betoverd te worden door een andere kant van de ‘Aussie lifestyle’. Victoria’s gloednieuwe Great Victorian Bathing Trail verbindt de ontelbare thermale warmwaterbronnen en badplaatsen langs Victoria’s zonovergoten zuidkust met elkaar. Vertrek vanuit Melbourne of maak een wellness roadtrip van Portland naar Merrimbula. Bezoek deze prachtige plekken in 2024 voordat het bekend wordt en geniet van rustgevende zonnige dagen die je doen dromen van een permanente verhuis naar ‘down under’.

10. India

Het kleurrijkste land ter wereld is dé ultieme ervaring voor de nieuwsgierige toerist. Van bruisende steden vol riksja’s tot bergen met tempels en trektochten door de Himalaya. Er valt letterlijk zoveel te ontdekken, meer dan een toerist ooit zou durven dromen. En in 2024 zal het toegankelijker dan ooit zijn! Nieuwe vluchten zullen het veel makkelijker maken om vanuit Europa en Amerika naar India te vliegen. De onlangs vernieuwde spoorwegen zullen ook voor een meer comfortabele en authentieke onderdompeling in de Indiase cultuur zorgen.

Welk avontuur ga jij volgend jaar beleven? Of je nu besluit om in 2024 naar een van deze of alle topbestemmingen te reizen, zorg ervoor dat je van elke seconde geniet en veel foto’s maakt. Druk je favoriete herinneringen af, stop ze in een vakantiefotoboek en koester ze voor altijd.