7 creatieve manieren om je Instagramfoto’s tot leven te brengen

Door Albelli op 24 augustus 2023

Wist je dat je in de app van albelli foto’s rechtstreeks van Instagram kan uploaden? Onderweg aan de slag gaan, was nog nooit zo gemakkelijk. Gebruik onmiddellijk al je favoriete Instagramfoto’s.

Op Instagram posten we onze beste foto’s dus het lijkt te gek voor woorden om er verder niets mee te doen. We hebben 7 creatieve manieren op een rijtje gezet om jouw Instagramfeed tot leven te brengen bij jouw thuis.

Veel van deze ideeën kan je gemakkelijk toepassen via de mobiele app zodat je foto’s rechtstreeks van jouw Instagramfeed kan gebruiken. Het is ook altijd mogelijk om te kiezen voor een mix van Instagram, Dropbox, jouw fototoestel en je GSM. Heb je enkele ideeën waarvoor je de editor nodig hebt? Dan kan je jouw Instagramfoto’s uploaden naar je computer.

Ontwerp jouw wanddecoratie

instagram-photos-to-life-mosaic-grid-wall-art

Het is bijzonder gemakkelijk om wanddecoratie te ontwerpen in de app. Kies voor een volledige foto of ontwerp een prachtige mozaïek in slechts enkele minuten. Onze mogelijke indelingen voor een mozaïek zijn speciaal ontworpen op maat van jouw Instagramfeed. Je kan in een raster 4 tot 81 foto’s toevoegen en zo vierkante wanddecoratie ontwerpen. Lees ons blogbericht om inspriratie op te doen voor mozaïek rasters.

Niet alle Instagramfoto’s zijn vierkant. Als je portret- of landschapsfoto’s verkiest, ontwerp dan de wanddecoratie naar jouw smaak. Kies gewoon de grootte, het aantal foto’s en het formaat. Je kan de randen aanpassen, witruimte toevoegen tussen je foto’s en je kan zelfs wat kleur toevoegen dankzij de uitgebreide collectie achtergronden. Lees onze tips over wanddecoratie voor het knapste resultaat.

Maak wanddecoratie

Maak je eigen fotomuur

instagram-photos-to-life-wall-art-layout

Ontwerp gemakkelijk een fotomuur en laat je Instagramfoto’s schitteren. We raden je aan om te kiezen voor 4 tot 9 wanddecoraties met afmeting 20 x 20. Deze kan je dan in een rastervorm tegen de muur bevestigen. Wil je een rustig en nette uitstraling? Dan kies je best allemaal dezelfde materialen. Liever een eclectisch effect? Ga dan voor allemaal verschillende materialen.

Wil je meer weten over het ontwerpen van een fotomuur? Lees al onze fotomuur tips hier.

Laat je Instagramfeed afdrukken

instagram-photos-to-life-photo-wall

Wil je jouw Instagramfeed opnieuw beleven aan je muur? Laat al je foto’s afdrukken, rechtstreeks van je smartphone. Hang ze vervolgens tegen de muur net zoals ze op jouw Instagram verschijnen. Je kan deze muur blijven aanvullen met meer foto’s. Gebruik washi tape om je foto’s te bevestigen voor nog een knapper resultaat.

Druk foto’s af

Creatief met retro foto’s

instagram-photos-to-life-prints-grid

Als je jouw afbeeldingen als retro foto’s laat afdrukken, kan je een onderschrift toevoegen aan de foto. Zo lijkt het echt op Instagram. Ben je fan van onze retro foto’s? Dan hebben we heel wat ideeën om er creatief mee om te gaan. Laat ze afdrukken als een geschenk, voeg een onderschrift toe voor je vrienden en maak voor hen een geweldige fotomuur vol herinneringen.

Een fotoboek maken

instagram-photos-to-life-retro-prints-grid

Een fotoboek maken is gemakkelijk. Een klein fotoboek is perfect voor al je Instagramfoto’s want kleinere foto’s hebben voldoende met een lagere resolutie. Waarom geen fotoboek maken met al jouw Instagramfoto’s van elk jaar? Gebruik één foto per pagina en voeg een datum en onderschrift toe en zelfs de meest legendarische reacties van je vrienden. Weet je niet zeker hoe te starten? Lees onze handleiding om een fotoboek te maken.

Je kan ook een groot fotoboek maken met al jouw favoriete Instagramfoto’s. Maak een fotocollage als omslagfoto die jouw Instagramfeed weergeeft. Je kan per pagina een andere foto centraal zetten of kies een indeling met drie foto’s per pagina en met het onderschrift erbij. We bieden heel wat mogelijkheden voor indelingen aan zodat het nog makkelijker wordt voor je. Heb je er ook al eens aan gedacht om je Instagram Stories te laten printen?

Maak een fotoboek

Ontwerp een kalender

Ontwerp een kalender met daarin al jouw favoriete Instagrammomenten van iedere maand. Kies een thema uit ons aanbod dat het best bij jouw stijl van foto’s past of maak er zelf een.

Maak een kalender

Stuur een kaart vol met jouw favoriete momenten

Iedereen ontvangt toch graag post van vrienden en familie? Er gaat niets boven een handgeschreven kaart van iemand die je niet zo vaak ziet. Dus zorg dat jij degene bent die zo’n kaart verstuurt! Ontwerp zelf een kaart en gebruik enkele van jouw favoriete Instagramfoto’s. Je kan hiervoor een rasterindeling gebruiken om de voorkant vorm te geven. Schrijf een persoonlijk tekstje binnenin en klaar voor verzending! Je vrienden zullen aangenaam verrast zijn.

Maak persoonlijke kaarten

Knappe foto’s en een klein beetje inspiratie. Meer heb je niet nodig om je favoriete herinneringen te laten schitteren. Eens je jouw Instagramfeed tot leven hebt gebracht, zijn we erg benieuwd naar het resultaat. Deel een foto op instagram met de #albelli.

Wij delen de beste foto’s. Wil je ook je vrienden en familie inspireren? Deel deze blog op sociale media door hieronder op het bijpassende symbool te klikken.