Welk type vakantiefotograaf ben jij? Ontdek het op basis van je sterrenbeeld

Door Albelli op 28 juni 2024

Van echte selfie queens tot mensen met een compleet lege camerarol, ontdek wat jouw horoscoop zegt over jouw stijl van vakantiefoto’s maken.

Als je met een groep mensen op vakantie gaat, valt het vaak op hoe verschillend iedereen met vakantiefoto’s omgaat. En dat is op zich niet zo vreemd met zo veel verschillende persoonlijkheden. Er is altijd wel iemand die koste wat kost de perfecte Instagram-foto wil maken. Iemand anders gaat net voor het ultieme vakantiegevoel en verzamelt gewoon de leukste foto’s van de rest aan het einde van de trip.

Lees hier onze blog en ontdek wat voor soort fotograaf jij bent op basis van je sterrenbeeld.

Waterman (20 januari – 18 februari): de smartphone-specialist

Watermannen zijn de vernieuwers van de groep. Ze zijn gek op nieuwe dingen en ontwikkelingen dus kijk niet vreemd op als ze op de meest originele manier te werk gaan voor die perfecte foto. Daarna uploaden ze hun foto’s waarschijnlijk naar het nieuwste sociale mediaplatform waar nog niemand van gehoord heeft.

Vissen (19 februari – 20 maart): de sentimentele fotograaf

De Vissen zijn misschien wel de meest creatieve en empathische personen uit de groep. Hun voorliefde voor avontuur en schoonheid zorgt ervoor dat de camerarol hoogstwaarschijnlijk vol zal zitten op het einde van de reis. Ze willen dat iedereen het naar hun zin heeft, en als dat zo is… Dan hebben ze de tijd van hun leven, die ze ongetwijfeld gaan vastleggen met camerabeelden.

Ram (21 maart – 19 april): de TikTok-topper

Vijf uur wandelen voor een iconische foto met prachtig uitzicht op de stad? Echt iets voor de zelfverzekerde en energieke Ram, die graag het initiatief neemt en altijd op zoek is naar de mooiste plaatjes. Ze zijn ook altijd op de hoogte van de laatste trends, dus de kans is groot dat ook jij na deze vakantie weet hoe je hilarische TikTok-video’s maakt.

Stier (20 april – 20 mei): de lege cameraroller

Als ze hun vlucht al niet gemist hebben door een relaxte kijk op het leven, dan zal je op vakantie merken dat ze vooral willen genieten en prioriteit geven aan vakantietijd. Foto’s maken staat zeker niet als eerste op het prioriteitenlijstje. Op de terugreis zullen ze je waarschijnlijk vragen om alle goede foto’s te verzamelen en op te sturen.

Tweelingen (21 mei – 20 juni): de komische creatieveling

Er is altijd wel die ene reisgenoot die het voor elkaar krijgt dat je de meest bijzondere poses aanneemt of die zelfs rekwisieten meeneemt voor de beste foto’s. Typisch Tweelingen. Ze zijn zo fantasierijk en hebben veel komische ideeën die ervoor zorgen dat hun camerarol vol staat met hilarische kiekjes. Op die manier maken ze herinneringen die je nooit meer zal vergeten.

Kreeft (21 juni – 22 juli): de loyale strandganger

Dit waterteken vertoeft graag met de tenen in het zand en kan genieten van een verfrissende duik in zee. Verwacht daarom veel zomerse vakantiefoto’s op het strand. Kreeften zijn heel loyaal en zorgzaam dus als ze eenmaal de perfecte strandspot hebben gevonden, zullen ze er alles aan doen dat jij de beste foto’s ervan kan maken.

Leeuw (23 juli – 22 augustus): de ultieme selfie-ster

Leeuwen staan graag in de spotlight en vakanties zijn daarop geen uitzondering. Niet zo vreemd dus dat hun camerarol bij thuiskomst gevuld is met fantastische selfies. Uiteraard staat naast de perfecte foto op hun sociale media feed het perfecte bijschrift voor zoveel mogelijk likes te verzamelen.

Maagd (23 augustus – 22 september): de creatieve afwerker

Maagden hebben een geweldig oog voor detail, dus waarschijnlijk zetten ze enkel de allerbeste vakantiefoto’s op hun sociale media. Misschien valt het je op dat deze zeer nauwkeurig zijn bijgesneden of bewerkt. Stuur daarom gerust je foto’s naar hen door want bij de Maagd zijn ze in goede, creatieve handen!

Weegschaal (23 september – 22 oktober): de groepsfoto-expert

De rustgevende energie van een Weegschaal (niet voor niets een luchtteken) is altijd welkom op vakantie. Ze hebben een groot gevoel voor rechtvaardigheid, dus op hun foto’s komt iedereen goed in beeld. En maak je geen zorgen, ze houden zeker rekening met jouw ‘beste kant’.

Schorpioen (23 oktober – 21 november): de eerlijke fotograaf

Schorpioenen staan bekend als de eerlijkste en meest authentieke van de sterrenbeeldenfamilie. Als ze denken dat een foto slecht is, zullen ze dat ook gewoon zeggen. En dat scheelt voor jou onnodig verspilde tijd en slechte foto’s, nietwaar?

Boogschutter (22 november – 21 december): de natuurfotograaf

Boogschutters zijn avonturiers. Omdat ze altijd op zoek willen gaan naar iets nieuws trekken ze er graag op uit om nieuwe dingen te ontdekken. Natuurlijk is hun camerarol op het einde van de trip dan ook goed gevuld met unieke plaatjes.

Steenbok (22 december – 19 januari): de perfectionist

Steenbokken houden van structuur, ze hebben altijd een plan. Ze zijn misschien zelfs zo in de weer met het plannen van de vakantie dat ze vergeten om foto’s te maken. Door een kritische zelfreflectie te werpen op iedere selfie, zal je niet veel foto’s van henzelf tegenkomen op de camerarol. Anderzijds… als je echt de perfecte foto wil, ben je bij Steenbokken zeker en vast aan het juiste adres!

Vakantiefoto’s zijn vaak veel te mooi om enkel op je gsm te bekijken. Dus maak er een uniek vakantiefotoboek van! Ontdek onze originele themaboeken, voeg je foto’s toe en houd dat gezamenlijke vakantiegevoel vast.